Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.Posiadam silnik mercury 3,5 czterosów nowy,przywieziony z USA,gwarancji brak.Silnik gaśnie,ale nie od razu po odpaleniu,tylko po dobrym rozgrzaniu się.Czasem jest tak,że potrafi płynąć godzinę i nic się nie dzieje.Gaźnik był czyszczony,świeca wymieniona i dalej to samo.Spotkał się ktoś może z czymś takim?Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę napisać.Z góry dziękuję.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

witam .miałem coś podobnego.tylko z tym że mam JAMAHA5 dwusow ale też mi gasł po przepłynięciu powiedzmy jednego kilometra.niewiedziałem co już mam robić i okazało sie że to wina była paliwa .to znaczy lini paliwowej .po zakupieniu kompletnej lini i podłączeniu problem zniknoł i teraz jest ok.jeżeli chodzi o twoj silniczek to domyślam sie ze masz zbiornik paliwa wbudowany w silniku :?: ,także problem może pozostac :cry: jeden z kolegow stwierdził że może dochodzić do rozszczelnienia po rozgrzaniu sie silnika i dlatego gaśnie ale ty masz nowy motorek wiec trudno powiedzieć.napisz coś wiecej o tym silniku może ktoś ci doradzi

Napisano

Dzięki za zainteresowanie.Zbiornik jest wbudowany w silniku.Czasem jak silnik przygasa,spadają obroty pomaga szybkie wyciągnięcie i schowanie ssania,wtedy płyniemy dalej przez jakiś czas.Dodam jeszcze,że po zgaśnięciu silnika od razu mogę,go odpalić jakby nic się nie stało.Silniczek był w serwisie,stwierdzili,że to gaźnik jest brudny,wyczyścili go,skasowali 140 zł.Silnik u nich w beczce z wodą chodził ładnie.Po wypłynięciu na wodę dalej to samo,nawet gorzej było.Wymieniłem świecę,silnik chodził ładnie.Następnego dnia znowu to samo.Ręce opadają.

Napisano

Pompki nie sprawdzałem,bo nie mogę jej zlokalizować.Bak jest razem z silnikiem,paliwo spada grawitacyjnie.Na pewno jest tam pompka?Gdzie?Na przewodzie paliwowym jest tylko kranik.

Napisano

sorki .niepomyślałem o tym.proponuje abyś wszedł na forum motorowodne tam więcej sie może dowiesz.spruboj może samemu przeczyścić gażnik i sam mu ustaw dysze,zwieksz może dawke paliwa.pokombinuj z tym gażnikiem :?: