Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

miszkam za granica, ale czasami wpadam do pl na pare dni. jezdze wtedy z kolega na lowisko specjalne z karpiami.

Szukam jakiejs wedki o w miare sensownych parametrach w okolicach 100pln.

c.w. 50-80g w zupelnosci wystarczy (lowisko to raczej duzy staw).

akcja raczej paraboliczno/kluskowata (alivio specimen 2.75 jakie mam w irlandii na pewno by sie sprawdzilo bo z "pal" 3-3,5lbs jakie porzyczylem od kolegi w pl spadaja wszystkie karpiki jakie uda mi sie zaciac (same szczyle po 30-40cm).

wedka/wedki musza byc tanie bo prawdopodobnie kupowalbym przez internet wiec + wysylka, a ze to karpiowka to za dlugie na poczte etc...

a jako, ze na miejscu bede gora tydzien nei moge spedzic 3/4 czasu szukajac wedki...

Niestety tutaj raczej malo miekkich tanich karpiowek (w wiekszosci uzywane sa na trupa bo w irlandii karpi niemal nie ma wiec to paly 3-3,6 lbs o szczytowej akcji) moje alivio chce sobie zostawic tutaj.

mam na oku kilka uzywek za rozsadna kase (zebco rhino teleskopy) i jak nie polecicie nic sensownego to chyba wlasnie je kupie i sobie przywioze ze soba.

przynęty na klenia   Dragon
  • 10 months later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Konger i Jaxon za granicą?

To chyba allegro lub e-bay?

Poza tym to dziadostwo można sobie o kolano od razu połamać.

Za 139 zł można kupić JRC wędke albo naszego rodzimego Tandem Baitsa a nie to.

Bez przesady.