Skocz do zawartości
tokarex pontony

kukurydza +łubin+groch

rafalek324

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

proszę o podpowiedzi czy kukurydzą+łubinem+grochem warto nęcić naleszcza i karpia wybieram się w niedziele na ryby na jezioro kunów płytkie jezioro w którym najwięcej jest więcej leszcza i trochę karpia mam zamiar co drugi dzien jeżdzić i nęcić planowałem kukurydzęłubin i groch ugotować ale kolega doradził mi żeby tylko groch ugotować a kukurydzę i łubin namoczyć przez 24 godz i nie gotować ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy można te ziarna łączyć planuję ziarna wywozić pontonem tylko nie wiem ile jedno razowo sypać w wodę i na jakim obszarze planujemy wędkować we trzech z pomostu i metodą gruntową proszę wiec bardziej doświadczonych wędarzy o podpowiedzi:)

Przestrzegajmy wymiarów oraz okresów ochronnych a natura nam to wynagrodzi :)pozdrawiam :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nęcił bym kukurydzą i konopiami z przewagą konopi. Jeżeli chodzi o ilości to o tej porze nie za dużo. Kukurydzę namocz 24h i podgotuj troszkę (chodzi o zapach)

Napisano

Generalnie kuku+pszenica. Sam taką opcję stosuję i przynosi ona nie pierwszy sezon pozytywne efekty. Ważne jest systematyczne nęcenie.

ps:.

Systematycznie nie znaczy dużo!

...

Napisano

Elo widzę że łowisz na kunowie kunów a ja znam to jezioro bardzo dobrze więc ci pomoge.Leszcza jest tu bardzo dużo takiego mniejszego 15-30cm i troche mnie tego większego 30-45+.Taki zestaw jaki podałeś wystarczy do tego jakieś konopie.Na karpia najlepiej nęcić kulkami i pelletem.Największe ryby biorą tutaj w nocy,w dzień brań jest wiele ale ciężkich do zacięcia,natomiast w nocy piłeczka odrazu idzie pod kij:)

Napisano

o widzę że kolega z Firleja to blisko siebie mieszkamy miło:) ja z okolic Lubartowa :) dosyć często jeżdzę na Kunów blisko i fajne jezioro tylko kłusowników za dużo! czyli lepiej przenicą niż grochem ? do konopi nie mam dojścia a u nas w lubartowie na kilogramy nie kupi. zastanawiam się nad tym czy warto sobie podnęcić też tym samym pod trzcinkami ponieważ łowimy ze stołka tylko tam płytko jakieś 50max 80cm koło trzcinek jak myślicie może tam karp podejść?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.