Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, szukam niedrogiego kołowrotka(używany), malutkiego najlepiej z przednim hamulcem lecz tylny też będzie ok. Najważniejszą rzeczą jest aby rozmiarem był jak zabaweczka przy moich dłoniach (stawiam na rozmiar 1000) no i był w bardzo dobrej cenie co do jakości. Lubię Shimano więc jakaś catana lub jej bliźniacze konstrukcje bardzo mile widziane.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

mam shimanno catane 1000 przedni hamulec

+ zapasowa szpula , na jednej szpuli żyłka hm80 16

używany 3 razy kupiony w 2011 bez śladów używania praktycznie nówka dla mnie troche za mały leży i się kurzy za 85zł będzie Twój

p.s. jak chcesz mogę wrzucić zdjęcia

Napisano

No młynek extra ale własnie w tym największy mój problem ze z przesyłką to już max 60zł :sad:

Ostatnio wydałem trochę na sprzęt i wiadomo najlepiej poczekać i dozbierać ale potrzebuje tego młynka

Gość Marcelus77
Napisano

Jak chcesz mam TwinPowera 2500 w cenie 200zl uzywany ale stan idealny + zylka 0,18 Dragon HM80 :mrgreen:

Napisano

Jak chcesz to mam na zbyciu Catane 2500 tylni hamulec. Była przy spinie przez sezon, ogólnie jest OK, ale to że już troszkę pokręciła widać :). Hamulec sprawny, mam pudełko i zapasową szpulkę. Pod koniec sezonu nawinąłem żyłkę 0,20 mikado do spina, bo brakło mi tej na którą łowię, a akurat mikado leżało mi w domu.

Jak chcesz to 55 zł z wysyłką i dorzucę nową żyłkę Mikado spinning 0,20 jako gratis (oprócz tej nawiniętej oczywiście) :)

Mogę wystawić na Allegro.

Napisano

Jak możesz to wyślij mi jakieś fotki i napisz o co chodzi z tym ze "widać". Szukam młynka w dobrym stanie bo to nie będzie na raz czy dwa.

Gość Marcelus77
Napisano
Jak możesz to wyślij mi jakieś fotki i napisz o co chodzi z tym ze "widać". Szukam młynka w dobrym stanie bo to nie będzie na raz czy dwa.

Wlasnie czytam ,ze szukasz porzadnego mlynka....Uzbieraj 120 zl i bedziesz mial porzadny kolowrotek a nie byle badziew za 50 zl co po sezonie sie rozklekota. Jak szukasz do spinningu to 1000 odpada. Zastanow sie co kupujesz i za ile :mrgreen:

Napisano

Wlasnie czytam ,ze szukasz porzadnego mlynka....Uzbieraj 120 zl ...

Pisałem ze wiem ze by sie przydało dozbierać ale nie mam jak

Jak szukasz do spinningu to 1000 odpada.

A z jakiej racji odpada bo nie rozumiem tego??

Napisano

1000czka nadaje się do spławiczka czy też jako kołowrotek podlodowy. Do spina ciut za mały- zbyt wolno zwija żyłkę :wink:

Napisano

A mi dokłądnie o to chodzi. Młynek ma być do krótkiego, lekkiego patyczka. Nikt mi z was nie wmówi zeby kupić 2500 bo to by była betoniarka :shock: Wiem bo mam dragona 920FD i przymierzyłem...

Szukam małego kołowrotka z przeznaczenie jedynie na paproszki na główkach 2-3g

Napisano

Widać to znaczy, że czuć jego pracę, nawija równo żyłkę, hamulec działa bez zarzutu, nie ma luzów ale w moim odczuciu to nie jest to tzn. model z tej półki cenowej nie robi szału. Jest mi zbędny ponieważ kupiłem kręcioł z serii Team Dragon, w innym razie jeszcze bym nim kręcił.

Osobiście też polecał bym Ci dołożyć kasy i kupić np, okumę octane itd. Ale wiadomo ... miałem podobny dylemat dlatego kręciłem Cataną przez sezon. Pokręcisz nim jeszcze sezon czy dwa - tutaj nie ma problemu.

Ps

Nie zależy mi na tym żeby go sprzedać więc jak chcesz to porozglądaj się jeszcze a w razie czego daj znać ;)

Najlepiej by było jak byś sobie nim najpierw pokręcił, ale nie wiem skąd jesteś u mnie w opisie widać. Podejrzewam jednak, że jeśli z nad rzeki to nieblisko Zabrza ;)

16446114.jpg

10246904.jpg

79888247.jpg

18475510.jpg

Napisano

A nikt nie ma nexave 1000 :?::?: No ostatecznie mogą być młynki 2000 ale to też bym sie musiał zastanowić nad propozycjami bo jak mówiłem 2500 to już gigant :sad:

Napisano

Szczerze wolał bym coś shimano. Wole nie kupować słabych młynków extra marek, to jest jeden z tych z niezliczoną ilością łożysk. Wole mieć 3 łożyska ale lepszej jakości.

Napisano

rozmiar 1000 to 210 gram i jak na paprochowanie to jego 2 łozyska i wytrzymałosc powinny wystarczyc cena około 100-115 zł :idea::mrgreen:

Napisano

Dokładnie o coś takiego małego mi chodzi. Szukam najlepiej używanej catany lub nexave bo jak już pare razy pisałem fundusze mam bardzo ograniczone.

Jeśli znajdzie sie coś w zadowalającym stanie to biorę od ręki, jeśli nie to zgłoszę się w marcu z większą pulą :neutral:

Napisano

Posiadam osobiście Nexave w tym rozmiarze ale to jest jeszcze model ze starej serii który kupiłem na wyprzedaży za jakieś 50zł i nie opłaca mi się go odsprzedawać- dobra maszynka do spławiczka jak i na lód! Ciężko zapewne będzie Ci coś takiego znaleść :neutral:

Napisano

Długi, jakbys uzbierał wieksza pule to do lekkiego spina polecam mistrall atago 2000 super kołowrotek no ale juz swoje kosztuje :!::mad:

Napisano

snoek3, niee chce żadnych eeextra bo takie mam :!: Potrzebuję taniego używanego kołowrotka 1000 :!: Dobrze wiem co chce kupić i tego sie bede trzymał.

Winko, to że ciężko to wiem, ale muszę poszukać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.