shogun_zag Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam Rozglądam się za jakimś kijkiem (bo moja jednoczęściówka jest juz w dwóch częściach za sprawą zatrzaśniętej wiatrem tylnej klapy ), grzebałem, grzebałem i znalazłem w katalogu takie coś: ABU CONOLON dł. 2,13 m c.w. do 35g blank grafitowy, ale nie podają modułu jeden skład nr artykułu: 1096295 Pytanie do Was ... czy ktos miał ten konkretny model w dłoniach? Jest to ponoć nowość na rynku. Chodzi mi o jego akcje, twardość blanku, ugięcie. Z tego, co pamiętam, to ABU zawsze kojarzę a kijkami raczej stosunkowo miękkimi o akcji parabolicznej a ja potrzebuję kija od szczotki Długość i c.w. wskazywałby na właśnie taką akcję, ale moje wątpliwości budzi mała zbieżność blanku Wie ktoś coś w sprawie
dudi Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Tylko shogun_zag, ciekawe jak teraz sprzet ABU sie sprawuje ja mam też jedno stare Abu 2 czesciowe i sobie chwale, Ale te nowe :/ przyjamniej kołowrotki sądząc po cenie nie mają wiel wspólnego ze starym ABU
shogun_zag Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Napisano 4 Sierpnia 2006 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem sprzedawczynie (Babka zna sie na rzeczy i może do nas dołączy ) Ponoć cała dystrybucje Abu przejeli Francuzi Szczerze mówiąc boje sie go kupić w ciemno, bo po co mi kolejny patyk w kącie. Co prawda mój teść przyjmie każdy, bez wzgledu na producenta ... do wiązania pomidorów Abu jeszcze nie miał A tak powaznie, zna ktoś ten kijek?
killah Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Nie znam tego kija ale mi sie trafialy abu sztywne jak kij od szczotki. Pewnie dlatego ze wole srednia akcje. W sklepie wygladaly ok ale nad woda szybko okazywalo sie ze wedka spokojnie moze sluzyc nie tylko jako tyczka do pomidorow (patrz post shogun_zag) ale jako stepel budowlany
Gość Anonymous Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Hej , Poszło za szybko. Śledziłem forum od jakiegoś czasu i widzę że metoda jaką stosujesz jest na tyle specyficzna że firma ABU nie jest w stanie wykonać tak specjalistycznego kija ponieważ tak łowimy tylko my . Osobiście polecłbym kij robiony nie są to już tak kolosalne koszty.A jeszcze jak sam jesteś manualny to koszty obniżysz.. Bronek
shogun_zag Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Napisano 5 Sierpnia 2006 Witaj Bronku Skąd pomysł tego kijka ... nic innego nie mogłem wyszperać dla siebie. W sklepach totalny badziew, albo kije nie w moim typie. Tak jak wczesniej pisałem ... kijek robiony przez I. Matuszkiewicza na blanku Batson-a IMB785 był superrrr. Jego zaletą było to, że był jednocześciowy. Za razem jest to "wadą transportową", bo nie wyobrazam sobie jechać na drugi koniec kraju z tubą 2 m w środku. Jadąc samemu ... z transportem nie ma problemów, ale w dwie osoby ... hmmm. Po "śmierci" w/w wróciłem do Vectrona i gdyby nie jego totalny brak dopracowania chwytu kołowrotka, to reszta jest całkiem, całkiem. Twardy, szybki i ładnie pracuje na rybie. A dla czego własnie TEN Abu ... najnormalniej w świecie spodobał mi sie na obrazku
Tomaszek Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 ABU nie jest w stanie wykonać tak specjalistycznego kija ponieważ tak łowimy tylko my A co Wy takiego specjalistycznego robicie?
shogun_zag Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Napisano 5 Sierpnia 2006 Skaczemy, lub jak to osoby nie w temacie mówią ... szarpiemy
dudi Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Fajny kijek miał kolega 2.1 m był to jakiejs USA firmy. Hmm tylko zapomniałęm jakiej firmy :/ Ale mi sie bardzo spodobał może jak kumpla dprwe to napisze jaka to firma.
-Adam- Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Skaczemy, lub jak to osoby nie w temacie mówią ... szarpiemy Ja szarpię kijem Team Dragon 210cm, 14-35g i sobie chwalę. Sztywny kij, szybka akcja.. Cena w miarę przystępna.. Abu i Batson pewnie wiele drożej wychodzą..
Gość Anonymous Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Hej. Właśnie mam takiego Batsona tylko w klasie MB spisuje się znakomicie. Na ostatnich rybach założyłem koguta 28 gr. na swój zestaw jerkowy z multikiem i była rewelacyjna praca kija.Ten kij to jak wspomniał @ Adam wyżej :Team Dragon cw 30-70 -183cm w dwuch kawałkach.Naprawdę rewelacyjna praca. Bronek
shogun_zag Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Napisano 6 Sierpnia 2006 Czy az tak rewelacyjna? Dragony nie powalają mnie na kolana, już je przerobiłem ... w zeszłym roku (2,10 m) i w tym (1,83 m) Ładne kijki, dopracowane, ale po prostu mi nie leżą w ręce. Dodatkowo nie lubię przelotek dwustopkowych A co z tym Conolonem?
Gość Anonymous Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Hej. A to Abu to znasz tylko z katalogu czy macałeś w sklepie ? Oczywiście nie mówię o sprzedawczyni. Bronek
shogun_zag Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Napisano 6 Sierpnia 2006 Gdybym pomacał, ty bym Was sie nie pytał. Mówiła mi, ze w tym roku sciągnięto do Polski nie więcej niż 10 szt. tych kijków i własnie pod koguty. Kupujący byli nimi ponoć zachwyceni i kogutami 40 g śmiga sie "z bata" bez strachu, ze cos za plecami chrupnie Własnie miałem cicha nadzieje, ze tu są jacyś "zachwyceni" i w/w informacje potwierdzą Skoro ich nie ma ... od połowy wrzesnia stane sie "zachwyconym" Wczoraj go zamówiłem, a co mi tam
Gość Anonymous Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Hej Będziesz 11 a na tym forum jedynym jak narazie stąd brak pochwał bo i skąd wiedza. Bronek
-Adam- Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Wczoraj go zamówiłem, a co mi tam Można wiedzieć ile to cudeńko kosztuje?
maniek Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Piotr a Daiwa ci się już znudziła.I koniecznie jednoczęściowy ,to niewygodne.
shogun_zag Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Napisano 7 Sierpnia 2006 Można wiedzieć ile to cudeńko kosztuje? Czy cudeńko, to sie jeszcze okaże Kosztu dokładnie co do złotóweczki jeszcze nie znam, ale gdzieś w granicy 500-600 zł. Jak bedę miał potwierdzenie ceny to podam. Piotr a Daiwa ci się już znudziła. Maniuś, Daiwa, to moja ulubiona firma jeślki chodzi o kije i kołowrotki Nie znalazłem jednak w ich ofercie nic, co by mi podeszło pod koguty Jeśli długość i c.w. , sztywność OK, to dolnik długi. W amerykańcach nie szukałem, gdyż uważam, że proporcja cena-jakość nie wypada najlepiej, a zdobienia rękojeści np. drewnem różany jest dla mnie i dla i sandaczy całkowicie zbędne Kij powinien posiadać preferowane parametry użytkowe a nie ... ładnie wyglądać i być na topie I koniecznie jednoczęściowy ,to niewygodne. Kije jednoczęściowe maja nienaganną akcję, nie zakłuconą złączem (miejscowe usztywnienie) Nad wodą nie mają sobie równych, ale ich transport ... hmmm Nie mam małego auta, a jednak by dojechać z jednoczęściówka nad wodę muszę położyć opieradła z przedniego i tylnego siedzenia. Na dach nie zamocuję, bo do mojej białej strzały nie produkuje się bagażników, a te tzw. uniwersalne, które oglądałem ... prawdopodobnie, po jego demontażu musiałbym malować dach. A Abu, którym się zainteresowałem jest dwuczęściowy i bez problemu na tylne podszybie się zmieści
-Adam- Napisano 6 Września 2006 Napisano 6 Września 2006 No i jak tam Twoja nowa wędka.. Nic się nie chwalisz.. Dotarła w końcu?? Rzeczywiście jest tak dobra jak ją zachwalali?? Napisz proszę o nie coś bliżej. Również o cenie.
shogun_zag Napisano 6 Września 2006 Autor Napisano 6 Września 2006 Nic jeszcze nie wiem, nie mam jej jeszcze Telefonowałem do miłej Pani Krysi i poinformowała mnie, ze dostawa będzie na początku września i natychmiast mnie o tym powiadomi ... a ja Was. A czy ją zachwalałem .. hmmm, nie mozna tak powiedzieć, gdyż widziałem ja jedynia na obrazku w katalogu, a przekazywane z ust do ust opinie o sprzęcie stanowiącym nijako nowość na rynku ... wolę sam organoleptycznie sie przekonać, bo ludzie maja różne gusta, potrzeby, wymagania i upodobania A na rzut oka wyglada ładnie, krótki dolnik, ładnie wyprofilowany chwyt, duża zbieżność blanku. Ale czy jak wezme ja w łapę, nie okaże sie witką? Tego nie wiem. Co prawda zapewniano mnie, ze to hi fast, ale ... różnie z tym bywa
maniek Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Piotr i w konicu dostałeś tego ABU lona? . Jak się sprawuje.
shogun_zag Napisano 21 Września 2006 Autor Napisano 21 Września 2006 Maniuska ... nie ma jeszcze Jutro tam sie przypomne i skrobnę jaki termin podali
shogun_zag Napisano 22 Września 2006 Autor Napisano 22 Września 2006 Tak, limitowana. Telefonowałem do Pani Krysi i ... dostawa jest awizowana na koniec przyszłego tygodnia Aż jestem ciekaw, co to za patyk ... juz nie mogę sie doczekać
shogun_zag Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 I wielka kicha ... własnie dzis przyszła ostatnia dostawa w tym roku i ... Conolon nie dotarł Importer zerwał umowę z żabojadami, bo nie wywiązują sie z realizacji zawartych umów. Maja pomiędzy stronami trwać jakieś rozmowy, jakieś kary umowne ... jednym słowem nie ciekawie to wygląda w/s sprzętu Abu. Zapewniono mnie, że następna dostawa będzie miała miejsce w połowie stycznia '07 i prawdopodobnie już od nowego dosatawcy, a kto nim będzie ... nie wiadomo. Na tę chwilę tyle wieści ze świata biznesu. Nadal oczekuje na realizację zamówienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.