Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 193
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

są też bolonki 4 metrowe zależy jaką kto ma

a co wy na takie połączenie (łowienie płoci z plaży) : kijek spinningowy do 25 g 270 cm

plecionka 0.20 mm pr5zypony z żyłki 0.20 , haki nr 4 a cięzarek 40 g i tym sru na maxa

Napisano
ale niektórymi wędkami spławikowymi też można łowić na spinning np. odległościówką czy bolonką
:mrgreen::mrgreen:
są też bolonki 4 metrowe zależy jaką kto ma

a co wy na takie połączenie (łowienie płoci z plaży) : kijek spinningowy do 25 g 270 cm

plecionka 0.20 mm pr5zypony z żyłki 0.20 , haki nr 4 a cięzarek 40 g i tym sru na maxa

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

miron, podlodówką też można pospiningować i w wannie też możesz ripperkiem poskakać :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Artech żebyś wiedział , że spinningowałem podlodówką i to nie raz -efektem tych polowań były okonie do 25 cm i jedna ochotka wyłowiona z Odry która się zawinęła na haczyku - łowiłem tak dla jaj i żeby spróbować czegoś nowego

Napisano

No dobra, nie nasmiewajcie sie juz tak z mirona...

Ma ktos moze gdzies w necie jakis test o Spro Blue Arc??

Dziekuje z gory!

Edek pozdrawiam, tez jestem z Gdyni, ale na emigracji....

Tomek

Napisano
Artech , nie będę odbierał Ci przyjemności skomentowania.

Nie będę już tego komentował :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: tylko zastanawia mnie kto zabiera (nie w zimie) podlodówkę na ryby :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Witam

A tak na poważnie , to spotkałem kiedyś na lodzie dwóch łowiących na 4m teleskopy.

na pytanie o brania usłyszałem odpowiedż , że dosyć biorą tylko brania słabo widać

bo daleko do spławika.

Zastanawiam się ostatnio , czy nie założyć tematu "wędkarstwo ekstremalne" I powoli

zaczynam się bać co zastanę nad wodą .

pozdr.Edek

Napisano

kaczor, widziałem podobne numery, może nie tak ekstremalne z 4m teleskopami ale ze spinami 2,7m na blaszkę podlodową to już widziałem :mrgreen:

Napisano

Witam

Jakieś dwa lata temu w programie "taka ryba" polecali

nieco krótsze kije do błystki pod lód . Nie zdecydowałbym

się.

pozdr.Edek

• 2 weeks later...
Napisano

Wypatrzylem sobie fajny kijek (moim zdaniem :razz: ) i chcialbym sie was spytac ktory bedzie na poczatek lepszy:

Cherrywood Spinning 2,70mtr cw 9-28gr

czy

Cherrywood Spinning 2,40mtr cw 8-25gr

lub

Cherrywood Spinning 2,70mtr cw 20-40gr

Fotka:

http://www.angler-oase.de/images/medium/cherrywood_spin_rod.jpg

Myslicie czy na poczatek bedzie lepszy kijoszek z wiekszym cw poniewaz bym mogl wiecej przynet nim lowic, czy sie lepiej odrazu na male przynety specjalizowac? :?::roll:

Dzieki za pomoc!

Napisano

Zdecydwalem sie chyba na 2,70m.

Tylko czy bedzie mi latwiej na poczatku malymi przynetami czy wiekszymi?

Chcialbym porade.

Tak jak mowilem w 90% na Okonka, ale z Szczupakiem tez nie powinienen miec kijoszek problem.

Jako kolowrotek wybralem Spro Blue Arc.

Tomek

Napisano
Cherrywood Spinning 2,40mtr cw 8-25gr

Ze względu na cw i długość wybrał bym ten, w miarę "uniwersalny" (wiem, wiem nie ma kijów uniwersalnych :roll: ). Posiadany przez ten kijek cw pozwala na stosowanie różnych przynęt a długość pozwala na wmiarę wygodne łowienie zarówno z brzegu jak i z łodzi. Sam używam kija o podobnych parametrach - 2,4 m, cw 8-30g - z tym że mój to wklejanka z typowo szczytową akcją i jest to bardzo szybki kijek z dużym zapasem mocy, a mimo to pozwala mi na stosowanie przynęt mniejszych niż 8g.

Napisano

Oj tak leciutkiego kijka bym nie chcial...

A ze chcialbym tez isc od czasu do czasu na szczupaka, to mysle ze to by byl za maly cw.

Firma to Berkley, koszt okolo 160zl (40Euro).

Kijek jest bardzo chwalony, a ze siedze na emigracji kijki Dragon niestety odpadaja.

Zdecyduje w sklepie, jaki mi bedzie lepiej lezal.

Dzieki za pomoc!

Napisano
Oj tak leciutkiego kijka bym nie chcial...

A ze chcialbym tez isc od czasu do czasu na szczupaka, to mysle ze to by byl za maly cw.

Proponuje jednak górną granicę cw 18-25g może nie na metrówki ale na przeciętne szczupaczki 18 g stanowczo wystarcza :wink: