opsi Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Witam wszystkich! Panowie sprawa jest prosta aczkolwiek skomplikowana.Potrzebuje na gwałt kołowrotka do bardzo dalekich rzutów, cena tu jest mały problem ale moge nieco dołożyć 500zł. Kij to feeder 150g, krecioł bedzie miał plecionke musi mieć wolny bieg.Sprawa niby prosta kup sobie long casta Daiwy lub Shimano okey ale który i tak sie zastanawiam czy do feedera taki sprzed nie bedzie za cieżki. Używam tego kija do pstrągów na Irlandzkich rzekach bo jest czuły i fajnie pracuje a jak założe taką betoniarke to czy cała prace szlak nie trafi? Łowie głownie nad jeziorem węgorze,płocie leszcze i nie duże karpie, kto wie co jeszcze drzemie w Irlandzkich wodach.Ale znowu gdy wroce do pl to tylko karpie beda tak ze dlatego mysle nad tego typu sprzetem. Prosze was doradzcie cos!!! Cytuj
pointman Napisano 28 Stycznia 2012 Napisano 28 Stycznia 2012 Jeśli zamierzasz robić zakupy na wyspach to w cenie do 500zł powinienieś dostać Shimano Ultegra w wielkości 4500. Waga tego kołowrotka to 490 gram. Spokojnie możesz używac go z ciężkim feederem. Drugą opcją którą ja obecnie stosuję to Fox Stratos FS 7000. Ma wolny bieg, jego masa to 522 gram. Z powodzeniem stosuje go z ciezkimi feederami na Wiśle. Minusem jego jest moim zdaniem zbyt krótka rączka. Na wyspach jest on do wyrwania w cenie około 50 funtów i ma on tyle zwolenników co przeciwników czytając angielskie fora. Ja na moje dwie sztuki nie narzekam (oprócz zbyt krótkiej dzwignii korbki oczywiście). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi