Sylwek2012 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Witam, zna ktoś te okolice ? Słyszałem że jest to dzikie łowisko a które nie trzeba posiadać zezwolenia PZW, wystarczy tylko biała karta wędkarska. Ktoś to może potwierdzić ? Łowisko wydaje się być dość Ciekawym akwenem, z tego co słyszałem bardzo dużo jest tam szczupaków a od samego rano pełno tam wędkarzy którzy łowią ze środków pływających. Łowił ktoś tam kiedyś i może powiedzieć coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masterrad4 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Wiem że archeolog ale podłączam się pod pytanie.Może ktoś po takim czasie już tam zajrzał proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Chyba sobie kolega jaja robi w Jastrzębiu dzikie łowisko pełne szczupaków i pełno wędkarzy , .Dawno się tak nie uśmiałem w samym centrum mięsiarskich elit łowisko pełne szczupaków . Ani jedno zdanie do siebie tu nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masterrad4 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ale jakie dokumenty trzeba posiadać aby łowić na tym łowisku (łowisko obok schroniska dla zwierząt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciepiela22 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 na psiarni ciężko ale na słupie można było sie obłowic ale snzczupaczki prywaznie szkielety a woda niema nr ani dopływu sa to tereny prywatne w dzierzawie JSW wiec biała karta starcza a niewiecie co sie dzieje na rzece piotrówka albo na pszczynce w mizerowie 10km przed breźcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perszing1800 Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Witam Tak się składa że mam bliziutko do tej wody,oględziny łowiska zrobione metodą obiazdową rowerem Popytałem wędkarzy pytając jaka ryba tam siedzi i dostałem odpowiedź: Leszcz-nie mówili czy duży czy mały. Karaś na małym zbiorniku koło słupa podobno ponad 30cm Lin też na tym koło słupa-podobno duży Szczupak-większość poniżej wymiarowego ale zdarzają się 70cm Płoć-nie wiem jaka. Po 1 godzinnej obserwacji jak "dziadki" łapią na koszyczek,brania słabe albo wcale a jak już coś się "uwiesi" to leszcz ~20cm albo płoć też coś koło tego. Nie uśmiecha mi się w tym roku opłacać karty bo trochę późno i chcę spróbować na tym łowisku. Słyszałem też trochę opowieści typu:'ja bym się tam sam na nockę nie wybrał" itp. A ja lubię noc,łowił może ktoś tam w nocy czy faktycznie jest się czego obawiać? Prawda jest że szeroka ma nie najlepszą opinię,ten kto mieszka w Jastrzębiu pewnie wie ale chciałbym usłyszeć opinie kogoś kto tam jeździł zarówno za dnia jak i nocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi