andi64 Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 ekhem ,czy to dozwolone mi sie to z podrywką kojarzy ? i dobrze ci się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 8 Maja 2007 Share Napisano 8 Maja 2007 Ja ładnego okonia złowiłem na czerwonego robaka ale lepsze rezultaty są z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 A ja tam swoje największe okonie złapałem na kukurydze z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 największe okonie złapałem na kukurydze z puszki ja kiedyś złapałem okonia 36cm na ciasto biedak głodny musiał być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 ja kiedyś złapałem okonia 36cm na ciasto biedak głodny musiał być Moje największe na kukurydze to 38,37,32,31 a reszta poniżej 30 wszystko na kukurydze ale w tamtym roku w lipcu i w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 20 Lipca 2007 Share Napisano 20 Lipca 2007 moim zdaniem lowiac na splawik najlepiej o porze goracej (w poludnie lub kolo poludnia) wtedy nie bierze nic oprocz okonia i ukleji (okonki srednie). Duzy okon na splawik to wg mnie czysty przypadek jak ja dzis 2 pinki i okon 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Lipca 2007 Share Napisano 20 Lipca 2007 Duzy okon na splawik to wg mnie czysty przypadek Zerknij w mój profil Metoda spławikowa przynęta dendrobena nr 4 grunt ustawiony na 1m na wodzie 2 m. Wierz mi to nie był przypadek. Co roku się tak łowi w maju, ale bardzo istotne jest miejsce- z dokładnością do 10 metrów. I oczywiście godzina połowu. Na spinning możesz sobie tylko pomachać, a na spławik będą brały raz za razem No i wiadomo, że nie każdy to okaz, ale bywają większe niż ten mój. Dopiero odkrywam to nasze jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Ostatnio namierzyłem ładne okonie ale na spining nie mogłem ich niczym zainteresować. Próbowałem wszystkiego co miałem w pudełkach i nic. No może oprócz bocznego troka bo mi sie go wiazac nie chciało. Tzn. nie tyle, że nic ale same palczaki się wieszają. Pomyślałem, że następnym razem wezmę i bocznego i jakiś spławik bo jak kolejny raz wszystko zawiedzie na spiningu to postawie czerownego i/lub żywczyka na spławiku. Niestety spławikowiec ze mnie żaden i chciałbym sie zapytać o kilka detali kolegów bardziej oblatanych w tej metodzie. Przy okoniu na spławik np. na czerwonego robaka jak głęboko ustawiacie przynętę? Leży na dnie czy postawiona jest w toni? Podobne pytanko przy żywcu na okonia. Taka mała uklejka czy płoteczka to wpół toni przy dnie czy pod płytko? jak znam zycie to pewnie trzeba szukac na kazdej wysokosci ale od czego zaczynacie itp. Oczywiście interesuje mnie skuszenie tych największych osobników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Łowiąc w morzu okonie na spławik ustawiałem grunt przy samym dnie ale nie kładłem na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi