Jemix Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Wiem, że jak coś dobre to tanie nie może być. Wiem, biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy Teraz pytanie właściwe: - Jaki kołowrotek z wolnym biegiem jest wart polecenia w najniższej (a akceptowalej jeszcze jakości) cenie - co sądzicie o najtańszych - Jaxon votus FRXL, Byron Sato BBC, ABU Garci Freerunner 103
Wigor Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Posiadam kręciołek Jaxona Votus FRXL 200 i jestem z niego bardzo zadowolony. Wszystko chodzi płynnie, ma dobry, regulowany wolny bieg i precyzyjny hamulec. Łowie na niego głównie karpie i sprawdza się bez zastrzeżeń. Mój kompan wypraw wędkarskich też takiego używa i również go zachwala. Z Byronem z serii Sato kilku moich kumpli ma problemy i raczej bym go odradzał.
shogun_zag Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 A ja odpowiem dosadnie ... jak tanie, to g*** warte. Miejmy świadomość, że jak ma byc dobre i trwałe, to ta cena z czegos wynika. Przykro mi, ale taka jest brutalna prawda rynku, a "reklama dźwigną handlu"
keri Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 A ja odpowiem dosadnie ... jak tanie, to g*** warte. shogun nie dla każdego. Jesli ktoś wędkuje dwa-trzy razy w roku to tanie jest najlepsze
shogun_zag Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Jesli ktoś wędkuje dwa-trzy razy w roku No tak, o tym nie pomyślałem, ze tak tez mozna. No, ale jak tak można
keri Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Czasami ciężko zrozumieć jak można nie spędzać większości wolnych chwil z wędką nad wodą. Ale nadal i na szczęście część braci "wędkarskiej" jeszcze nie jest uzależniona. Paru gości z tego forum powinno być już na odwyku
maniek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Paru gości z tego forum powinno być już na odwyku Keri a o kim mowa
Jemix Napisano 11 Lipca 2006 Autor Napisano 11 Lipca 2006 Odpowiadając Mańkowi: Łowię z gruntu najczęściej na jeziorze na którym odbywa się co roku duża impreza karpiowa - Dni Karpiowe (j.Rosnowskie) czyli (teoretycznie) i na karpia są szanse ale ja raczej nie ustawiam się na karpia. Potrzebuję kręcioła do gruntówki uniwersalnej - raz na sandacza, raz na węgorza, raz na leszcze czy duże płocie - nie stać mnie na składane kilku zestawów. Wiem, że się niektórzy obruszą, że "wolny bieg nie do tego" ale przecież nie zawsze trzeba go załączać, prawda? a jak potrzeba zasiąść na nockę to sie przyda ; Maniakiem nei jestem, ale raz w tygodniu minimum nad wodę jeżdże.
Jemix Napisano 11 Lipca 2006 Autor Napisano 11 Lipca 2006 Uzupełnienei: uniwersalna tzn te sam kij i maszynka a zmieniam zestawy to takie dopowiedzenie żeby pomagający doświadczeni nie skupili się na tym, że inny zestaw potrzebuję na martwą rybkę a inny na koszyczek
Wigor Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Jeśli potrzebujesz uniwersalnego kręcioła tak jak napisałeś, to szczerze polecam Jaxon Votus FRXL, osobiście sie na nim jeszcze nie zawiodłem, ma dośc niską cenę(ok.100zł) i trzy szpule (można zmieniać żyłki w zależności co będziemy łowić). Tylko proszę nie pisać, że Jaxon to ***** , akurat ten kręciołek jest przetestowany przeze mnie ( w tygodniu jestem kilka razy na rybach, jak nie codziennie) i ma dobre recenzje wśród innych wędkarzy.
keri Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Paru gości z tego forum powinno być już na odwyku Keri a o kim mowa A jest tu takich paru. Ale bez obawy ponoć nawet w Monarze nie mają na to szczepionek
maniek Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Potrzebuję kręcioła do gruntówki uniwersalnej - raz na sandacza, raz na węgorza, raz na leszcze czy duże płocie - nie stać mnie na składane kilku zestawów Jemix pytałem na co miały by służyć ,ponieważ kolega [też maniak] testował je w zeszłym roku na karpiach [mowa o Jaxon votus] niby wszystko o kej ale troszke za słabe ,tzn wolnybieg w jednym się nie włanczał ,drugi ok tylko coś w nim z hamulcem nie tak było.Czyli na średnie rybki się nadają ,tylko pytanie na jaki egzęplarz trafisz. O pozostałych nie powiem nic ,bo nie mam wieści.
artech Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Może tu coś Cię zainteresuje http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=3&assortment=19&producer=240&kind=2759 Albo to: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=4&assortment=19&producer=254 A i tu też znajdziesz coś przystępnej cenie: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=4&assortment=19&producer=241
dudi Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Ja tez nie chciałem dużo wydać na kołowrotek z wolnym biegiem i w sklepie polecono mi Sangera Westline FR600 jesli sie nie pomylilem to jakos tak. Narazie jestem z niego zadowolony wyglada solidnie nie jest z zadnego plastiku. No i duża szpula . Koszt ok 130-150 zl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.