tomek1 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Skąd taka teoria? To nie teoria, to praktyka. Gdyby przynętą nie była rosówka, ale np. ziarno- to byłbym prawie pewien, że odpowiedzialny za obcinki jest amur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Sandacz nie jest w stanie przegryźć żyłki. Jeżeli traciłeś ryby, to albo hol był zbyt siłowy, albo miałeś do czynienia ze szczupakiem. Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Przegryść napewno nie przegryzie, ale wydaje mi się, że żyłka może się przetrzeć o zęby sandała jeśli jest długo holowany a sztuka jest duża jakieś zęby przecież ma prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T.N.T Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 technops, Nie zgodzę się z tym. A co do zestawu gruntowego na szczupaka to mój wygląda tak: żyłka ---- stoper ---- ciężarek przelotowy 10g. - 20g. ---- przypon wolframowy 20cm. - 30cm. ---- kotwiczka/duży hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 było kilka jeszcze sadaczowatych brań ale kończyło się przegryzieniem przyponu Sandacz nie jest w stanie przegryźć żyłki. Jeżeli traciłeś ryby, to albo hol był zbyt siłowy, albo miałeś do czynienia ze szczupakiem. Szczupak na zalewie wiślanym?? Jeszcze o takim przypadku nie słyszałem. Cóż innego mogło przeciąć przypon 0,20mm na zalewie jak nie sandał? Albo miałem takiego pecha, że przypon akurat trafił na zęba lub pytanie pozostanie zagadką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Cóż innego mogło przeciąć przypon 0,20mm na zalewie jak nie sandał? Albo miałem takiego pecha, że przypon akurat trafił na zęba lub pytanie pozostanie zagadką? Powtarzam, sandacz nie jest w stanie przegryźć żyłki a 0,20 to już całkiem solidna żyłka. Podtrzymuję opinię o szczupaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Podpisuje sie pod tym postem, sandacz owszem zabki ma solidne ale nie przegryzie zyłki. W zimie zdarzylo mi sie wyjac 1 dnia 2 sandacze na zyłke 0,08mm a to o czyms swiadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Jakoś ciężko mi dać wiarę w szczupaka bo łowie już drugi sezon na zalewie i nawet żadnej opowieści od innych wędkarzy nie słyszałem na temat szczupaka, a po drugie Szczupak i sum są niestety bardzo rzadkie, w dodatku pod całoroczną ochroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi