Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cierpliwości mi nie brakuje :) Niech sobie spokojnie leszczyk na tarle demoluje kanały :)

Chodziło mi bardziej o refleksje, że nawet nie reagowały płocie, krąpie, czy okonie...Wpatrywałem się w szczytówkę feederka tyle godzin, że oczopląsu prawie dostałem :)...a tu czytam post, że w tej samej wiosce na zawodach fajne leszcze itp....

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 148
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nigdy po tej stronie nie łowiłem z brzegu, ale ta śluza naprzeciwko to moja ulubiona :)

Na połączeniu z Odry i kanału jesienią okonie na żywca i drop shota, kolega tam lubi sandacza poławiać. W samej śluzie też sporo się dzieje dzięki okoniowi :)

Napisano

No więc wczoraj wypad z kolegą na łubnicę i słabiutko..od godziny 17;00 do 22:00 tylko 3 małe leszczyki..Wiatr tak strasznie wiał że na Feederach nie było widać za bardzo brań ale udało mi się wychwycić te 3 rybki:)Ogólnie wypad słaby,był ktoś tam ostatnio??

Napisano

A jednak nici z Nocki:(kumplowi się auto zepsuło i lipa.Byłem tam od 13 do 17:30 i powiem tak że wielka lipa poza pięknym Leszczem 3kg wyciągniętym na 2czerowne robaczki z 3bialymi..

Napisano

Nie ma czego żałować, wracam z nocki totalna klapa, parę chimerycznych brań, i od 3:00 mżawka przejściowa a od 5:00 już ciągły deszcz.

Napisano

no planuje za tydzien na nocke , za drapieżnikiem bo tam leszcza w nocy ciężko. na żabnica albo na odra zachonia w rejonach rosowek .dla tego pytam , a co?

Napisano

Dopiero wstałem xD

Tak w nocy, za drapieżnikiem, niestety węgorza nie było, a i na rosówkę nic się nie skusiło.

O ile do wieczora gdzieś do 21 ryba się spławiała, raz coś zakwokało jak sum, to do rana cisza na wodzie, później po świcie zaczął chodzić boleń.

Wędkarz obok w nocy też na zero a on rzucał za leszczem, z koszykiem. W dzień parę sztuk miał. Tak samo wędkarz przedemną w dzień od 11:00 do 19:00 miał kilkanaście leszczy do 1,5kg.

Pierwszy raz na Łubnicy byłem i miło zaskoczony, bo Odra wygląda tu zupełnie inaczej niż trochę dalej w Żabnicy. Jest co najmniej 2x węższa i wolniej płynie. Spokojnie można pontonem na wiosłach postawić bojkę na suma. Mankamentem są łodzie motorowe, jak wracali z łowisk to co 5 min coś płynęło. I raz jakieś Barki na połowę rzeki.

Dno w Łubnicy jest bardzo kamieniste, spada przez 10 metrów do uskoku (głębokość 5m).

Napisano

Był ktoś w weekend na łubnicy zobaczyć?jakieś wyniki?:-):-)Czekam do piątku i znów wypad od 17do23..mam nadzieję ze efekty będą jeszcze lepsze niż ostatnio:-):-)

Napisano

Witam byłem na nocce z soboty na niedziele totalna lipa w sumie to jestem tam juz trzeci wekend i efekty straszne kilka małych sumików i nic więcej.Łowię z łódki od strony parku i tak marnych efektów nie miałem tam nigdy.Gość z łódki który tez jest tam już trzeci wekend twierdzi ze ma jakieś efekty np.3 węgorze w ten wekend i sumiki po kilogramie i tylko na robaki z gnojówki,jego znajomy łowił obok na rosówkę i nic ja to samo tylko rosówka i efekty marne.