Łukasz789 Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Nie znalazłem podobnego tematu. Kolega chce mnie sprzedać trochę kogutów tyle ,że one są w dziwnych kolorach jedne są fioletowo-białe , czerwono -czarne , pomarańczowo-czerwono-białe inne czerwone, zielone , białe itp. Trochę mnie to przeraża ,że są takie pstrokate .I tutaj moje pytania to dobre czy złe kolory? Czy to w niczym nie przeszkadza a może nawet lepiej, chodzi tutaj o agresywność kolorów. I tutaj kolejne ( finałowe) moje pytanie brać je czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Koguty to bardzo dobre przynęty ale nikt Ci nie odpowie jakie kolory kogutów są najlepsze, zależy to od tego jaki kolor np. sandacz danego dnia preferuje. Jest kilka rodzajów kogutów okoniowo-pstrągowe czy szczupakowo-sandaczowe, jeśli chodzi o pstrągowe według mnie najlepsze są szare i czarne, co do sandaczowych musiałby wypowiedzieć się ktoś inny bo nie mam w tej kwestii żadnego doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Witam odgrzewam kotleta, ma ktoś namiary na kogoś kto robi koguty ? Oglądam te wystawione w internecie i one nie dość ,ze drogie to nie nadają się do niczego. Ewidentnie widać na nich oszczędność materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 W tym roku, ogólnie najlepsze wyniki moi koledzy, łowiący wyłącznie na koguty mieli na kolor biały. Ja zawsze mam w pudełku parę pstokatych kolorów, ale ich najrzadziej używam. Mogę się dopytać znajomych, czy mają nadmiar na sprzedaż i w jakiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 A gdzie dokładnie oglądasz ?? Tak na szybko odpaliłem allegro i już widzę, że jest w czym wybierać i jakościowo są bardzo przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 nie bardzo popytałem ludzi nad wodą pokazali co i jak i niestety ich słowa się zgadzają w porównaniu do tego co posiadają to te wystawione są do niczego. Kolorystyka też do niczego. Kiedyś był zdecydowanie większy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzlublin Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Moim faworytem w kolorze jest kolor biały z czerwonym. Z sandaczami jednak jest tak, że nigdy nie wiadomo do końca jaki kolor będą chciały gryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł11 Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Dla mnie najlepszą i sprawdzona z przynęt pozostaje wobler -- tu należy wskazać jaki na szczupaka- więc powiem tak slider salmo okoń - 6 cm tonący , karaś - 6-7 cm tonący o kolorach RR czy coś podobnego z ulubionych dodam jeszcze woblery kupione na allegro (Rapale, Dorado, Gębale, Kernat, do dosyć przyzwoitych uważam Kamatsu z gum preferuję białe, ciemny żółty, białe lub przezroczyste z brokatem, z blach obrotówki do 10g różnych firm tak aby płynnie się obracały w wodzie na okonie a na szczupaka blachy wahadłówki i tez aby pięknie chodziły ale tu do 20g- ,przeważnie srebrne lub złote. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Ale my tutaj o sandaczach raczej mówimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Mnie najlepiej sprawdzają się ciemne kolory, mają naśladować raka, dżdżownicę czy pijawkę. No i białe w szczególności na Wisłę. Podstawa to wiara w przynętę, obserwacja szczytówki i kwitowanie zacięciem nietypowego zachowania twojej przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 A to zależy. Od wielu czynników, często niezależnych. Przede wszystkim łowiska, pogody, żerowania etc. Sam kręcę koguty, połączeń kolorystycznych mam sporo, ale od czasu jak zacząłem regularnie łowić sandacze kręcę koguty w dwojaki sposób. Stosuję albo bardzo jasne piórka w większości z jakimś delikatnym jaskrawym akcentem. Np. koguty białe, kremowe, jasne zielenie, naturalne kapki z bardzo mocno akcentującą (czerwoną, różową, seledynową) kryzą. Lub drugi sposób tj. Stonowane kryzy, białe kremowe lub czarne, brązowe z przewagą delikatnych piórek.. Co do stosowania przeze mnie tzw. przepraszam za wyrażenie 'oczojebów' też są alternatywą, zwłaszcza gdy obławiasz wodę parę godzin bez efektów na standardowe kolory, zakładasz oczojeba i zdarzają się brania, które mają to do siebie że są szybkie i często to tylko puknięcia lub przyduszenia przynęty. Druga sprawa że regularnie sandacze łowię jedynie w jednym zbiorniku, mniej więcej znam miejsca żerowania etc. Ciężko mi porównać z sytuacją nad wodą etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi