dominik95 Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Jak w temacie. Są jeszcze jakieś spore szanse na leszcza o tej porze? Z góry dzięki za odp
wojtt Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Są jeszcze jakieś spore szanse na leszcza o tej porze? Jak najbardziej, wrzesień to jeden z lepszych okresów na leszcza.
bigbee Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Może ma ktoś patent jak nęcić leszcza na jesień?
snoek3 Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 leszcz lubi mieso jak woda staje sie chłodniejsza ... wiec ja wczesną wiosna i jesienią nece pelletem rybnym jak karpia tylko ze to pelet drobny leszcze chetnie go zjadają i przyzwyczajaja sie do niego ale nie opra sie podanej wsród pelletu połówce zwawej rosóweczki
damian_gdz Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 mam pytanie, gdzie szukać teraz leszcza ? feeder na większych głębokościach czy raczej litoral bliżej trzcin ? Tak mniej więcej 2m
dominik poznan Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 jeżeli będziesz nęcił systematycznie to na głębokości około 2m utrzymasz go bardzo długo do późnej jesieni przy takiej pogodzie wrzesień i październik jest dobrym miesiącem no i oczywiście później z lodu ale to już na głębszej wodzie
snoek3 Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 tak gdy miesiace jesienne obfituja a słoneczna pogode to leszcz bedzie sie trzymał takiej wody bo jeszcze bedzie sie dogrzewał ... a jak kolega napisał gdy bedzie reguralnie necony to z pewnoscia !!
damian_gdz Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 ok, rozumiem panowie od tygodnia nęcę miejscówkę kukurydzą, ziemniakami i pszenicą z wanilią. Jutro jadę na ryby i zobaczymy co z tego wyjdzie
dominik poznan Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 U mnie kukurydza i pszenica sprawdza się na plotkę na leszcza wiele lepszy jest makaron z pęczakiem i kolendra lub atraktor piernik to czy złowisz leszcza zależy też ile nęcisz ja dziennie około 3 kg ziarna
Forrest Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Ja dwa leszcze na Wiśle (46 i 50cm) złowiłem na rosówkę i hak nr 2 i 4. Na ziarno nic.
Madmax Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Czy w październiku sprawa wygląda podobnie ?? mówię tu o nęceniu, bo jeśli chodzi o przynętę to wiadomo że mięsko będzie najlepsze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.