Gość czarnodusznik Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Od 1999 roku do jakiegos 2005 widzialem pare pan na lowiskach komercyjnych ale nigdy nad dzika woda. Jezeli juz byly to jako ozdoba swoich panow wedkarzy albo rodzinny piknik typowy nad woda. Dzis juz spotyka sie i widzi co raz wiecej pan wedkujacych i to nawet na jeziorach i to samotnie. Kolezanki po kiju czytajcie karpiarki nie raz zawstydzaja panow lowiacych ta metoda. Wystarczy Parada Lowcow Karp Maxa za przyklad gdzie panie nierzadko fotografuja sie z karpiami grubo powyzej 10 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Super felietonik Mam nadzieję trini, że nie Twój ostatni Ja spotkałem się z przypadkiem gdy jedna para była nad wodą ale kobieta z tego co obserwowałem towarzyszyła. Jedynym zaskoczeniem było dla Mnie jak do nich doszli ich znajomi a kobieta była elegancko ubrana w uniforek wędkarski z kamzelka i niosła jak Mniemam Swój sprzecik wedkarski (wędki pobieraczek i reszte tobołków. Niestety nie było mi dane zobaczyć czy łowi i jak, bo musiałem się wymeldować z łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Ja znam z widzenia z jakas 21-23 letnia dziewczyne karpiarke z Mazowsza gdzies ktora na wiekszosci lowisk komercyjnych ustanowila rekordy. Nie wiem nawet jak ma na imie ale czesto spotykam ja na zasiadkach i co najdziwniejsze zawsze jezdzi sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 A ja widziałem kilka kobiet wędkujących. Ale wszystkie z mężczyznami oprócz jednej uroczej muszkarki:) W kapeluszu muszkarskim i w profesjonalnych śpiochach stała po pas w rzece i łowiła na suchą muchę Tekst świetny! Pozdrawiam wędkujące panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 U mnie w okolicy widuję tylko dwie kobiety które łowią-jest to matka i córka- od starszej pani można się wiele nauczyć Kiedyś byłem na fajnym biwaku gdzie brata żona i teściowa łowiły rybki , gotowały ,smażyły - a my mężczyźni byliśmy od zmywania i zbierania drzewa W niedzielę był u mnie kumpel z córką 5letnią , która pierwszy raz była w lesie i nad rzeką - nigdy nie widziałem dziewczyny która by na łące łapała żaby,ślimaki czy też wrzucała złowione ryby do wody a dzień wcześniej zbierała robaki na owe rybki! Bardzo jej u mnie się podobało na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekPe Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Bardzo fajny tekst czyta się go z przyjemnością. Osobiście w zeszłym sezonie widywałem dwie panie regularnie łowiące , miła odmiana na krakowskich łowiskach. Za to podczas ubiegłych wakacji łowiąc na Padre Island (zatoka meksykańska) widziałem kobietki które śmigały muchą aż oczy wyłaziły z podziwu. Ehh pozdrowienia dla Was "Baby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Wojtku mówisz o tych babach z pod Krakowskiego Kryspinowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekPe Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Wojtku mówisz o tych babach z pod Krakowskiego Kryspinowa? troche OT ale co tam: widywałem panie np w Brzegach ... łowisko wieliczki , ale zdarzało się też w mogile nad wisłą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matador95 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Baby nad wodą też muszą buć POZDROWIENIA DLA BABEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekdzielny Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 ech ile ja bym dał by swoją zarazić wedkowaniem. Uklon dla innych Pań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Miałem kiedyś dziewczynę, która jeździła ze mną na ryby. Na łódkę na spinning, z brzegu na spławik wszystko dobrze, tylko za dużo gadała hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 heheheh no jak to baby tylko gadają. . Nie ma jak całowanie nad wodą wtedy baba staje się nie mową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byq44 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Ja łowie rybki w irlandii. W sezonie poławiamy makrele z klifów. Polega to w skrócie na tym że stoisz na 100 metrowym kilfie z 4m wedką i ciskasz 200gr ciężarek jak najdalej z zestawem makrelowym. czasami sie zdarza że musisz 4-5 makreli na siłe 100m ciągnąć do góry na wedce. Ciężka orka. Jakież było moje zdziwienie kiedy pewnego razu obok mnie na klifie staneła około 45 letnia kobieta i zaczeła łowić makrele z tego klifu. Nie mogłem sie przestać na nią gapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Na Inoujściu często widywałem 2 panie grubo po pięćdziesiątce,na spławik łowiły a koło nich piesek latał.Wyniki miały bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Ja natomiast rok temu zanim się przeprowadziłem to łowiłem na osiedlowym stawku i łowiła tam moja sąsiadka, często łowi chyba mąż ją zaraził no i uwierzcie, że potrafiła ciągać karpie od 1kg do 5kg a to jest "baba" w wieku ponad 50-tki ale siły ma te ryby mimo, że zgrabna i taka nie pozorna na pierwszy rzut oka. oczywiście pozdrowienia dla niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi