walx17 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Mam pytanie która z tych wędek będzie najlepsza na karpia proszę o wasze opinie o tych wędkach Dragon Mystery Camu Carp 3, 6m/3,25lbs Dragon Mystery XT Carp 3, 6m 3,25lbs Dragon Maxima Carp 3, 6m / 3,25lb Wędka DRAGON THYTAN CARP 3,6m 2.5lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja też niedawno rozglądałem się za Dragonem THYTAN CARP ale nikt na tym ani na innym forum jej nie poleca, w tej cenie większość poleca Shimano Alivio i Daiwa Balck Widow. Ja wybrałem Daiwę bo jest trochę sztywniejsza a chciałem coś do dalekich rzutów. A czemu ty chcesz koniecznie Dragona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walx17 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Bo wędki z Drgon są tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 walx17, tyle na ten temat sie pisalo ze powinienes cos dla siebie wybrac. A tak na marginesie to Dragon nie jest wcale taki tani. Mialem przez 2 sezony Dragon S- E- Carp selektion -3,90-3,3/4 LB-koszt to okolo 320 zl,a sprzedalem za 200zl.moge polecic,spokojnie rzucisz na 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Straszne rozbieżności w ugięciu: 2,5, a 3.25lbs to przepaść tym bardziej, że Dragony są niedoszacowane. Kolega ma Mystery XT 2,75 i nie jest to byle witka nie wspominając już innego Maxime 3,25. Opisz może dokładnie łowisko, ryby i sposób połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Bo wędki z Drgon są tanie Ten Dragon THYTAN CARP kosztuje tyle co Daiwa Black Widow http://allegro.pl/wedka-daiwa-black-widow-carp-3-60m-3-lbs-3skl-i1542710659.html http://allegro.pl/dragon-thytan-carp-3-60m-3lbs-okazja-polecam-i1515184772.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 spokojnie rzucisz na 100m Dokładnie wiem coś o tym Nie źle z niego leciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 walx17, pilnuj tej aukcji. Shimano Beastmaster 13 ft,3 LB http://allegro.pl/2-szt-shimano-beastmaster-13ft-3-0lbs-bcm-i1552638725.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walx17 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Wezmę Dragon Mystery XT Carp 3, 6m 3,25lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walx17 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Która z tych wędek jest lepsza DAIWA BLACK WIDOW 2cz. 3.60m 2.75lbs czy Dragon Mystery XT Carp 3, 6m 3,25lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Która z tych wędek jest lepsza DAIWA BLACK WIDOW 2cz. 3.60m 2.75lbs czy Dragon Mystery XT Carp 3, 6m 3,25lbs Poczytaj najpierw co to jest krzywa ugięcia podawana w [lb] i ewentualnie później tu wróć bo zadając takie pytania po pierwsze nie masz co liczyć na sensowną odpowiedz a po drugie dajesz nam do zrozumienia że nie bardzo wiesz o co chodzi a w takim wypadku każda propozycja może być dla Ciebie nieodpowiednia. To tak jak byś wpadł na forum motoryzacyjne i zapytał co jest lepsze - Mercedes S 6.3 AMG czy Audi A8 4.2 w dieslu Ja wybrałbym Mietka ze względu na 520 KM ale inni nie potrzebują aż takiej mocy i wolą auto które spala mniej niż 35l/100km więc wybiorą Audi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 SQra, dobrze ujęte porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit82 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam. Mam pytanie która z tych wędek jest godna uwagi: -Mikado Sensei Medium Carp 390/3lbs -Konger Carbomaxx Team Carp 390/3lbs Jeśli chodzi o warunki w jakich będzie użytkowana wędka to głównie zbiornik zaporowy w którym trzeba posłać zestaw na około 50 do 100 metrów w zależności od pory roku (latem dalej bo dużo zielska) oczywiście wywożenie nie wchodzi w grę bo nie ma czym. Jeśli chodzi o metodę łowienia to najprawdopodobniej będzie to ciężarek 60-80g + mały worek PVA lub korale z kulek lub kukurydzy na niciach PVA (zastanawiam się jeszcze nad zastosowaniem 'metody'). Karpiki jakie tam występują to max 15 kg największy o którym wiem to 12 kg złapany w ten weekend niestety trafiło na "mięsiarza" i karp poszedł do wędzenia w ten weekend padły jeszcze dwa 8kg karpiki które pływają nadal a najczęstszy przyłów to karpie do 2 kg. A i jeszcze jedno wiem, że nie ten dział ale możne ktoś odpowie co powiecie o takim kołowrotku: -Konger Team Pro Carp 950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Witam,podepne sie pod temat.Jestem na etapie kupna kija i przegladajac stronki znalazlem: Shimano ForceMaster AX Specimen 12-275 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-forcemaster-ax-specimen-g4-a9-p207-k8026.html moje pytanie jest najstepujace,czy ten kij jest rownie kluskowaty jak te z serii alivio?jesli tak to odpada bo myslałem bardziej nad 3 lbs lecz w tej sytuacji ta cena promocyjna mnie kusi z gory dzieki za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Witam, zamierzam kupić w miarę sztywny kij w przedziale cenowym 200-300zł czy jesteście w stanie polecić coś co nie przypominałoby pracą Shimano Alivio? Chętnie widziałbym coś 13ft 3,5lb ale za wszystkie propozycje z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Ja również mam zamiar kupić sobie wędke do dalekich rzutow do 300zl. Bardzo prosze o pomoc jak najszybciej, ponieważ za tydzień wybieram się na ryby i chciał bym posiadać nową wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Tutaj jest dobra propozycja- TB chellenger 13 ft 3,5 lb 3 skl http://allegro.pl/show_item.php?item=1643068691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Ja strasznie napaliłem się na wędkę anaconda base 3,9m 3,0-3,25lb mam okazje ją kupić za 230 zl tylko zastanawiam się czy ona nie będzie taka miękka jak alivio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 warrior, naczytałem się trochę i twierdzą, że anaconda base to semiparabolik. Ja postanowiłem trochę dołożyć do kija i usilnie zastanawiam się nad Daiwa Windcast 13ft/3lb, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Ale daiwa windcast to 2 skład, a ja chciał bym coś w 3 składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 A co byście powiedzieli o shimano forcemaster ? Czy nadaje sie ona do dalekich rzutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Potrzebuje waszej pomocy koledzy po kiju a mianowicie przymierzam się do swojej pierwszej wędki karpiowej ale niestety jak patrze na ceny to zaczynam płakać ;( a teraz do rzeczy:) nie mam zbyt wielkiego funduszu na sprzęt ale bubli tez nie lubie kupować szukam karpiówki do około 250 zł no to moje wymagania (pewnie z byt wielkie co do chęci zapłaty) możliwość rzucania z pva (to na pewno), nie będę wykonywał jakiś super dalekich rzutów pow 100m (przecież nie zawsze dalej znaczy lepiej ) i fajnie jak by pod czas holu kij miał akcje bardziej paraboliczną niż przypominał kij od szczotki (łapania super okazów na początku też nie przewiduje) prosił bym o konkretne propozycje (poza marką i modelem czy lepiej sprawdzi się 2,75 czy 3 lb o 3.5 wydaje mi sie zbyt wiele ) miejsce połowy to kilku hektarowe jeziorko bo co do kołowrotka to zdecydowałem się na SPRO Incognito LCS za pomoc bede wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 dziubas123, na Twoim miejscu szukałbym coś z parabolików 3,5lb, ale to moje zdanie. Może Chub Snooper albo JRC Defender http://baits.pl/jrc-defender-12-ft-p-472.html?cPath=1_15. Niestety teraz brak 3.25 i 3.5. Z tego co gdzieś mi kiedyś mignęło w necie (na stronach UK) modele 3.25 i 3.5 to półparaboliki z pierwszą przelotką f50 mm. Zadzwoń do Baits'a jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 dzięki wielkie za pomoc wpadł mi w oko model CHUB SNOOPER może ktoś posiada i mógł by coś więcej na ich temat napisać ? i jeszcze jedno znacie jakieś polskie sklepy gdzie je można kupić ? bo te co znalazłem to produkt nie dostępny :/ na allegro jest ale 3,90 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 dzięki wielkie za pomoc wpadł mi w oko model CHUB SNOOPER może ktoś posiada i mógł by coś więcej na ich temat napisać ? Poszukaj na forach. Dużo o nich było, również tutaj. jeszcze jedno znacie jakieś polskie sklepy gdzie je można kupić ? bo te co znalazłem to produkt nie dostępny :/ na allegro jest ale 3,90 :/ CarpMixhttp://www.carpmix.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=479&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=7 Ale najbardziej opłaca się je kupować w UK. Można wtedy wyrwać nówki za 200zł/szt z przesyłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi