pagori Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Ten drugi wobler staraj sie wolniej prowadzić , albo zastosuj go w miejscu gdzie woda płynie spokojnie. Chyba znam te woblery , czy nie kupiłeś ich w decathlon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralph_Fridge Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 nie bardzo to widać na tym zdjęciu ale wydaję mi się że ten drugi wobler ma chyba krzywo ster wklejony. Ster ma wklejony prosto tylko jest on taki gruby, takie same widziałem w E.Leclerc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcelus77 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tutaj Chciałbym się dowiedzieć co to za wobler, gdyż znalazłem go kiedyś nad wodą, a brania są więc chciałbym dokupić taki sam model?? ma on 9 cm długości i grzechotkę w sobie Obrazek Uploaded with ImageShack.us To jest kultowy wobler!!! "W Europie nie bardzo przyjęły się amerykańskie techniki łowienia powierzchniowego. Wobler to ma być wobler i zanurzać się pod wodę. Kiedy więc wędkarze otrzymali pierwsze Big S, ktore przy wolnym prowadzeniu zanurzają sie na 20, a przy szybkim na 60-70 cm, oszaleli zupełnie jak na punkcie ABU Hi-lo Na dodatek kształt, akcja, a także fakt, że woblery po zatrzymaniu zwijania linki, wyskakiwały na powierzchnie jak wielki bąbel powietrza - pasowały szczupakom jak żadna przynęta dotąd. Na podstawie autorskiego kształtu Big S powstało do dzisiaj - i wciąż powstaje - dziesiątki wzorów pękatych i niezmiennie łownych woblerów" Calkiem ladne znalezisko gratulacje,ciekawe czy da sie jeszcze je kupic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROY Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 pagori. tak jak mówiłęm woblery kupiłem na allegro całkiem przypadkowo bo chodziło mi o inny przedmiot a nie woblerki. Czyli raczej na niego liczyć nie mogę , bo prawie wcale nie pracuje, chyba że można go jakoś ustawić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 ROY, Na początek proponuje "wrzucić" mu cięższe kotwice (większe) , potem można podgiąć ster używając zapalniczki , wiem że będzie to trudne bo ten wobler ma usztywnienie (zgrubienie) od dołu. A jak to nie pomorze to utnij ten ster będziesz miał bezsterowca. Ale przed tym wszystkim sprawdz go na głębokiej wodzie trzymająć szczytówkę kija bardzo wysoko, niektóre woblery właśnie tak mają że pracują tylko wtedy gdy żyłka tworzy odpowiedni kąt z woblerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi