xym82 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Byłem na dwóch nockach w zeszłym tygodniu na P4 i totalne zero Kilku wędkarzy sporadycznie wyciągnęło jakiegoś karpia czy leszcza, po za tym echo. http://s6.ifotos.pl/img/SAM0045JP_nxssppa.JPG A ludzi co nie miara W którym to jest miejscu,jak tam dojechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Jak byś jechał przez Czeladź i na drugich światłach w prawo. Jedzie się to drogą 86 jak się nie myle. ja nie prowadze nie orientuje się tak dokładnie. Ale jest to od tej strony, gdzie cały brzeg jest usypany takimi skałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Dzisiaj PI po chyba 3 tygodniach przerwy. Ciągle uderzały okonie. Specjalnie założyłem dużą blachę, żeby nic malutkiego się nie złapało, no ale ... Jeden szczupak - nie całe 40 cm. Maluch. Zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 PI znowu jeden mały pistolet. Chyba ten sam co ostatnio. Gdzieś mi uciekły te większe sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Na PIII ładne garbusy dziś brały ponad 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Wczoraj byłe na P1 na łódce od 18 00 do 22 00. Ryby strasznie słabo brały i złowiłem tylko kilka płotek i jednego leszczyka takiego około 35cm. Do tego jedno większe branie ale przypon nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kszaharat Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Ja zwiedzałem PIV ale bez efektów w dzień może nocka by coś dała, w takie upały niema co liczyć w dzień na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Wczoraj na PIII była masa kąpiących się ludzi gdzie tylko popadnie nawet w tatarakach miałem plany połowić na grunt lecz nie było gdzie został mi tylko ponton i spining daleko od brzegu lecz trafił się szczupak 51cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 W weekend razem z Żoną byliśmy na PI. Na grunt niestety nic nie złapaliśmy, ale na spławik przez 2 dni około 80 ryb. Wszystko małe. Do 25 cm. Najwięcej okoni, później płotki, leszczyki. Fajna zabawa, ale trochę wkurzające się to już robiło, że znowu coś małego na haczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 witam,macie mozę dobre miejscówki jesli chodzi o karpia na proteine?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 chodzi o p4:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Od strony Wojkowic na prawo od parkingu na mini półwyspie, tylko loteria, aby tam zająć jakieś miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Koledzy po fachu mam pytanie wczoraj tuż przed zachodem słońca spiningowałem z pontonu na PIII miałem potężne uderzenie w blachę wędka ostro się wygięła nie było szansy nawet kawałka żyłki na kołowrotku wybrać ryba stała niczym podkład kolejowy, może mi ktoś napisać co to mogło wziąć, czy to mógł być np sum? Chwilę po braniu gwałtownie szarpnął i się zerwał że aż poczułem na pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 co to mogło wziąć, czy to mógł być np sum? Chwilę po braniu gwałtownie szarpnął i się zerwał że aż poczułem na pontonie. Bardzo prawdopodobne. Nie byłeś przygotowany z hamulcem na ten pierwszy odjazd. Szkoda, bo na pontonie nawet niezbyt mocnym sprzętem miałbyś szanse. No cóż, zdobywanie doświadczenia kosztuje. Następnym razem będziesz wiedział co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Jutro wracam o 4.00 rano na ten zbiornik zobaczymy może tam jeszcze się coś podobnego trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Wracałem dzisiaj o 1 ( w nocy) z Goczałkowic . Przejeżdżaliśmy ( z żonką) koło PIV . Dziesiątki samochodów na ulicy, setki dosłownie setki ludzi wracających z nad jeziora i idących do jeziora . część wiadomo - z butelką piwa w łapie , lekko zataczających się . To był niesamowity widok - 1 w nocy a ruch jak na najbardziej uczęszczanej ulicy handlowej podczas wyprzedaży . Trudno było przejechać 500 metrowy odcinek tak było nabite ludźmi i samochodami . Czy wczoraj ktoś łowił na PIV . Ja dzisiaj idę trochę wieczorem pospiningować ale nie wiem czy się dopcham do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja dzisiaj z rana spiningowałem na PIII trzy zerwane szczupaki w tym jeden pistolet czwarty miarowy 65cm. Czy na Bagrach PII coś bierze obecnie z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja dzisiaj z rana spiningowałem na PIII trzy zerwane szczupaki w tym jeden pistolet czwarty miarowy 65cm. Czy na Bagrach PII coś bierze obecnie z gruntu? Czy łowisz tam z pontonu ? Będę w najbliższym czasie chciał odpocząć od łowienia sandaczy ( nieudanych zresztą połowów) i pobawić się szczupłymi . Może powędkujemy razem ? na przykład na płytkiej wodzie na Przeczycach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Koledzy po fachu mam pytanie wczoraj tuż przed zachodem słońca spiningowałem z pontonu na PIII miałem potężne uderzenie w blachę wędka ostro się wygięła nie było szansy nawet kawałka żyłki na kołowrotku wybrać ryba stała niczym podkład kolejowy, może mi ktoś napisać co to mogło wziąć, czy to mógł być np sum? Chwilę po braniu gwałtownie szarpnął i się zerwał że aż poczułem na pontonie. Na tej pogorii trafiają się sztuki sumów po 150cm. W tamtym roku kolega na łódce takiego złapał. Zabawy z min było co niemiara i taż siedział na dnie jak kłoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja dzisiaj z rana spiningowałem na PIII trzy zerwane szczupaki w tym jeden pistolet czwarty miarowy 65cm. Czy na Bagrach PII coś bierze obecnie z gruntu? Czy łowisz tam z pontonu ? Będę w najbliższym czasie chciał odpocząć od łowienia sandaczy ( nieudanych zresztą połowów) i pobawić się szczupłymi . Może powędkujemy razem ? na przykład na płytkiej wodzie na Przeczycach Co do Przeczyc już mam dosyć tego tasiemcowego zbiornika, wolę Pogorie. Łowię z pontonu choć nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Czy na Bagrach PII coś bierze obecnie z gruntu? Słabo... małe leszczyki i sporadycznie jakaś płotka. Zdecydowanie lepiej zarzucić spławikiem 5/6 metrów od brzegu. na ostatniej zasiadce na grunt zerowe wyniki a na spławik wyciągnąłem lina 35 cm i okonia. Rybki dalej pływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roked Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 nocka na pIV, żadnego pyknięcia, bezrybie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Po dzisiejszej zasiadce na PII łowiąc na grunt ciężko było zaciąć choć na brania nie narzekam coś się działo, trzy płotki lecz małe po 17cm wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Dzisiaj na PIV pobawiłem się okonikami. Najmniejszy z 15 cm , największy 25 cm. Brania nastąpiły NAGLE i NAGLE , tak po 30 minutach znikły ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzisiaj na PIV pobawiłem się okonikami. Najmniejszy z 15 cm , największy 25 cm.Brania nastąpiły NAGLE i NAGLE , tak po 30 minutach znikły ......... Pewnie przeszła ławica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi