kasko43 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Byłem na nooce z gruntu za sumem......... Tragedia totalna. Zero brań, ani na żywca, ani na pęczek pijawek, rosówek, nawet na raka.. Łubnica to raczej łowisko leszczowe, bo od groma się tego rano spławiało. tam jest dosyć płytko, z 3 metry da się iść w kaloszach po kamieniach, potem spad może na 1 metr, a dalej już nie wiem. Daniello, znasz te okolice. Mógłbyś mniej więcej opisać jak wygląda tam głębokość? Spotykani wędkarze, każdy mówi co innego. Jeden że spad do 5 metrów jest 10 metrów od brzegu, drugi, że są 2 progi, trzeci znowu że głęboko zaczyna się dopiero po 30 merach... Mógłbyś opisać jak to tam wygląda. Chodzi mi o stanowisko po lewej stronie od drogi dojazdowej, na końcu jak jest ta polana. Jest tam takie wgłębienie (1sze stanowisko po prawej, największe) i plaża. Przy okazji mógłbyś opisać jak To wygląda w Żabnicy jeżeli wiesz, ponieważ to tam następnym razem się udam. Edit: Co do łapania żywca to wziąłem sobie lekka gruntówkę z nawiniętą żyłką 0.18 i chciałem coś z gruntu złowić. Najpierw tuż przy brzegu zerwałem płotkę, później urywałem 2 koszyki, sprężynę, ciężarek. Masa zaczepów tam jest. W końcu przemontowałem wędkę na spławik i 2 metry od brzegu złapałem sporą płoć, średniego leszcza, i z 5 okoni, które to na żywca się nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Kolego ja zacząłem tam jeździć od nie dawna w sumie więc za bardzo nie odpowiem ci na pytanie ponieważ nie chcę cię i innych wprowadzać w błąd . Tam by trzeba było echosondą przebadać teren:)Sondę mam ale łódki brak więc trochę jestem ograniczony....Ja kolego nie wędkuje za sumami:)bardziej lubię łowić Leszcze:)Wybieram się tam na noc z piątku na sobotę jeśli masz chęć można się ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 z piątku na sobotę pracuję xD. Gdzie na tego lina jedziecie? Znaczy się w którą stronę od Gryfina? Na południe czy wschód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Wiesz gdzie jest miejscowość Dołgie?Niedaleko w lesie jest fajny staw z linem,karasiem niedawno kolega wpuścił 300karpia i jest szczupak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Był ktoś na łubnicy?Jakieś efekty?Bo wybieram się na noc i nie wiem czy coś się tam się dzieje teraz?Nie byłem przez tydzień i jestem do tyłu z informacjami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Jedź, i porób fotki złowionym leszczom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 No jak coś będzie na pewno zrobię:)i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Odwiedził ktoś Łubnicę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Wczoraj wypad na łubnicę od 18 do 23.Efektem był jeden leszcz 1,5kg a kolega na sam koniec podczas zwijania zestawu wyciągnął węgorzyka 60cm:)To wszystko z wczorajszego wypadu:)ogólnie cieniutko:)Z tego co wiem dziś odbywają się tam zawody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Był ktoś na łubnicy?Jakieś relacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 ja byłem , mielismy zawody spiningowe okonie w normie , wiekszosc jak palec padł jeden esox 52cm i wskoczył na 3 miejsce , dwa pierwsze to spora ilosc okonia w wymiarach od 15cm do 20cm na boczny trok oprocz niewymiarowych okoni brał tez niewymiarowy szczupaczek grunciarze ogulnie nazekali , lipa . słabe brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 No ja byłem w piątek miałem na noc zostać lecz jeden leszczyk przez 4godziny mnie zniechęcił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Chłopaki co wy tak z tą Łubnicą, jak dla mnie to to miejsce jest słabe, nigdy nic ciekawego tam nie połowiłem, poniżej Gryfina macie takie ciekawe okolice a wy na tą Łubnice cały czas. Ogólnie mam wrażenie że Regalica od kilku lat bardzo cieniutko. Z własnego doświadczenia zauważyłem że żeby coś połowić to trzeba jeździć poniżej widuchowej. PS Szacunek dla tego ktoóry wyciągnoł szczupaka 52 cm na Łubnicy, moim zdaniem to ogromny sukces! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Gdzie ty masz poniżej gryfina ciekawe miejsca?Podziel się skoro znasz takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Marwice, Ognica, Bielinek, Siekierki, Czelin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 juz po zawodach , gruntowych wyniki bardzo słabe , z 4,4 kg zajełem 2 miejsce u mnie w siacie wylądowały 2 leszczyki , spora płoć , trafił sie karaś a reszta to krąpie jak na czołówke to chyba bardzo słabo z rybą , jeszcze padło kilka leszczy , mówią ze leszcz choruje wiec wrto by było do zanęty wsypać aspiryne wędkowaliśmy na płytkiej wodzie mysle ze do 4m , niektorzy mieli 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Był ktoś ostatnio na łubnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Wie ktoś może co się dzieje na Żabnicy? Jak z leszczem, bo w niedzielę na jednostce wojskowej lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 No coś cisza nikt nie zdaje relacji:)Chyba już zapomnieli o tym miejscu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Mieszkasz najbliżej to jedź i zdaj relację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiziek29 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Witam bylem na nocce na Żabnicy z soboty na niedziele i nie bylo tak zle trzy sumiki 1.5kg oczywiscie wrocily spowrotem do wody i zabawa z duzym krapiem oraz 3 leszcze z rana po okolo 2kg,o 9 rano spływalem juz na przystan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiziek29 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Witam dzisiaj jestem po nocce na żabnicy i efekty to dwa sumiki po 60cm i 13 okoni po 35cm.Okon brał na rosówke tylko,a na gumki braly tylko małe okonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 jak tam drapierznik na żabnicy ? w niedziele mam zawody spiningowe. jak ze szczupakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 ale u nas w kole to mięsiarze nawet niewymiary do wora ładują lipa jak h......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Które to koło? Jak zawody? Planuję tam się wybrać w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi