Skocz do zawartości
tokarex pontony

Stalka do agrafki

Mieszczuch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy można przypiąć "stalkę" do przywiązanego wcześniej do żyłki krętlika z agrafką? Czy jakoś znacząco osłabi to cały zestaw. Często po zaczepie ze "stalki" robi się sprężynka i przeszkadza to przy łapaniu na małe przynęty, a nowej wiązać się nie chce.

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

A kto w dzisiejszych czasach łapie na "stalki"?

Jest wiele lepszych materiałów które w przeliczeniu wychodzą nawet taniej a są o niebo lepsze...

Napisano

Chodzi o przypon wolframowy. Jak zwał tak zwał. Po prostu już zawsze zakładam od czasu kiedy łapiąc okonie większy szczupak mi ściął obrotówkę pod samą łodzią.

Ponawiam pytanie.

Napisano

Osobiście dla mnie zawiązanie przyponu to 10 sekund roboty. Zrezygnuj z wolframu i przejdz na surlfon/surfstrand.

Napisano

Mieszczuch,Generalnie problemu nie ma, z tym, że pamiętaj - im większa ilość połączeń (jakichkolwiek - czy to węzeł czy agrafka czy krętlik) tym większe prawdopodobieństwo, że coś zawiedzie.

Proponuję nauczyć się jakiegoś szybkiego i mocnego węzła (np. Palomar) i wymieniać przypony "na bieżąco".

Kozii, Szczerze? Nie widzę aż tak porażającej różnicy w porównaniu ze zwykłą stalką/wolframem w oplocie, żeby płacić 3-4 razy więcej za surfy. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

• 3 weeks later...
Napisano

Moim zdaniem taki patent od biedy ujdzie. Nie raz tak robiłem, aby na miejscówce, w której obawiałem się obcinki nie kolczykować ryby. Jeżeli zadbasz o jakość agrafek i krętlików to nie zawiodą. Ważne, żeby hamulec kołowrotka ustawiony był na najsłabsze ogniwo ;)

Powiedzmy sobie szczerze, rzadko kiedy w Polsce łowi się ryby mogące rozgiąć agrafkę ;)

Surflon, surfstand, fluorokarbon i tytan - mądre wynalazki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.