kadziul Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Wczoraj w końcu rozpocząłem sezon na Drwęcy, wypadzik na zero, ale humory nam dopisywały. Jedynie ojciec miał wyjście. Kolejny wyjazd już wstępnie zaplanowany, może następnym razem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Znowu byłem na górnej Słupi koło Kwakowa, tym razem na zero. Było kilku wędkujących miejscowych ze Słupska i co mi się spodobało wszyscy bardzo chętni do pogawędki. Dowiedziałem się, że tydzień wcześniej kilka trotek padło (moja pierwsza też w poprzednią sobotę ) jedni mówili, że ryby tu już nie ma bo spłynęła a drudzy wręcz przeciwnie, że warto tu jeszcze długo zaglądać. Podobna opinia o odcinku Ustka - Słupsk, jedni twierdzili, że nie warto jechać do Bydlina a następny spotkany kolega pokazał mi zdjęcie ładnego srebrniaka, którego przy min złowił jakiś starszy pan. (ładny prezent na dzień dziadka ) Czyli jak wszędzie- ryba jest zawsze tylko nie koniecznie w danym dniu chce z nami współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Ja jutro jadę nad Ine do goleniowa w sumie byłem już 4 razy i nic nawet pierwszego nie było mi dane złowić a padło bardzo dużo ładnych ryb. Ale nie ma co się poddawać jutro zmiana miejscówki tym razem pójdę w górę w las od basenu. Bo ponoć tam coś się dzieje bo w mieście i za mostem A3 cienko coś w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Gratuluję wszystkim rybek, piękne trotki Jak dobrze pójdzie to w niedzielę pojawię się nad Iną artech zdradzisz gdzie atakujesz trocie ? bo ja jestem nowicjusz. Czy w stargardzie łowisz czy po środku między goleniowem a stargardem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Panowie. Od piątku do niedzieli będę w Bydlinie nad Słupią. Może ktoś się podzieli jakimiś wiadomościami z nad wody?! Za wszelkie sugestie będę wielce zobowiązany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Moja ostatnia wyprawa nad Iną zakończyła się bezrybiem lecz poznałem odcinek leśny w Goleniowie i po prostu bajka do tego zrobiła się ładna pogoda i rzeka jak z bajki. Oczywiście jutro melduję się tam po kilku dniowej przerwie może tym razem będzie kontakt z rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dziś pierwszy raz w życiu odwiedziłem Wdę, warunki znośne, tylko z samego rana mróz był nie do zniesienia. Woda przepiękna, inna niż Drwęca. Wyniki niestety zerowe. Napotkany miejscowy również na zero. Troszkę się z nim pożarłem na końcu rozmowy, gdyż stwierdził,że najlepiej brały trotki przed świętami Bożego Narodzenia. Cóż, taka rzeczywistość na polskich wodach. Ogólnie dzień można zaliczyć do udanych, pewnie jeszcze odwiedzę Wdę, może z lepszym skutkiem. fotki wrzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Hej łowcy troci ! Czyżby rzeki pozamarzały ? Ja zrezygnowałem z wyprawy w tym tygodniu, mam parę kilometrów. Może jednak był ktoś z miejscowych nad wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 wanpio, odpusc sobie u mnie ina zamarzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Panowie jak tam pomorskie rzeki? Czy można już za trotką pochodzić czy jeszcze za dużo lodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Nad Iną można już pobiegać, ale woda podniesiona i brudna - roztopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 W temacie troci. Czy to zapomniana ryba przez lato, czy łowicie sobie po cichutku i się nie chwalicie ? A może spływy kajakowe skutecznie przeszkadzają ? Napiszcie coś bo chce mi się gdzieś podjechać a że mam sporo km więc każda informacja od Was bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Po prostu w zimowych porach tą rybę szybciej i łatwiej dorwać jak dla mnie. Dwa miesiące temu udało mi się złowić jedną trotke taką kilogramówkę na czerwonego robaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Niektórym coś jednak udaje się złowić: http://www.pzw.org.pl/1479//wiadomosci/65379/60/niedzielna_troc_na_dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Niektórym coś jednak udaje się złowić: http://www.pzw.org.pl/1479//wiadomosci/65379/60/niedzielna_troc_na_dobranoc No oczywiście, że tak. W mojej miejscowości na mostach widać jak stoją torpedy pod mostami ale brać nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 dobra dobra drawa parsęta słupia,spoko Trotki są wiadomo a co z Odrą,mogę się pochwalić pełnoprawną piękną trocią 80 cm złowioną w maju 15 km od Wrocławia,jaki to był szok jak ją zobaczyłem co o tym sądzicie,złowił ktoś jeszcze troć tak blisko gór,a raczej tak daleko od Morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 dobra dobra drawa parsęta słupia,spoko Trotki są wiadomo a co z Odrą,mogę się pochwalić pełnoprawną piękną trocią 80 cm złowioną w maju 15 km od Wrocławia,jaki to był szok jak ją zobaczyłem co o tym sądzicie,złowił ktoś jeszcze troć tak blisko gór,a raczej tak daleko od Morza Przypuszczam, że złowiłeś troć jeziorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Jeziorowa w odrze?skad taki zalozenie?to byla troc wedrowna,jak wroce z pracy to wrzuce fotke,ocenisz Ps.sory za brak polskich znakow ale mam ang. tablet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Wrzuć foto-miło będzie coś takiego zobaczyć ( tym bardziej,że byłem dziś 3h w okol. Rędzina i pusto ) w jakim regionie Odry złapałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Kolo brzegu dolnego,wieczorkiem wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Obiecana Troć,rybkę zabrałem i zjadłem jakby się ktoś pytał Odra-Brzeg Dolny 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Kto? - z ręką na sercu by jej nie zabrał- ? Ps. na co wzięła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Wziela na jaxon holo select 7cm w nurcie prowadzac przynete wachlarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Rapa-man, Ciężko jest ocenić ze zdjęcia Dla mnie pasuje jako jeziorowiec niż wędrowna choćby po głowie. A zbiornik nie jest czasami zaporowy? U mnie z rozpoznaniem nie ma problemu, bo mamy ujście do zalewu wiślanego dlatego u mnie występują wędrowce, więc pozostaje przy tym, że złowiłeś jeziorowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 pawciobra, to troć wędrowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi