rush111 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Zagorze sprawdze ale na poczatku maja bo jednak w kwietniu brak wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Zagorze sprawdze ale na poczatku maja bo jednak w kwietniu brak wolnego No to jest szansa, że świder zostanie w domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzisiaj na Słupie woda bardzo niska w stosunku do poziomu z lat poprzednich w kwietniu i ciągle spada....Z moich obserwacji wynika że o jakieś 1.50 - 2.00m, stąd ograniczona ilość "miejscówek z rybą" przed "przewężeniem" - trzeba się "wbić" w okolice starego koryta. Presja wędkarska duża, ale warto spróbować bo bieże ładna płoć i nie tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio2020 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Hej. Jaki stan wody na Słupie po ostatnich powodziach?? Bo pozostałe okoliczne zaporówki raczej niedostępne. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Cześć. Mam pytanie - próbował już może ktoś w tym roku przechytrzyć dużego okonia na rosówkę ? Jak efekty ? W zeszłym roku brały ładnie (dojazd od Jawora) czyli po drugiej stronie ujścia, przy tzw. wysepce na plaży. Jak w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam Kolegów. Czy ktoś tej wiosny łowił na Słupie? Myślę o okolicy kanału. Czy ktoś coś doradzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Przesiedziałem dziś na Słupie cały dzień bez brania. Powiem więcej - bez jakiejkolwiek aktywności ryb. Żadnych spławów, zaobserwowanej drobnicy, ataków drapieżnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio2020 Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 W tym roku duża płoć wogóle nie brała. Znajomi bywali co weekend od końca lutego i lipa totalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 W tym roku duża płoć wogóle nie brała. Znajomi bywali co weekend od końca lutego i lipa totalna... Gucio2020, nie brała duża płoć czy w kompletna lipa w tym roku. Sam nie byłem i nie mam żadnych informacji. Planuję wypady w maju - alternatywa jest Bukówka, ale czasem miewałem dobre dni na Słupie właśnie w maju... Napisz coś jak masz info o tym co się działo dotychczas .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondis30 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Spędziłem nockę na zbiorniku. Brania słabe jak u innych. Bardzo dużo małego bolenia, przyczepiał się ciągle do haczyka Metoda połowu to głównie DS. Białe, pink, kukurydza i rosówka. Miejsce połowu to pierwszy wjazd od kapliczki (rzeka). O dziwo po przyjeździe bardzo mało wędkarzy, widocznie ryba w ostatnich dniach mało brała więc mała frekwencja. Aktywność bolenia niesamowita, nad ranem skakał jak latające ryby widok niesamowity. O godz. 2.10 kuzyn z którym byłem przy zarzucie zestawu wplątał w żyłkę dużego leszcza 2,6 kg. I to było tyle na całe 21 godzin spędzonych nad zbiornikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Nic się ostatnio nie dzieje. Parę spędzonych popołudniowych dni, woda poszła strasznie w górę i mimo wszystko ryba się nie ruszyła. Poza tym wiatr wieje niemiłosiernie i fala wysoka. Spinning, głównie kopyta ponat 8,5cm na rozmaitych (12,15,18,22 a i 30 gr) główkach ale rezultatu akurat brak. Sandacz się jeszcze nie ruszył trafiło się parę szczupaczków ale ledwie 50+ tj. 53,56 nic interesującego. Gruntowcy męczą podleszczaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam kolegów. Czy na Słupie ktoś bywa ostatnio? Zastanawiam się nad wypadem, więc ciekawi mnie jak tam z pokrywą lodową i czy są "rzeczy" dotyczące tej wody o których warto wiedzieć (np. zmiany w przepisach, trudności w dojeździe itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMYKU Napisano 29 Stycznia 2015 Share Napisano 29 Stycznia 2015 lodu nie ma i tyle moge tylko powiedziec bo przejezdzajac autem tyle zauwazylem ale z 2 strony taka zima teraz ze trudno zeby bylo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siarq Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Lodu niema na slupie . W przepisach tyle o ile sandacz 55 cm ale i tak nie pora na niego. Lada moment płocie się ruszy i kanał będzie oblegany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Lodu niema na slupie . W przepisach tyle o ile sandacz 55 cm ale i tak nie pora na niego. Lada moment płocie się ruszy i kanał będzie obleganyNo to się jeszcze nie ruszyła.....Byłem w środę od 7.30 do 13.00 i tylko z kolegą.....niezwykła sytuacja na Słupie, sami nad wodą ....A lód częściowo od strony rzeki, tam łowiliśmy na kawałku wolnej wody ( na przewężeniu) którą delikatnie ścinało - rano lekki mrozik. Dodam, bo to może kolegów wędkarzy zainteresować, że dzień bez brania....Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Kilka fotek z powyższego wypadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siarq Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 A ja się dziś wybrałem z echem żeby trochę popływać a tu Cale jezioro bez wyrwy na środku skute 2 cm lodem . Przeklęty słup i po plywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 A jak Mściwojów - wiecie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 A jak Mściwojów - wiecie coś ?Ale co jak?Lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Lód to chyba już nie , chociaż dzisiaj jechałem wzdłuż Zagórza tj. jez. Bystrzyckiego i na środku zatoki przy Michałkowej trzech kamikadze łowiło na lodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siarq Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 U nas w koło komina lód wszędzie kucie kaskówice jaskowice jedynie kaczawa płynie . Dziś biegał em za pstrągami ale nie chciały współpracować . Ostatnio mój zimowe wytarmosil 46cm kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Wczoraj wróciłem ze Słupa niemal o kiju, ale dowiedziałem się że pięknie brała rybka 1,5-2 tyg. temu i to przez ładnych kilka dni. Ten nasz wątek w takim razie coś martwy....Koledzy, jeśli mamy jakieś aktualne wiadomości to bardzo proszę się nimi podzielić - przecież m.in. po to jest to wspaniałe forum P.S Krótka relacja z mojej "wyprawy" na słup w "Jak było dzisiaj na rybach - kwiecień 2015" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 No właśnie wszyscy przyczajeni nad wodą ciągną rybie mięsko i siedzą cicho bo zleci się konkurencja i nie będzie miejsca na brzegu żeby dołowić do drugiej zamrażarki W takim razie może niech ktoś z kolegów opisze takie udane połowy tu na forum nawet post factum np. po tygodniu , dwóch , aby można było się zorientować co w danej wodzie jeszcze pływa / lub pływało / Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siarq Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Słup to naprawdę trudna woda . Za to potrafi obdarzyć pięknymi okazami . Płocie 35cm czy 40cm to żaden potwór na tym akwenie czy też okonie 40+. Jednak upolować je to już sztuka wiosna co nie jest żadną tajemnicą tylko kanał ale na miejscu trzeba być w nocy 2-3 bo z miejsca nici później im cieple tym trudniej.j ta ryba się rozpływa po całym jeziorze i upolować ja jest naprawdę trudno. Osobiście to nie znam ludzi którzy regularnie łowia biała rybę ( prócz wczesnej wiosny na kanale ) z drapieżniki em lepiej (bo tylko za nimi biegam ) chociaż aby były efekty trzeba być 2 razy w tygodniu nad wodą i obserwować kiedy się rusza. często gęsto są sytuacje ze dziś eldorado a później 2 . 3 dni nic nawet podbicia. Jednak moim zdaniem jest to chyba najlepsza woda w okolicy gdzie można naprawdę coś połowie . Na reszcie" kałuż " okoń 30+ czy płocie 30+ to już olbrzymy trafiając się rzadko. Pozdrawiam i nie zabierajmy wszystkiego ze sobą c&r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio2020 Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Federalny byłym dwa tygodnie temu na słupie. Brań: zero. Ludzi mało jak na ten czas i to miejsce. Wiec jasne, że nic się nie dzieje. Znajomi byli 3 tyg temu i po jednej płoci... Odpuszczam-szkoda czasu... i nerwów Ja już na starcie mam dość po wyścigu szczurów i złośliwościach już obecnych na łowisku.. Dziwny klimat tam panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi