emicz Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Witam, co prawda łowię nie od dziś, ale zawsze używałem wędzisk teleskopowych. Po kupnie wędziska spinningowego moim oczom ujrzał się śliczny, leciutki i bardzo poręczny kijek. Wszystko super, ale na samym początku (zaraz za korkiem), między pierwszą przelotką a miejscem gdzie mocujemy kołowrotek jest niewielkie oczko (wielkości ostatniej przelotki) o kształcie elipsy na takim jak by "zawiasie". Link do zdjęcia oczka na kiju. Czemu to służy? Przewlekamy przez to żyłkę? Jeśli tak to w jakiś magiczny sposób? Czy może jest to nie wiem coś w rodzaju przywieszki na kotwiczkę/haczyk podczas transportu rozłożonego zestawu? Pewnie jest to banalne, ale dla mnie to całkowita nowość i sensacja Pozdrawiam, Micz.
Amator Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Jest to miejsce zaczepienia przynęty w czasie np. zmiany stanowiska, przejścia w inne miejsce.
emicz Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Czyli jednak intuicja mnie nie zawiodła Bardzo dziękuję, za pomoc i dla poprawy humoru wrzucam jednorożca. Pozdrawiam, Micz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.