Skocz do zawartości
tokarex pontony

Leszcz- wrzesień

dominik95

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Są jeszcze jakieś spore szanse na leszcza o tej porze?

Jak najbardziej, wrzesień to jeden z lepszych okresów na leszcza.

Napisano

leszcz lubi mieso jak woda staje sie chłodniejsza ... wiec ja wczesną wiosna i jesienią nece pelletem rybnym jak karpia tylko ze to pelet drobny leszcze chetnie go zjadają i przyzwyczajaja sie do niego :idea: ale nie opra sie podanej wsród pelletu połówce zwawej rosóweczki :twisted:

Napisano

jeżeli będziesz nęcił systematycznie to na głębokości około 2m utrzymasz go bardzo długo do późnej jesieni przy takiej pogodzie wrzesień i październik jest dobrym miesiącem no i oczywiście później z lodu ale to już na głębszej wodzie

Napisano

tak gdy miesiace jesienne obfituja a słoneczna pogode to leszcz bedzie sie trzymał takiej wody bo jeszcze bedzie sie dogrzewał ... a jak kolega napisał gdy bedzie reguralnie necony to z pewnoscia !! :wink:

Napisano

ok, rozumiem panowie :) od tygodnia nęcę miejscówkę kukurydzą, ziemniakami i pszenicą z wanilią. Jutro jadę na ryby i zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisano

U mnie kukurydza i pszenica sprawdza się na plotkę na leszcza wiele lepszy jest makaron z pęczakiem i kolendra lub atraktor piernik

to czy złowisz leszcza zależy też ile nęcisz ja dziennie około 3 kg ziarna

Napisano

Czy w październiku sprawa wygląda podobnie ?? mówię tu o nęceniu, bo jeśli chodzi o przynętę to wiadomo że mięsko będzie najlepsze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.