slowik Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Ze względu że słoneczko trochę przygrzało postanowiłem wybrać się na nockę Cel? Karpie Sezon uważam za otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Gratulować. Powiedz chociaż, nie gdzie, ale na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 No no gratki, ładne miśki Ja się wybieram w sobotę (od rana do wieczora), ale prognoza pogody za bardzo mnie nie zachęca Jak coś złowię do zdam fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Ochchooocho ja dzisiaj byłem na rekonesansie i widziałem pięknie trące się szczupaki. Graty fajny połów na początek sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 piękne sztuki u nas na takie miśki można tak za 2 tygodnie liczyc jak tylko będzie cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Powiedz chociaż, nie gdzie, ale na co? Graty Przemek Ja się coś nie mogę zebrać żeby otworzyć sezon, może jutro wyskoczę chociaż na pare godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 slowik, gratki, poznaje ta miejscowke,jezdziles jesienia ze Śp. Renkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 gratulacje slowik, to z Boguszyc?? tez masz zacięcie rzeby lowic juz na nockach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 ale na co? Japońska kałamarnica 14mm Dzięki za gratki.Jak znajdę chwilę to opiszę co i jak było na zasiadce bo karpie złamały wszystkie zasady żeby się nie dać złapać Puki co to jest weekend i muszę pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 slowik gratulacje! Też bym chciał takie miśki złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 slowik, gratulacje! Na jakiej głębokości? Ja za tydzień startuję z grubszymi łowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 PIERWSZE KARPIE 23 MARZEC 2011 Po kilku pięknych słonecznych dniach postanowiłem wybrać się na krótką zasiadkę[24/h] na pobliskie po żwirowe wyrobisko. Nad wodę docieram ok. godz.17:00.Zaczynam od rozkładania wędek aby nie rzucać zestawów po ciemku Strategię jaką obrałem to głęboka woda od 3-5metrów i kulki na bazie rybnej+worek PVA+Pelet+Boster. O godz 18:00 zestawy już rzucone w wybrane miejsca i pozostaje rozłożenie reszty majdanu,namiot,łózko itp. Podczas rozkładania namiotu[godz.19:30] na jednej z wędek słyszę piiiiiiiiii jeeedzie Podbiegam do wędki zacinam,czuję opór,myślę sobie jest I nagle luz! Ryba się spina[trudno] Rzucam zestaw w to samo miejsce[głębokość ok 3,5m] Mija ok 60minut i ponowne piiiiiiii jeeedzie na tej samej wędce. Zacinam i jest! Ryba nie stawia większych oporów i po chwili ląduje na macie. Szybka fotka i z powrotem ryba wraca do wody. Zestaw ląduje miej więcej w tym samym miejscu po czym pora iść spać. Sen nie trwał zbyt długo bo ok 23:00 następuje kolejne branie które kończy się spięciem ryby! W tej sytuacji pozostaje mi tyko zmiana przyponu bo to już druga stracona ryba![tak być nie może] Kolejne branie mam ok 01:15. Na macie ląduje karaś ok 1 kg Do rana totalna cisza,nawet nie pikneło. O godzinie 5:00 postanawiam przerzucić wędki na płytką wodę,co okazało się wielkim błędem. Poranek był tak piękny,słoneczny że tyko czekałem aż nastąpi kolejne piiiiiii... Do 14:00 ani brania,wiatr wiał z prędkością ok 40km/h w miejsce położonych zestawów co nie przynosiło żadnych rezultatów. Postanawiam przerzucić zestawy z powrotem na głęboką wodę[5m] Po ponad godzinie następuje bardzo delikatne branie do dołu[Amur?] i okazuje się że mam kolejnego karpia na macie. Okazało się że karpie brały tylko z głębokiej wody wbrew ogólnym zasadą które mamy wpojone przez nie jednych doświadczonych karpiarzy ,że wiosną powinniśmy karpi szukać w płytkich partiach wód itd. Jak widać nie do końca się ta teoria sprawdza i warto zawsze próbować łowić w różnych partiach wody[płytko,głęboko] co może przynieść nam zamierzone rezultaty. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców i życzę również udanych zasiadek. SŁOWIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekcool Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 gratulacje kolego ja bylem na nocce na komercji i nic nie zlapalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Ja siadam za parę godzin na dzikiej wodzie na pierwszą nockę w sezonie. Mam nadzieje że jutro po powrocie wkleje tu jakieś zdjęcia z miśkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Może rozmiarami nie powala z nóg,ale pierwszy w tym roku cieszy tym bardziej. Dużo większego nie byłem w stanie wyholować na sprzęciku,który miałem.Ponad pół godziny próbowałem coś zrobić,ale nie było szans,dodatkowo zaparkował w zwalonym drzewie i było po zabawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 kamionki, ładnie wybarwiony Ja wczoraj zaliczyłem pierwszy zwiad i nęcenie. Zestawy pomoczyły się parę godzin bez efektu. Może za tydzień już będą jakieś pierwsze piknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 U mnie nocka na zero. 2 zestawy na płyciźnie pod brzegiem, jeden pod wyspą i jeden na głębszej wodzie. Nęcone punktowo - koło 10 kulek na zestaw + mieszanka peletów i pokruszonych kulek zalana boosterem. Siedzieliśmy od 15 do 11 rano - praktycznie tylko jeden spław większej ryby - na płyciźnie w miejscu gdzie leżał jeden z zestawów. Dzisiaj do południa niedzielni wędkarze połapali trochę bączków 1-3kg na robaki. Dużych karpi ani śladu. Za tydzień rewanż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam Wróciłem wczoraj ze Starego Sącza. Siedzieliśmy we 3 od czwartku. Wyjazd na 0! Cieszy jedynie szczupak 83 cm (nowa życiówka ) złapany oczywiście na ... kulkę 15 mm (dzień po prima aprilis żeby nie bylo ) . Woda zimna 9.5-10.5 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Dużo większego nie byłem w stanie wyholować na sprzęciku,który miałem.Ponad pół godziny próbowałem coś zrobić,ale nie było szans,dodatkowo zaparkował w zwalonym drzewie i było po zabawie. To czasami nie Ty podszedłeś do nas w niedzielę rano ? Teraz dopiero połączyłem wszytskie fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 To byłem ja Gdybym Cię wcześniej poznał to bym wołał o pomoc w holu,chociaż szans wielkich nie było.Ostatni raz bawiłem się na tej wodzie feederkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 kamionki, gdzie łowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 kamionki, graty brania ładnej ryby. A z holami tak już bywa ja mam wodę gdzie 40% ryb tracę bo pełno ziela i zaczepów. Ale to tylko wzmaga chęć dopadnięcia tych cwaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 kamionki, graty brania ładnej ryby. To był pewnie karpik w granicach 5-7kg bo takie się właśnie tam trafiają na feederka i na przyponie 0.10 z takim dzikusem nie ma szans. Mnie na takim zestawie pozamiatał tam bączek 2,5-3kg. Zaparkował mi pod nogami w trzcinach i gałęziach i gdyby nie taki nasz nowy otwierający się podbierak to bym go nie wyciągnął i już w ogole by mieli ze mnie łacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 A to myślałem że na karpiówce Na feederku 5tka to już niezła jazda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi