Skocz do zawartości
tokarex pontony

Pytanie dotyczące połowu na stawie należacym do Związku Wędk

kubix71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto mój mały "problem"

Jest u nas w miejscowości staw który należy , "dzierżawi'??? Związek Łowiecki w Dobczycach.

I moje pytanie :

1.Czy za pośrednictwem sklepu wędkarskiego który zajmuję się opłacaniem tego stawu , mogę pójść , i tam wszystko załatwić by łowić na tym stawie legalnie bez karty wędkarskiej???

Kuzyn mi coś wspominał ,że wystarczy jakaś karta użytkownika tego stawu i opłacenie go bez żadnych wyjazdów do Związków tylko za pośrednictwem tego sklepu w którym dokonuje się opłat.

Dodam ,że nie mam żadnych kart ani nie należe do żadnego koła.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeżeli nie jest to woda PZW, a jakiegoś koła łowieckiego, to reguły połowu ryb określa koło łowieckie. Najlepiej idź do tego wędkarskiego i się popytaj

Napisano
Oto mój mały "problem"

Jest u nas w miejscowości staw który należy , "dzierżawi'??? Związek Łowiecki w Dobczycach.

I moje pytanie :

1.Czy za pośrednictwem sklepu wędkarskiego który zajmuję się opłacaniem tego stawu , mogę pójść , i tam wszystko załatwić by łowić na tym stawie legalnie bez karty wędkarskiej???

Kuzyn mi coś wspominał ,że wystarczy jakaś karta użytkownika tego stawu i opłacenie go bez żadnych wyjazdów do Związków tylko za pośrednictwem tego sklepu w którym dokonuje się opłat.

Dodam ,że nie mam żadnych kart ani nie należe do żadnego koła.

Jeżeli staw dzierżawi związek łowiecki w dobczycach, i nie jest to PZW to wystarczy tylko ich pozwolenie. Weź idź do sklepu i zapytaj się czy sprzedają licencje na tą wodę, jeżeli sprzedają napewno udzielą Ci wyczerpujących informacji na temat regulaminu łowiska.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.