kamas21 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 witam.ostatnio bylem w pracy u mojego kolegi ktory pracuje w magazynie z paszami dla zwierzat.mowil mi o starszym panu ktory dosc regularnie bierze jedną z pasz dla kurczat i wykorzystuje ją jako zaneta na ryby.to podsunelo mi pomysl zeby wykorzystac taka pasze do produkcji kulek proteinowych.czytalismy sklad niektorych pasz i jest tam sporo bialka witamin i tluszczy.w zaleznosci od przeznaczenia mają w skladzie soje rozne maczki niektore bialka mleka czy jaj.niektore nawet ladnie pachną.co myslicie o wykorzystaniu takich pasz w miksach?ma to jakis sens? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ja bym tam samą sypał, karp wszystko zeżre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamas21 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 samą to nie bardzo.w łowisku jest masa leszcza i karasia.trzeba nęcić gruboo i duuuzo.duze kulaski i najgrubszy pelet.bez ziaren tylko taka taktyka sie sprawdza.karasi jest tyle ze można złowic 200 sztuk na spławik bez necenia w 3 godziny.i jeszcze sumik karłowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Na portalach karpiowych jest trochę przepisów na miksy z udziałem pasz, koncentratów dla zwierząt, szczególnie dla prosiąt. Zawartość takiej paszy w miksie może wynosić nawet 30%. Sam zaopatrywałem się w komponenty do miksów (m. sojowa, serwatka, preparat mlekozastępczy) w hurtowniach pasz ze względu na korzystną cenę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 od kilku lat używam takiej karmy a dokładniej granulatu dla kur niosek o granulacji 4-6 mm co do skuteczności nie mogę wiele powiedziec bo jest to tylko składnik zanęty jeden z wielu,ale na pewno ryb nie odstrasza i ładnie pracuje w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ile kosztują takie pasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ja za pasze dla niosek płace 37 zł za 20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Czy nadaje się do kilku dniowego nęcenia ? jakie ryby w to wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Dominiku ja stosuje pasze po to by drobnica nie skubała peletu i kulek mniejsza gramatura szybko pracuje i syci mniejsze ryby karasie ,linki i sumiki ,których jest od groma co do ceny to waha się od 1,7-2,2 zł za kilogram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi