zmarszczka12 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 ruszylo sie cos na zóltancach pomozcie koledzy ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 ruszylo sie cos na zóltancach pomozcie koledzy ;d Witam, najlepiej weź wędeczkę i nad wodę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 A to nie tam ostatnio koleś złapał szczupaka 11,5 kg ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarszczka12 Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 no wlasnie tam zlapale tego szczupca ;D Ale mi chodzi o ryby spokojnego zeru czy cos sie rusza czy nie bardzo ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiszka Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Witam wszystkich, najlepiej biorą szczupaki - bez problemu można złapać 20 szt w 4 godziny, jest tylko jeden mały problem: na 99% żaden nie będzie miał wymiaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Dzieje się już coś nad woda? Interesują mnie ryby spokojnego zeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Dzieje się już coś nad woda? Interesują mnie ryby spokojnego zeru Daj sobie spokój z tym zbiornikiem. Masz niedaleko u siebie piękną wodę, gdzie jest sporo ryby, i tam bym siadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Jaki zbiornik masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Tuligłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 bylem kilka razy poza leszczami do 20cm i wzdręgami do 15cm nic innego nie bierze. Próbowałem pelletu, kulek, kuku, groch, różnego rodzaju robale i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 bylem kilka razy poza leszczami do 20cm i wzdręgami do 15cm nic innego nie bierze No nie wiem, mam kilku znajomych, którzy tam łowią i mają na koncie w tym roku np. karpie i amury powyżej 10 kg oraz wiele mniejszych okazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 a na co łowią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 a na co łowią? Oczywiście na kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 może siadam na złym stanowisku. Na którym brzegu siadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Na którym brzegu siadają?Nie znam aż takich szczegółów, najlepiej popatrz przy których miejscówkach stoją namioty karpiowe, lub siedzą karpiarze - na pewno ich rozpoznasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 ostatnio siedziałem niedaleko namiotu, i przez cały dzień (a tyle byłem) nic nie ciągnęli, a u mnie kilka małych leszczyków z czego największy miał 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 i przez cały dzień (a tyle byłem) nic nie ciągnęli Większość ryb typu karp i amur łowi się w porze nocnej, w ciągu dnia jest zbyt wiele hałasu, a ryby są ostrożne. Poza tym łowienie tych gatunków wymaga dużej cierpliwości, niejednokrotnie czeka się 1-2 doby na to wymarzone branie a bywa i tak, że po 3-4 dobach wraca się o kiju Zrób sobie dłuższą zasiadkę, dobrze zasyp miejscówkę ziarnem i kulkami, a na pewno będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 nie za bardzo moge sie wybrac na zasiadke (brak czasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 nie za bardzo moge sie wybrac na zasiadke (brak czasu) No to masz poważny problem jednak skoro masz czas siedzieć cały dzień to i pewnie na siedzenie w nocy też byś znalazł czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi