artur-ciastek Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Witam wszystkich! Mam takie skromne pytanko, wybieram się 1 sierpnia na tydzień na Mazury a dokładnie do miejscowości Wilkasy. Jest tam dość spore jeziorko Niegocin, chciałem cały ten czas poświęcić na połowie ryb, głównie szczupak, sandacz, okoń i węgorz. Nigdy nie byłem na mazurach (pochodzę z Wielkopolski) Nie mam pojęcia czy tam się łowi na blachę czy na gumę. Węgorz i sandacz woli martwą rybę czy jakiegoś twistera. Jest tam jakaś szansa że dam rade jakoś łowić z brzegu czy tylko z łodzi, bo nie wiem czy będę miał taką możliwość wynajmu. Są tam jakieś porobione miejsca przez mieszkańców?. Z tego co widzę jest tam jakiś port jachtowy, może tam spróbować na gruntówkę - rosówkę i na węgorza?. Proszę jeżeli jest jakaś możliwość o nazwy przynęt na spinning. Lub jakieś sposoby na złapanie okazałych ryb. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Lub pisać na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur-ciastek Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 No nikt nie był, lub nie mieszka w okolicach proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Byłam, ale nie łowiłam - Niegocin to autostrada: żaglówki, kajaki, rowery wodne (motorówki chyba nie, nie pamiętam) Masakra - nie da się spokojnie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur-ciastek Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Oj tam, damy rade! , zapraszam innych do pisania ... wyjazd tuż tuż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Artur nie chcę cię zniechęcać ale rok temu byłem nad jeziorem bocznym łączącym się z Niegocinem i powiem tobie, że lipa!!! Ryby brak. Przez tydzień owszem połapałem i bardziej się pobawiłem małymi uklejkami. Ani szczupaka, ani okonia, a jak się trafił leszcz to wielkości dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 A jeszcze jedno widziałem jak byłem w Giżycku jak miejscowi łapali na wlocie kanału do Niegocina, były to płoteczki około 15,20cm. Nie wiem na ile moje doświadczenia z jeziorem Bocznym przekładają się na Niegocin, ale miejscowi mówili mi że jeziora są przekłusowane, a gospodarka rabunkowa dzierżawców jezior zrobiła swoje. Zresztą to było widać, nęcenie przez tydzień i nic. No chyba że będziesz miał łódkę to może poszukasz ryby, bo z brzegu kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur-ciastek Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Wielkie dzięki, ja głównie chciał bym się nastawić na drapieżnika, sandacz szczupak węgorz. Może coś mi z tego wyjdzie a z łódką to nie wiem jak to będzie, może uda mi się tam coś wypożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Witam,temat trochę stary ale nic świeżego nie znalazłem,więc zapytam tu.W połowie lipca wybieram się do wilkasów nad j.Niegocin czy ktoś zna może temat i podzieli się informacją co tam się dzieje,czy da się coś połowić,ewentualnie gdzie uderzyć w okolicy,nastawiam się na grunt,spławik.Trochę poczytałem ogólne info w sieci niestety nie obiecujące,większość tematów starych,z tego co mi wiadomo jezioro dosyć płytkie , przy porcie w Wilkasach duży ruch (statki,rowerki,itp),jezioro swego czasu zastawione srogo siatami,i to tyle co wiem,jak ktoś coś wie więcej proszę o info,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi