mario61 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 W niedzielę pływałem.....sandaczyk słabo uderzał, przez kilka godzin zaledwie może ze dwa, trzy puknięcia z czego jedno wykorzystane... 51 cm wampir Dzień wcześniej mniej więcej w tym samym miejscu kolega również narzekał przez kilka godzin na brak śladu sandacza, ale na sam koniec mu "puknął" ładny sandacz - 4 kg :) , oprócz tego mały sumik....Wszystko to jednak trochę powyżej Łubnicy się działo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Bo jeszcze za ciepło i za spokojnie na sandała. Od przyszłego tygodnia ma wiać więc pewnie się ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 A jakie barwy twisterów są wg Was najskuteczniejsze ?? dla mnie sprawdzonymi kolorami jest biel i pomarańcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 No pogoda zmieniła się na typowo jesienną, ale jeszcze sandacze tego nie zrozumiały Te same miejsca, czyli Żabnica, Dębce, aż dalej do mostu koło Radziszewa.... kilka puknięć przyjemnych, ale ucięte ogonki tylko i trzech wędkarzy po jednym sandaczyku, ale bez wymiaru. Jeśli chodzi o kolory kopytek to ja używam przeważnie jakiś wściekłych seledynów, w pochmurne dni również białe. Ale dzisiaj pukało przeważnie na "herbatkę z pieprzem" :) , ale naprawdę bardzo rzadko, na ponad 8 godzin i setki rzutów, to były śladowe brania.... Na wodzie ostro wiało i kto miał dużo odzieży na sobie to wygrał ... A tak uzupełniająco....odkąd zrozumiałem brania sandaczy, to mam takie wrażenia, że ogólnie jak dobrze biorą, to na wszystko... kolor jest nieważny...czasami łapałem na wściekle niebieskie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 No koledzy,sandacz sie pokazał wczoraj przez 5 godzin 4 niewymiary ,2 tak kolo 1,5 kg, i jeden 3,7 kg . Wszystko na bialy i perle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Junior, z brzegu czy z łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 hej... był ktoś możne na Lubnicy-zabnicy jaka sytuacja gryzie coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam....wczoraj /piątek 6.01.2011r/ poszukiwania sandacza z łodzi na wysokości Dębiec. Pogoda paskudna była, wiał wiatr ostry i zimny, kilka razy popadał niewielki deszcz. Wiatr był do tego bardzo "niewygodny" bo przeciwny do kierunku nurtu. Łodzi na wodzie mało, bo i sandacz był leniwy jakiś. W sumie przez 5 godzin we dwóch mieliśmy po cztery niewymiary, przez ten sztormik na wodzie na pewno sporo brań było przegapionych po prostu. Łapaliśmy na gumy, kolega zmieniał co chwila, szukał , kombinował z kolorami kopyt, ja tylko na białego dużego twistera. W sumie wyniki takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Jak myślicie Koledzy kiedy tam możemy startować z feederami na Łubnice ?? pogoda coraz ładniejsza,temperatura czasem tez sięgnie 10 kresek,robi sie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Był ktoś może z feederkiem na Łubnicy zobaczyć?:)Jakieś efekty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 był ktos moze ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 No właśnie nikt chyba już tam nie uczęszcza:)Bo też pytałem ale odpowiedzi brak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Byli ode mnie z roboty w niedzielę na Łubnicy w 3 i połapali. Mało, bo po 8-10 leszczy, za to dużych, od 1-2 kg, jeden trafił się nawet 3kg. Naturalnie trochę trzeba odjąć przez wzgląd na wyobraźnię . Brania na białe robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 No to ważne że połapali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 ale federek czy spławiczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Feeder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 oo , jak na ża bnice to ładnie połapali , w dzien? czy nocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 ża bniceKolego to mowa jest raczej o łubnicy:)przeczytaj uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 to i tak ładnie, to obok w dzien byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 W dzień, wcześnie bo od 4:00 po zmianie czasu. A Żabnica i Łubnica to przecież są rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally25 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 No nie za bardzo. Bo jeszcze pomiędzy Debce są. Tak zawsze myślałem No to polapali. Ale chyba z tym leszczykiem 3 kg to troszeczkę zawyżone waga? Lapaliscie może sumują w Debcach? Albo wegorzyka? Jak tak to możecie coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 no chłopaki i dziewczyny wkońcu pierwszy wyjazd w tym roku szykuje z tego co mi mowi moja sprawdzona strona z prognozą pogody http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=1641 to niedziela wydaje mi sie optymalna startuje z federka choć myśle ze tyczka by była bardziej efektywna, ale chcem troche rekreacyjnie polezec przy tym i napieszcze sie przyrodą wyrwany z miejskiego zgiełku jeszcze tylko dobrać żyłke i zanęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 No tak do końca z tą pogoda w niedzielę, to bym się nie zgodził, bo inna sprawdzona strona http://meteo.icm.edu.pl/ pokazuje, że nie będzie przyjemnie raczej .... No, ale twardym trzeba być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 No i po wyprawie pierwsza w tym roku zaliczona i pogoda dopisała kolega mój miał 5kg ryb ; 2 leszczyki najwiekszy 0,8 kg a reszta to większe krąpie ja miałem 2kg w tym kilka płotek , jazia a reszta to krąpie brania były cały czas siedzielismy od 06.00 do 12.00 po dwa federki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Fajnie,ładnie.chyba też na tygodniu sie tam wybiorę bo nigdy w życiu tam nie byłem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi