marusia-92 Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Pytać trzeba przed a nie po zakupie. Teraz to nic Ci nie pomoże. Co chcesz łowić tym kijem??? Boczny trok czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 zwykły spining na gume .. nie boczny trok ( Robinson Cortez Ligh Jig 9 -18g ) łowił ktośnią kiedyś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 no to na gume sie nie nadaje chyba ze bedziesz rzucal guma z glowka 5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 wytrzymałośc jest d0 18g wiec dlaczego nie moge łowić np 15g nie ogarniam was moge sobie nawet założyc główke jigową 18g bo do tyle jest wytrzymałość ja was nie rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Główkę 18g? A guma nic nie waży? Ciężar wyrzutu to masa CAŁEJ przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 kolego nie rozumiesz co to jest ciężar wyrzutu. Poczytaj na necie i wtedy pisz. Ja mam kija mistrall cw do 18 gram i najcięższą główką jaka moge swobodnie łowić to 7-8 gram plus guma. Im ciezsza glowka tym gorzej sie ciagnie, zwija kij sie wykrzywia a jak cos puknie to nie ma czym zaciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ok ok juz wiem i nie mam zamiaru łowić główkami większymi niż 8 nawet takich nie mam ) dzięki za odpowiedźi sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Wygrzebałem ostatnio stary spining taty, dokupiłem do niego kołowrotek i się zastanawiam, do czego się nadaje taki zestaw Cormoran COR TEC 2.10m C.W. 10-30g + Shimano Alivio 2500RC Łowię głównie na średniej wielkości rzece z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawik Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Cormoran COR TEC 2.10m C.W. 10-30g + Shimano Alivio 2500RC - raczej z łodzi, ja bym sie nastawił na opad, bo to moja ulubiona technika. Krótki kij więc połów raczej z łodzi Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Dzięki za odpowiedź, tak też podejrzewałem. Już się czaję na nowy zestaw i myślę, że na dniach go kupię: Dragon Millenium Pike 2.7m C.W. 10-35g + Spro Passion 730FD + Power Pro 0.15mm Łowione będą głównie szczupaki i sandacze na Narwii i czasem Wisła. Czytałem sporo o tej wędce i kołowrotku, więc myślę, że to będzie dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Chlopaki ciezar wyrzutu - jak sama nazwa mowi -to ciezar ktorym bezpiecznie mozna ciskac danym kijem , bez przeciazenia blanku. Nie raz lowilem przeciazonym zestawem ( takie byly warunki ) Zacinalo sie normalnie Chodzilo glownie o rzuty,musialem to robic delikatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades123 Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 @Jajnik lowiłem wymienianym przez ciebie zestawem i zmieniłem kij na wklejankę gdyż millenium jak dla mnie był za ciężki do opiadu i męczył rękę. Przesiadłem się na wklejankę Express Dragona i widzę dużą różnicę. Co do kołowrotka i plecionki to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi