kasienka345 Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Witam, już nie długo zawita do nas sezon podlodowy. W związku z tym mam do was prośbę... Pomóżcie mi namierzyć pewne gumki... Już piszę o co chodzi... W 2 polskich internetowych sklepach wędkarskich można nabyć fajne gumki które przydają się w wędkarstwie podlodowym... Jest tylko jeden mankament - cena. W jednym 6szt takich gumek kosztuje 8pln zaś w drugim 6pln. Nie którzy powiedzą że to mało ale co jeśli takich gumek ktoś potrzebuje 100 bądź jeszcze więcej? I teraz o co mi chodzi? Słyszałam już kilka opinii że te gumki wcale nie są produkowane w celach wędkarskich a jakimś innym a że te sklepy zdają sobie sprawę że te gumki świetnie nadają się na potrzeby wędkarstwa podlodowego sprzedają je u siebie po bardzo wygórowanych cenach. Podobno jeśli wiemy do czego tak na prawdę produkowane są owe gumki możemy je kupić dosłownie za grosze... I tutaj prośba do was.... Pomóżcie proszę znaleźć w internecie informację do czego tak naprawdę produkowane są te gumki i gdzie je można tak tanio kupić Dla leniwych którym nie chce się patrzeć o jakie gumki chodzi (na tych 2 sklepach które podałem) daje obrazki poniżej: Mam nadzieję że komuś uda się znaleźć informację do czego normalnie produkowane są takie gumki. Ja szukam od paru dni i nie mogę znaleźć Cytuj
dominik poznan Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Co to ma być przynęta czy mocowanie czegoś? to w środku gumki to gąbka ? Cytuj
dziara Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 To są gumy które bez problemu dostaniesz w każdym szpitalu lub w sklepach medycznych. To są gumy w dłuzszych odcinkach używane do cewników. Ja ich używam do procy. Pozdrawiam Cytuj
dziara Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 są na allegro. Własnie sprawdziłem. CEWNIK FOLEY SILIKONOWANY CEWNIKI FOLEYA koszt koło 6 zeta z przesyłka Cytuj
dziara Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 kasienka345 jutro zejde do piwnicy i dobrze pszperam. Mam tych gum troche. Jak znajde to dam Ci znać. Ale nie obiecuje. Mogła moja żona zadziałać podczas sprzątania i skonczyły w smietniku Cytuj
rafaZST Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 ale jak to sie przydaje w wedkarstwie podlodowym? Cytuj
dziara Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Ja nie mam pojęcia bo pod lodem nie łowie. Może kiwok sie tym mocuje. Ale jak moge pomóc to czemu nie. Cytuj
rafaZST Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 ale jak kiwok w jakis sposób to po co jej 100szt, jakaś masowa proukcja Cytuj
dziara Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Nie mam pojęcia Ale jak się złoży tą gume podwójnie to jest idealna do procy zanętowej. Dużo trwalsza niż renomowanych firm. I rewelacyjnie niesie. To są takie gumy że w środku jest miękki silikon a na zewnątrz twardsza otulina Cytuj
pet87 Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 płaciłem ok 2 zł za sztuke w kazdej aptece mozna kupic ,ktos musiał niezła kase trzepac na nieswiadomych ludziach Ale jak się złoży tą gume podwójnie to jest idealna do procy zanętowej to musiałes miec cienkie jak kupiłem pierwsze cewniki to ciezko miałem je rozciagnac po załozeniu kasienka345, albo ktos inny moze nam powie do czego sie to to przydaje w wedkarstwie podlodowym? Cytuj
dziara Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Kurcze nawet nie wiem że są różne grubości. Ja te gumy dostałem od znajomej ze szpitala ale na oko mają 4 mm srednicy. Mięciutkie i pięknie się ciągną. A kasienki345 jak nie widać tak nie widać. Też umieram z ciekawosci do czego to służy w wedkarstwie podlodowym Cytuj
pet87 Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Skopiowane z wikipedii wikipedii: "Grubość produkowanych cewników Foleya w skali French wynosi 10 F- 28 F" z tego co pamietam najlepsze byly chyba 20-stki Cytuj
dziara Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 No ale w dalszym ciągu nie wiemy do czego służą w wedkarstwie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi