Marcin_lca Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Pozytywnie zaskoczyło mnie wczoraj jezioro Koskowickie. Ostatnio łowiłem tam 10 lat temu. Wczoraj rano trafiłem parę małych leszczy (25-35cm). Połów z gruntu na białego i kukurydzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnOfDe Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Jako że mój pierwszy post witam wszystkich. Po 3 latach przerwy wracam do wędkowania. Wcześniej w 80% spiningowałem tym razem postanowiłem pogruntować. Dziś od 15 do 20 na stawie dobrzejów (obok wysypiska), na grunt nawet pyknięcia, żona na spławik miała skubanie jakiegoś maleństwa. Spining zero odzewu. Nęciłem i próbowałem na kuku truskawkową. Ktoś powie mi coś o tym zbiorniku, nigdy wcześniej nie łowiłem na nim, a jest ciekawy i blisko mnie. Dodam że był jeszcze jeden wędkarz i miał podobne "rezultaty" jak ja . jutro mam zamiar odwiedzić glinki te małe przy blokach, kiedyś było tam ciekawie, sam tam tylko spiningowałem, ale widywałem tam dzieciaczków którzy na konika wyciągali takie klenie że nie dowierzałem. Teraz kormoran spuszczony, a niby parę miesięcy temu ryba z koziego stawu poszła na kormoran i dobrzejów (ciekawe czy faktycznie poszła tam czy do sklepów), w takim razie gdzie teraz poszła ryba z kormorana skoro jest wyzerowany ? Gdzie można się zasadzić poza odrą na leszyczka karpika i szczupaczka ? Pytanie poza kategorią, gdzie nabędę słonecznicę ? potrzebuję około 20 sztuk do oczka wodnego w wędkarskich na jesień będzie na podrywkę nie mogę nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Witam, jeśli Potrzebujesz słonecznicy to najłatwiej złapiesz ją w płuczkach przy stawach np. w Miłogostowicach. Jest też jej coraz więcej w naszych jeziorach,szczególne przy różnego rodzaju rowach jakie wpływają lub wypływają do jeziora. Ale najszybciej złowisz ją na tych stawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Legniczanie i 'sąsiedzi' dzieje się ostatnio coś na okolicznych wodach, bo ostatnio przesiaduję na słupie i nie ma jako takich rezultatów. Ogólnie spowiadajcie się co gdzie piszczy, wymiana informacji może jedynie pomóc. pozdrawiam i liczę na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siarq Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Na kaczawie i nysie kropki podgryzaja . Tylko pamiętać o haczykach bez zadziórow i no kill w mieście od wodospadu do czarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Ogólnie u 'Nas' ostatnio wszędzie studnia. Sam już nie wiem gdzie można się wybrać na rybki. Podpowiecie co, jakieś sugestie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnOfDe Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Tak źle nie jest ostatnio byłem 2 dni na Kunicach i zabawy było trochę, zależy czego szukasz. kilka dni temu tak połowiłem z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 zastanawiam się teraz nad długim weekendem żeby gdzieś wyskoczyć na dwa dni i wybór wstępny nie padł. Nastawienie na grubszego leszcza, ewentualnie zabawa z karpikami na feederach. Polecacie coś ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnOfDe Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Jaki zasięg Cię interesuje ? może odra jeśli leszczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Dzisiaj chyba wieczorem wyskoczę na krótki rekonesans na Kunickie, trzeba się pogodzić z pogodą i bezrybiem. Może znajdę jakieś spokojne miejsce, żeby po prostu posiedzieć, posłuchać jak ptaki ćwierkają, choć tyle przyjemności. Zdam relację co i jak w wodzie 'piszczy'. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Temat zamarł więc ja napiszę trochę co gdzie piszczy, z ostatnich 2 tygodni Słup - na ds małe jazie i leszczyki, bez szaleństwa. Rokitki pld licho strasznie. W niedziele w czwórkę Odra główki przed wpływem Kaczawy, stan wody tak niski że tylko bóle bije, reszta siedzi w nurcie, brak efektów 4 godzinnego biczowania wody. Jaśkowice zasiada z DS granulat, sporo zanęty, kukurydza, groch, efekty to jazie, kleniki. Ogólnie wszędzie licho, a koledzy po kiju macie jakieś efekty?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi