diego87 Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 czy jutro można już spiningować? niby to weekend przed 1maja,ale ma to być sobota ustawowa;)
Andrzej 18 Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgodnie z przepisami ustawy O rybactwie śródlądowym oraz Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb, które stanowią, że ,,Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada na dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień’’ Zarząd Główny PZW komunikuje, że pierwszym dniem połowu szczupaka będzie w bieżącym roku dzień 1 maja. Wynika to z tego, iż ostatni dzień okresu ochronnego dla szczupaka, czyli 30 kwietnia, wypada w sobotę, a ta nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy. Antoni Kustusz rzecznik prasowy ZG PZW http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/44373/60/komunikat_w_sprawie_okresu_ochronnego_szczupaka
artech Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 czy jutro można już spiningować? Spinningować możesz przez okrągły rok, tylko niektórych ryb łowić nie wolno
diego87 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 dzięki za info;)chodziło mi o szczupaka.
suhhar Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 jaka sobota ustawowa ? chyba dla debili przeciez to normalna sobota. Ile trzeba jeszcze walić w łby zeby zrozumieć jedno proste zdanie.
brodzic Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 z tego co wiem z koła dziś mozna wędkować esoxa , nie chodzi o dzien wolny ustawowo lecz o dzien zaczynajacego się weekendu
Andrzej 18 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 brodzic, czytaj ze zrozumieniem jest komunikat na stronie głównej PZW szczupaka można łowić od 1 maja, trudno to pojąć "Zarząd Główny PZW komunikuje, że pierwszym dniem połowu szczupaka będzie w bieżącym roku dzień 1 maja
madi Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 z tego co wiem z koła dziś mozna wędkować esoxa , nie chodzi o dzien wolny ustawowo lecz o dzien zaczynajacego się weekendu Nie wiem jakie talenty tam u Ciebie w kole siedzą, ale jedno jest pewne, że: 4. Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy, okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień. Cytat: RAPR Nic tu nie ma o weekendach, które de facto zaczynają się już w piątek po południu Ustawowo wolna jest jedynie niedziela. Wiele osób dziś rozpoczęło sezon szczupakowy, jestem bardzo ciekawa jak wypadły kontrole Niebawem wszystko będę wiedzieć
leon-zawodowiec Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Jak dziś byłem w pracy to widziałem sporo patroli więc PSR więc pewnie działali i sprawdzali sadzyki.
vonski_dm Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 oczywiście ze można przecież to jest weekend wiec dzień poprzedzający 1 maja
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.