Skocz do zawartości
Dragon

Dragon Legend 8 metrow - problem z amortyzatorem

fkuzi555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

ostatnio udalo mi sie wygrac bata Dragon Legend 8 metrow, ale niestety ma on na szczytowce uszko do mocowania zestawow, a chcialbym jakos zalozyc amortyzator. w drugim bacie (zebco 7 metrow) mam gume w 2 szczytowych elementach i zdecydowanie pewniej sie czuje majac jakis margines bledu.

wiec moje pytanie brzmi: w jaki sposob zalozyc amortyzator?? czy kupic druga szczytowke(widzialem, ze sa od razu z zalozona guma, ale to bylaby guma tylko w 1 elemencie, a chcialbym w 2), czy ciac ta, ktora jest?? i ew. jak zamocowac gume wewnatrz wedziska?? w zebco mam oryginalny, plastikowy korek, do ktorego sie ja mocuje.

[glow=red]pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na rybach!![/glow]

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

czesc,

Oczywiście musisz kawałeczek szczytówki odciąć. Jak długi? To zależy od średnicy używanej gumy i oczywiście od średnicy teflonowego elementu, czasami zwanego ślizgaczem, który umieścisz (zazwyczaj na klej) w miejscu odcięcia kawałka szczytówki. Do tego dokupić musisz korek, który poprzez wkręcanie i wykręcanie osiąga żądaną średnicę, dzięki czemu umieścisz go właśnie na początku 2 elementu (choć niekoniecznie). Żeby wmontować gumę do wnętrza szczytówki, najlepiej użyć specjalnego drutu, można także znaleźć cienki lecz sztywny drut stalowy i delikatnie wsuwać go do środka. Może to być któraś z cienkich strun gitarowych.

Do bata 8m należy dobrać raczej delikatną gumę i średnicę ślizgacza, szkoda bowiem ucinać zbyt duży kawałek szczytówki, ma to przecież wpływ na jej pracę.

powodzenia i pozdrawiam

treneiro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.