Janusszr Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Z opisów zamieszczanych przez sklepy wędkarskie, a także w katalogu firmowym Mikado wędzisko Mikado Square Carbon Tele Match 450/25g ma 450cm długości. W jednej z opinii klientów sklepu internetowego szczęśliwy posiadacz ww wędziska pisze, że kijek jest wspaniały, jednak długość to 420cm, a nie deklarowana przez producenta i handlowców długość 450cm. Kto tutaj kłamie? Napaliłem się bardzo na ten wyrób. Na długość 450cm, a teraz taka niepewność. Może ktoś z forumowiczów posiada ten kijek i mógłby zweryfikować dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusszr Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Wysłałem pytanie o długość tego wędziska do kilku sklepów internetowych. Zero odzewu. Dopiero jeden z allegrowiczów wystawiających ten kijek potwierdził moje obawy. Kij ma 425cm, a nie 450!!! Wprost nie mogę uwierzyć, że taka poważna firma podaje nieprawdziwe dane katalogowe. A z drugiej strony milczenie handlowców. Handlują towarem niezgodnym z opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 A nie lepiej za te pieniądze kupić składa ?? Ja Ci powiem że różnica w wędkowaniu jest ogromna i raczej już nigdy nie kupię wędki teleskopowej. Widzę ją za każdym razem gdy wędkuję ze swoim ojcem, on ma teleskop Mikado ja składa Mitchella i w życiu bym się z nim nie zamienił. Poza tym do Mikado osobiście nie mam przekonania, są firmy które robią znacznie lepsze wędki za podobną kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusszr Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 A nie lepiej za te pieniądze kupić składa ?? Mów tak dalej, a pewnie tak uczynię Zraziłem się bardzo do Mikado. Nie lubię oszustów(pewnie jak większość z nas). Spinnig to moja ulubiona metoda połowów, chociaż był b.długi okres zafascynowania spławikiem. Łowię na Wigrach. Są specyficzne warunki amatorskiego łowienia zawarte w regulaminie połowów ryb na wędkę w WPN. Na spinning można łowić tylko w lipcu i sierpniu. Pozostałe miesiące to tylko spławik. Muszę wymienić stare półkilogramowe teleskopy. Coraz bliżej mi do wędzisk składanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 A nie lepiej za te pieniądze kupić składa ?? Mów tak dalej, a pewnie tak uczynię To nie namowa tylko fakt stwierdzony Zraziłem się bardzo do Mikado. Ja mam podobnie, ponieważ kupiłem też wcześniej Mikado które chcę sprzedać ponieważ zupełnie mi nie odpowiada zarówno pracą jaki i wykonaniem Muszę wymienić stare półkilogramowe teleskopy. Coraz bliżej mi do wędzisk składanych. W okolicach pół kilo to u mnie waży cały zestaw. Poczytaj w dziale o Matach i Odległościówkach tematy o wyborze wędki matchowej (są trzy takie tematy ogólne) a na pewno znajdziesz coś dla siebie, ja dzięki radom tam zawartym kupiłem sprzęt z którego jestem bardzo zadowolony (co zresztą podkreślam na każdym kroku.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi