Skocz do zawartości
Dragon

Sieci prawie w centrum.

barti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Informuje ciekawskich i tych co posiadają jakąkolwiek władzę.

Widziałem i nie wiem czy to rybacy, jak w środku dnia stawiano sieć albo (nie widziałem dokładnie) sznur w poprzek Odry przy wpływie do Mariny Pogoń przy "moście starocłowym".

Fakt jest taki, że zaczął ładnie okoń brać a tu w poprzek taka przeszkoda.

szkoda i żal.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

A czego Ty się spodziewałeś :?: jak ryba bierze to i rybacy są na posterunku. Nie pierwszy i nie ostatni raz w tym miejscu siata stoi i to w dodatku nie oznaczona. Jakiś miesiąc temu kolesie z wopru właśnie tam nawinęli siobie na śrubę siatkę i podczas odwijania dotarli do jeszcze jednej łódki.

Tak samo było na jesień na Odrze w rejonie siadła dolnego. Sandacz ruszył się na dobre to zagrodzili całą rzekę w poprzek i po rybie :???: Nie ma kar na rybaków bo inspektorzy jeżdżą po rybę a nie na kontrole :evil: tzn. kontrolują wędkarzy na łodziach a u rybaków biorą całe wory ryby i zadowoleni wracają do domów :evil:

Napisano

byłem 2 tygodnie temu na regalicy na nocce, rybacy około godziny 1 jak gdyby nic sprawdzali sieci które nie były nawet oznakowane, a dwa dni wcześniej kolega dziwił się że w tym samym miejcu ma tyle zaczepów. Słyszałem kiedyś że w tym roku pzw nie zezwoliło rybakom stawiania sieci na ich wodach, ale czy prawda to nie wiem.

Napisano

Kolego nawet kolo elektrowni w gryfinie na kwadracie trzepią sieciami że masakra..Nic nie bierze,więc się nie dziw...A jak koledzy wędkarze dzwonili na policje to policja zbywała osobę dzwoniącą pytaniem czy on ma zezwolenie na łowienie..Wędkarz mówi policjantowi że ma i niech przyjadą na kontrole żeby ich dorwać to usłyszał znów pytanie-.Czy na pewno ma pan zezwolenie??i po rozmowie...Już mają takie układy że masakra i nikt nic z tym nie robi!!!!!!!!!!!!!!

• 1 month later...
Napisano

:shock: w odrze zachodniej , wschodniej , regalicy w kanałach i kij wie jeszcze gdzie - NIE MA RYBY !

wędkujemy po 1-2 lesczyki na wyprawach weekendowych , nockach - sam krąp , rozpiór i okonek ponizej 15 cm

POPROSTU JEJ NIE MA!!!

krąpia dużo bo rybacy tego nie biorą

nadziej w zarybionym sumie i teraz węgorzu - jak nie wytną zanim urośnie :)

NIE MA RYBY!!!

byłem świadkiem że nawet rybacy mieli puste siatki :) jedynie jakaś sadsfakcja że im teraz też w oczy wieje :):mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::grin::lol::lol:

dobrze im tak :twisted::evil::mrgreen:

Napisano
w odrze zachodniej , wschodniej , regalicy w kanałach i kij wie jeszcze gdzie - NIE MA RYBY !

To ,że nie możesz nic złapać to nie oznacza ,że w takiej rzece jak odra nie ma ryb. U mnie też bardzo słabo od praktycznie połowy lipca ,ale uwierz mi ,że ryba w odrze jest i jak widzę ludzi np. z tyczkami to nie powiem kilka osób miało efekty. Pozdrawiam

Napisano

Ryb obecnie w rzekach(odrze, Regalicy) jest tak mało że to po prostu szkoda gadać, nie pamiętam tak słabych wyników w lato.Kłusownicy w nocy stoją dosłownie wszędzie z sieciami(parnica,odra na wysokosci elektrowni Pomorzany,kanały,cegielinka nawet kanał zielony).Na regalicy łowią jedynie ci co mają echosondy i super sprzęt a ci zabierają już każdą rybę.Polska to jest naród który sam się wyniszczy ,dopóki mentalność ludzi się nie zmieni, to będziemy mieli coraz gorzej.Rybacy robią swoje,kłusownicy swoje,wędkarze jeszcze dobijają gwózdż do trumny. Ci z pzw i straży rybackiej dbają o swój interes i nie kontrolują tak jak powinni i rybaków i wędkarzy. W sklepach rybnych w Szczecinie są sprzedawane 30 cm sandaczyki ,35 cm węgorze,podobnych wielkości szczupaczki i sumy.Ryby te pochodzą min z jez. Dąbskiego,Regalicy i z Zalewu Szczecińskiego,my wędkarze płacimy horendalne sumy pieniędzy za pozwolenia kilku różnych spółek(spółdzielnia Regalica,sumowskie, Pzw, do tego dochodzi jeszcze kilka pozwoleń, zarybienia które są prowadzone przez te spółki lądują w sieciach lub żakach lub po prostu są zabijane prądem. W tym roku byłem około 20 razy na Odrze,Cegielince,Regalicym złowiłem tylko 4 ryby w tym trzy 30-40 cm sumiki, czwartą rybą był jazgar.Gdy pojechałem na jezioro (ok 110 km od Szczecina), po 2 dniach złowiłem 2 kg leszcza :)

• 1 month later...
Napisano

witam

nie mam dobrej wiadomości, bo sieci są nie w prawie centrum, ale w ścisłym centrum miasta na przeciw wałów chrobrego jest wyspa z ogródkami działkowymi i tą wyspę ze starówką na Łasztowni rozdziela rzeka Duńczyca i właśnie na tej rzece są rozstawione i zatopione siatki w poprzek rzeki. zatopione po to żeby ich nie było widać na pewno były wczoraj i dziś rano czy nie ma na takich "rybaków" siły !!!?? A i jeszcze jedno jeszcze robią dobrze działkowym wędkarzom na wprost pomostów zatapiają stare podkłady lub inne ciężkie i trwałe przedmioty na których traci się zestawy. Po co to robią - wiadomo mniej wędkarzy mniej świadków.

szkoda gadać, ale trzeba nagłaśniać może ktoś się tym zainteresuje ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.