Skocz do zawartości
Dragon

Spinning teleskopowy Dragon Jaxon Mikado

Poranek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i proszę o radę. Przeczytałem już całe forum na temat spinningów i wiem, że żeby wybrać najlepiej sprawdzić osobiście. Z racji, iż w okolicy zamieszkania nie ma dużych sklepów wędkarskich nie będę miał takiej możliwości więc liczę na Waszą pomoc. W grę wchodzi tylko teleskop i tu sprawa jest przesądzona. Wstępnie wybrałem trzy modele, które znacznie różnią się cenowo. I tu pytanie czy różnica cenowa jest proporcjonalna do jakości i czym w zasadzie te kijki się różnią oprócz producenta?

1. Dragon Millenium HD Travel Spinn c.w. 10-40 (długość 3m) cena ok 200 zł

2. Jaxon XT-Pro Royal Tele Spinn c.w. 10-30 (długość 3m) cena ok 150 zł

3. Mikado Sensei TeleSpinn c.w. 10-30 (długość 3m) cena ok. 100 zł

Będę łowił z brzegu, głównie na wodach stojących, przynętami średniej wielkości. Co byście wybrali i dlaczego? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam Kolegę.

Wraz z synem łowimy tylko z brzegu... na Brdzie, Wiśle i w okolicach Tucholi, ale nigdy nie myślałem o teleskopie!!

Czy mogę Cię prosić o wyjaśnienie tej decyzji? Przecież ten kij połamiesz szybciej niż Ci się wydaje - to moja subiektywna ocena((.

Dodam, że nasze kije to 2,4(x2) i 2,7m(x2) o różnych charakterystykach i CW (od 2 do 45g)

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Dlatego teleskop bo w moich obecnych możliwościach transportowych jest jedynym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o połamanie tych spinningów to niby dlaczego miałoby się tak stać? Problemem jest budowa teleskopowa czy długość spinningu, bo przyznam że nie rozumiem? Jeszcze raz ponawiam prośbę o pomoc w wyborze pomiędzy wskazanymi powyżej modelami. Pozdrawiam

Napisano

Posiadam 2 mikado sensei , wędka spoko ja za tę kaske , jedną mam na lekki spinnig drugą na karpie (spławik)

2 spisują sie swietnie , u ciebie też powinna się sprawdzić chociaż nie jest to typowy spinning .

Napisano

Jak chcesz wyrzucić kasę w błoto to wyrzucaj jej jak najmniej - kup tego Mikado.

Według mnie 3m to trochę za dużo, ja bym mierzył maksymalnie w 2,7m.

Jaki konkretnie przynęty? Blachy, gumy czy może woblery?

Od siebie dodam, że transport 2-składowego spinningu 2,4m, nawet na rowerze, nie jest wcale trudny, a wybór wędzisk blankowych jest nieporównywalnie większy w porównaniu do teleskopów.

Napisano

Skoro wszyscy tak twierdzicie nie będę się upierał. Zrezygnowałem z teleskop-ówki, zamówiłem dwuczęściowego Dragona Millenium Pike 2.7m mam nadzieję, że będzie szczęśliwy. Dzięki za pomoc, powodzenia!

Napisano

Uważam, że to będzie dobry wybór. Posiadam cztery kije z tej serii i nie mogę złego słowa powiedzieć. Co prawda tego Pike'a nie mam, ale znam kilku wędkarzy, którzy go używają, również nie narzekają, więc i Ty narzekać nie powinieneś.

Życzę połamania, byle nie na kolanie ;)

Napisano

fajnie ,że zdecydowałeś się na spinning dwu-skład , łowienie takim kijkiem

to naprawde super sprawa.

Ja mam obecnie 1 wedke z logo dragon (odległościówka)i jestem zadowolony

wiec ten spinning też pewnie bedzie git :grin: Połamania!!!!!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.