ramik Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Witam, nadszedł etap powiekszenia wyposazenia, a mianowicie o łóżko, potrzebuje nie na kilkudniowe zasiadki max dzien-noc-dzien co polecacie mi podobaja sie Tandem Baitsa ale moze macie inne doswiadczeia, dodam iz waze bardzo duzo i musi byc solidne ale niekoniecznie na 8 nogach
Lary Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Wg mnie tylko TB i na 8 nogach. Sprawdzone, przetestowane drugi sezon i nie chcę innego w tej cenie. Do tego dokupiłem śpiwór TB. Spałem już przy -5 i rewelacja (dodam, że jestem zmarzluchem) Taki sprzęt kupuje się na lata.
dudi Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Ja polecam elektrostatyka jeśli lubisz spać na w miarę twardym i nie jest dla ciebie problemem waga. Ja mam l8 i jak dla mnie pod względem wykonania Extra. Przynajmniej w tym pułapie cenowym. A spiwot TB 4season , własnie w nim leze i się gotuje.
maniek Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 Na prawdę nikomu taka polszczyzna nie przeszkadza "łóżko do kariowania "
ramik Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 Sorki za literówkę, z elektrostatyka mam krzesło F5 i powiem tak dla normalnej wagi super, dla mojej średnio musiałem już przerabiac po połowie sezonu nie dało rady ;( ,
oszolom87 Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 maniek, to tylko literówka, którą moderator może poprawić. A kolega ramik, powinien za to przykładać większą uwagę do tego w jaki sposób pisze zwłaszcza zakładając temat. Od siebie mogę polecić łóżko ŁÓŻKO JRC SUPER COCOON 3 BEDCHAIR LEG ale to jest spory wydatek. Moim zdaniem L8 Eektrostatyka albo L2 z dodatkową ramą pod głowę to rozsądny wybór. W L2 rama pod nogami jest przesunięta prawie do samego końca dzięki czemu siadając "w nogach" łóżko się nie wykipruje.
Lary Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 TB Łóżko Enforcer EXL 8 nóg do zakupu przekonała mnie szerokość. TB jest 15cm szerszym łóżkiem niż elektrostatyk.
oszolom87 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Lary, z tym że jeżeli chodzi o sprawy gwarancyjne z TB jest totalna lipa, natomiast każdą część łóżek/foteli elektrostatyka można dostać u sprzedawcy. Ale 15cm więcej nie powiem, kusi
MattZ Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Na prawdę nikomu taka polszczyzna nie przeszkadza "łóżko do kariowania " maniek błąd jaki przytoczyłeś nie ma najmniejszego związku z poprawnością (lub jej brakiem) polszczyzny autora. Jest to najzwyklejsza w świecie literówka. Co do poprawności to odsyłam Cię do Twoich wypowiedzi w temacie o kotwicy, który mi się przez przypadek przewinął, a w którym to Twoje wypowiedzi i polszczyzna zapadły mi w pamięci. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1951 moje pytanie jest może troche dziwne Papinos nie ma dziwnych czy głupich pytań ,a sprawa kotwicy to poważna sprawa ,bo jak żle zakotficzysz łajbe to po wędkowaniu .Dziś nie ma problemu są dostępne w sklepie jakie się pragnie ,ale najtaniej oczywiście zrobić samemu np duża puszka lub wiaderko troche cemętu kawałek drutu na oczko i jest dobra kotfica wage dobieram do dna czyli jak muliste to lżejsza. O merytoryce w kolejnym wpisie tego tematu już nie wspominając. (co ma wiek do kotwicy?) Z całym szacunkiem, moje uwagi nie mają być w żaden sposób uszczypliwe. Chcę jedynie zwrócić uwagę na powyższe szczegóły:P Co do tematu- swego czasu jeżdżąc z ojcem na 3 lub 4 dniowe zasiadki nigdy mi do głowy nie przyszła potrzeba posiadania łóżka:P Zawsze wystarczył zwykły składany fotel, a na dłuższe drzemki leżak
Lary Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Lary, z tym że jeżeli chodzi o sprawy gwarancyjne z TB jest totalna lipa, natomiast każdą część łóżek/foteli elektrostatyka można dostać u sprzedawcy. Ale 15cm więcej nie powiem, kusiJak z gwarancją to nie wiem bo nie musiałem reklamować. Mogłem pospać na TB i 15cm węższym elektrostatyku bez porównania na kożyść TB.
maniek Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Z całym szacunkiem, moje uwagi nie mają być w żaden sposób uszczypliwe.To po co ten spam .Czy to było do ciebie .O merytoryce w kolejnym wpisie tego tematu już nie wspominając. (co ma wiek do kotwicy?) Pomyśl , jeśli nie stanowi to problemu dla ciebie.
MattZ Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Z całym szacunkiem, moje uwagi nie mają być w żaden sposób uszczypliwe.To po co ten spam .Czy to było do ciebie . Czy to było do mnie? Na prawdę nikomu taka polszczyzna nie przeszkadza "łóżko do kariowania " Zadałeś pytanie czy nam (użytkownikom forum) to nie przeszkadza, zatem wyraziłem swoją opinię. Nie- nie przeszkadza mi to. Dziwne natomiast wydaje mi się wytykanie cudzych błędów, podczas gdy nie zauważa się swoich. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi: O merytoryce w kolejnym wpisie tego tematu już nie wspominając. (co ma wiek do kotwicy?) Pomyśl , jeśli nie stanowi to problemu dla ciebie. Myślę, i dochodzę do wniosku, iż wiek ma się nijak do kotwicy i jej ciężaru. Gwoli jasności przytoczę Twoją wypowiedź. ( już ortografii i merytoryki nie wypominając ) Papinos proponuje od 5-7kg tyle wystarczy ażeby dobrze zakotficzyć i na twój wiek Tym niemniej jednak sądzę, że pomimo braku regulacji wiekowych co do połowu ze środków pływających, zakotwiczenie łodzi przez przeciętnego osiemnastolatka nie powinno być problemem. Łączę pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.