khaledd Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Hej, Witam wszystkich jako nowy forumowicz ! Mam pytanie i dylemat. Mianowicie, opłaciłem pełne składki na okręg Bielski, dodatkowo opłaciłem też okręg krakowski. Z racji porozumienia między tymi okręgami za "Kraków" zapłaciłem 65 zł czyli połowę ceny. Na znaczku opłat w leg. członkowskiej widnieje napis " 65 zł niepełna ulgowa wody górskie". Zatem: -Czy mogę łowić ryby w zalewie Kryspinów? -Czy mogę łowić ryby w Wiśle na odcinku należącym do "Krakowa" -Które z łowisk w Przylasku Rusieckim mogę odwiedzać z "kijem" ? -Czy konieczne są dodatkowe opłaty na w/w wody ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 na Kryspinowie nie możesz łowić możesz natomiast na Budzyniu (zbiornik obok) , cała Wisła w Krku i chyba czesć w Tarnowie(z racji porozumienia) i tylko częsc zbiorników na Przylasku ( na pewno 1 i kilka mniejszych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Dlaczego Gobio Gobio wprowadzasz kolegę w błąd? Chyba sam nie wiesz gdzie można łowić za opłatę bez zwyżki. Kryspinów - można. Płacąc główną opłatę w BB i porozumienie z Krakowem nie możesz łowić na porozumieniu Krakowa z Tarnowem, które pozwala nam łowić na rabie do ujścia, oraz Wiśle do ujścia Raby. Nie obejmuje także połowów na ; Rabie/ Dobczyce - Gdów - sztuczna Mucha/ Szreniawie na odcinku C&R Czaple Wielkie - Kacice Rudawie na OS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaledd Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Nie ukrywam, że bardziej podoba mi się odpowiedź @czaplisiwej Domyślam się również, że znaczek opisany "wody górskie" jest znaczkiem który obejmuje również wody nizinne ? Bo wspominany Kryspinów wg. typu/rodzaju łowiska jest wodą nizinną... Dodatkowo w załączniku nr 1 do zezwolenia na okręg krakowski nie są wymienione wody Kryspinowa i Budzynia. Mam mętlik w głowie. Do czynnego wędkowania powracam po 11 latach, proszę zatem o wyrozumiałość i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Wyłączone z wędkowania czyli za niższą opłatą są; 3 wymienione przeze mnie odcinki rzek, a także część zbiorników na Przylasku Rusieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaledd Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Elegancko Dzięki wielkie i do zobaczenia nad wodą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybcok1985 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 na budzyniu nie wolno łowić...to ten mniejszy akwen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Czy aby na pewno? Mnie się wydaje że PZW ma do stęp do wody od tego brzegu na koću zbiornika jadąc w stronę Mnikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 w tamtym roku można było łowić na lewym brzegu Budzyna to mnie zmyliło co do Kryspinowa jestem przekonany że nie można łowić na niepełnej składce. Zbiorniki na których można (cytuje z zezwolenia): Bagry, Jeziorzany, Brzegi -1,2,3, Przylasek-1,7,12,13,14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybcok1985 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Napewno nie wolno łowić,w tym rok Pan który miał jeszcze w tamtym roku 3/4 akwenu..wykupił cały brzeg i tak należy do niego cały zbiornik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaledd Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 Teraz to już sam nie wiem ) Napisałem do PZW Kraków, poczekam na odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 khaledd, na Kryspinów (duży zbiornik) potrzebujesz mieć wykupiona pełna składke, na mały zbiorniku (Budzyń) jest zakaz łowienia od tego roku gdyz całośc nalezy do p. Mikołajczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Sorrki to mnie się coś popieprzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 A może ktoś chciałby mieć część Budzynia na wyłaczność? jest do wykupienia część brzegu i 50% powierzchni wody. Szczególy przy wejściu na zbiornik na kartach informacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 A może ktoś chciałby mieć część Budzynia na wyłaczność? jest do wykupienia część brzegu i 50% powierzchni wody. Szczególy przy wejściu na zbiornik na kartach informacyjnych Ciekawa sprawa, jak by wygladala kwestia zarybienia? łowisko podzielone byłoby na pół siecia żeby moich ryb mi nie wyławiali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 A może ktoś chciałby mieć część Budzynia na wyłaczność? jest do wykupienia część brzegu i 50% powierzchni wody. Szczególy przy wejściu na zbiornik na kartach informacyjnych Ciekawa sprawa, jak by wygladala kwestia zarybienia? łowisko podzielone byłoby na pół siecia żeby moich ryb mi nie wyławiali ? W zasadzie wcześniej gdy częsć zbirnika (brzeg od strony Cholerzyna) nalezała do PZW też mozna było mówić o problemie zarybień. Jednak właściciel zbiornika nnnnnnnnnie jest w ogóle zainteresowany wędkarstwem,ba! Jest nawet do niego uprzedzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 W zasadzie wcześniej gdy częsć zbirnika (brzeg od strony Cholerzyna) nalezała do PZW też mozna było mówić o problemie zarybień. Jednak właściciel zbiornika nnnnnnnnnie jest w ogóle zainteresowany wędkarstwem,ba! Jest nawet do niego uprzedzony No wiesz, wszystko zależy od umowy jaką zgodziłby sie podpisać, bo teoretycznie mogłobyc tak źe kupiłbym połowe zbiornika, zarybył rybami swoimi, a kolesiowi nagle by sie odwidzialo i by mi moje ryby wyławiał, nie mówie on, ale np jacys koledzy, znam podobna sytuacje z gazety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Widział ktoś może, czy zszedł już lód z Kryspinowa? Tydzień temu jak jechałem obwodnicą, to na Podgórkach Tynieckich jeszcze trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Częściowo tak. Przejeżdżałem dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Jechałem sobie rano połowić na Wiśle ale jakiś magnes ściągnął mnie na Kryspinów. I tu pierwsze zaskoczenie. Zakaz wedkowania do 8 rano... W zatoczkach łowcy karpików tylko czekali na rozpoczęcie. Jakoś tam przeczekałem pół godziny i 7.30 zacząłem kłusować Do 10. miałem 5 szczupaków w okolicach 50 cm, największy 55. Szału nie ma ale to najlepsze otwarcie jakie miałem bo zawsze w majówkę idzie mi słabo. Ryb jest dużo bo inni też połapali, miałem też jedno branie i ze 3 odprowadzenia. Trą sie płotki i leszcze. Wśród nich pływają okonie na 40 cm !. Woda żyje. O 10 skończyła się pogoda i brania. Dużo ludzi na białoryb było nastawionych. Ale dużo też spiningowało ze środków pływających ( jakże ja wam zazdroszczę ) Szczególnie pozdrawiam 2 kolegów na łódce z psem na pokładzie który niemiłosiernie ujadał jak tylko coś mu nie spasowało Żeby nie było tak całkiem fajnie to widziałem też główkę szczupaka około 40 cm... Z całego serca życzę sprawcy aby żona robiła go z listonoszem jak jest na kłusowaniu. Jutro ciąg dalszy ale nie wiem gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Dzisiaj jako iż było mega gorąco wybrałem się z bratem na Kryspinów wstępnie po piwkować i ochłodzić się, ale wzięliśmy też wędki. Brat coś pospiningował za szczupakami, ale nic nie wyjął jedynie jakiś kaczodziób zniszczył mu jedną gumę. Ja natomiast rzuciłem gruncik i spławiczek i zająłem się "czteropakiem" około godziny 14 udało się zaciąć ładną wzdręgę na dwa ziarenka kukurydzy na spławik, następnie miałem jeszcze dwa ciekawe brania ale raz "coś" poszło razem z haczykiem i przyponem a raz przegapiłem branie. Rybka naturalnie pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Koledzy był ktoś ostatnio na kryspinowie? Jakieś szczupakowe efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ja wiosną słabo na Krysp i się zraziłem, nie byłem od maja, chyba pełna krakowska nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWINGER Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Dawno to znaczy pare lat nie jezdziłem na kryspinow powiedzcie czy teraz mozna spokojnie sobie posiedziec z gruntem na karpia.Na co tam łowic kulki , ciasto,kukurydza,robaczek . pytanie moje głownie to jaka ryba tam jjeszcze pływa i gdzie sa najlepsze miejsca czy od strony nudystow czy naprzeciwko od strony asfaltu. Podobno od jakiegos czasu jest to łowisko PZW KRAKOW (skladka pełna ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi