Skocz do zawartości
tokarex pontony

Problem z wyrobieniem karty wędkarskiej

erwinnf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam mały problem. Otóż 3 miesiące temu razem z rodziną przeprowadziliśmy się z Ostrzeszowa (woj. Wielkopolskie ) do Jeleniej Góry. Ostatnio namówiłem mojego młodszego brata na wspólne wędkowanie, postanowił więc zrobić kartę wędkarska. W PZW w Jeleniej wszystko ok wypisano mu zaswiadczenie o zdanym egzaminie. W starostwie powiatowym pani jednak powiedziała, że nie może wyrobić karty bo ma adres (wg. dowodu osobistego tj. Ostrzeszów) niezgodny z powiatem jeleniogórskim, wiec musi zostac poprawione w PZW na adres zamieszkania a nie zameldowania. W PZW panowie stwierdzili, że musi być adres z dowodu. Co robić??

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Starostwo działa wg właściwości miejscowej, a PZW posiłkuje się danymi z dokumentu tożsamości.

Trzeba dopełnić obowiązku meldunkowego (mamy go do 2014r) - wymeldować się z Ostrzeszowa i zameldować w Jeleniej Górze, potem wymienić dowód osobisty (oraz inne dokumenty, które zawierają nieaktualne dane). Takie są niestety koszty przeprowadzki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.