Skocz do zawartości
Dragon

Dobre i tanie :)

Jemix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że jak coś dobre to tanie nie może być.

Wiem, biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy ;)

Teraz pytanie właściwe:

- Jaki kołowrotek z wolnym biegiem jest wart polecenia w najniższej (a akceptowalej jeszcze jakości) cenie

- co sądzicie o najtańszych - Jaxon votus FRXL, Byron Sato BBC, ABU Garci Freerunner 103

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Posiadam kręciołek Jaxona Votus FRXL 200 i jestem z niego bardzo zadowolony. Wszystko chodzi płynnie, ma dobry, regulowany wolny bieg i precyzyjny hamulec. Łowie na niego głównie karpie i sprawdza się bez zastrzeżeń. Mój kompan wypraw wędkarskich też takiego używa i również go zachwala. Z Byronem z serii Sato kilku moich kumpli ma problemy i raczej bym go odradzał.

Napisano

A ja odpowiem dosadnie ... jak tanie, to g*** warte. Miejmy świadomość, że jak ma byc dobre i trwałe, to ta cena z czegos wynika. Przykro mi, ale taka jest brutalna prawda rynku, a "reklama dźwigną handlu" :cool:

Napisano
A ja odpowiem dosadnie ... jak tanie, to g*** warte.
shogun nie dla każdego. Jesli ktoś wędkuje dwa-trzy razy w roku to tanie jest najlepsze
Napisano

Czasami ciężko zrozumieć jak można nie spędzać większości wolnych chwil z wędką nad wodą. Ale nadal i na szczęście część braci "wędkarskiej" jeszcze nie jest uzależniona. :wink:

Paru gości z tego forum powinno być już na odwyku :lol::lol::lol::lol:

Napisano

Odpowiadając Mańkowi:

Łowię z gruntu najczęściej na jeziorze na którym odbywa się co roku duża impreza karpiowa - Dni Karpiowe (j.Rosnowskie) czyli (teoretycznie) i na karpia są szanse ;) ale ja raczej nie ustawiam się na karpia.

Potrzebuję kręcioła do gruntówki uniwersalnej - raz na sandacza, raz na węgorza, raz na leszcze czy duże płocie - nie stać mnie na składane kilku zestawów.

Wiem, że się niektórzy obruszą, że "wolny bieg nie do tego" ale przecież nie zawsze trzeba go załączać, prawda? a jak potrzeba zasiąść na nockę to sie przyda ;

Maniakiem nei jestem, ale raz w tygodniu minimum nad wodę jeżdże.

Napisano

Uzupełnienei: uniwersalna tzn te sam kij i maszynka a zmieniam zestawy

to takie dopowiedzenie żeby pomagający doświadczeni nie skupili się na tym, że inny zestaw potrzebuję na martwą rybkę a inny na koszyczek ;)

Napisano

Jeśli potrzebujesz uniwersalnego kręcioła tak jak napisałeś, to szczerze polecam Jaxon Votus FRXL, osobiście sie na nim jeszcze nie zawiodłem, ma dośc niską cenę(ok.100zł) i trzy szpule (można zmieniać żyłki w zależności co będziemy łowić). Tylko proszę nie pisać, że Jaxon to ***** , akurat ten kręciołek jest przetestowany przeze mnie ( w tygodniu jestem kilka razy na rybach, jak nie codziennie) i ma dobre recenzje wśród innych wędkarzy.

Napisano
Paru gości z tego forum powinno być już na odwyku

Keri a o kim mowa :grin::grin::grin:

:lol::lol: A jest tu takich paru. Ale bez obawy ponoć nawet w Monarze nie mają na to szczepionek :wink:
Napisano
Potrzebuję kręcioła do gruntówki uniwersalnej - raz na sandacza, raz na węgorza, raz na leszcze czy duże płocie - nie stać mnie na składane kilku zestawów

Jemix pytałem na co miały by służyć ,ponieważ kolega [też maniak] testował je w zeszłym roku na karpiach [mowa o Jaxon votus] niby wszystko o kej ale troszke za słabe ,tzn wolnybieg w jednym się nie włanczał ,drugi ok tylko coś w nim z hamulcem nie tak było.Czyli na średnie rybki się nadają ,tylko pytanie na jaki egzęplarz trafisz.

O pozostałych nie powiem nic ,bo nie mam wieści.

Napisano

Ja tez nie chciałem dużo wydać na kołowrotek z wolnym biegiem i w sklepie polecono mi Sangera Westline FR600 jesli sie nie pomylilem to jakos tak. Narazie jestem z niego zadowolony wyglada solidnie nie jest z zadnego plastiku. No i duża szpula .

Koszt ok 130-150 zl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.