tomek1 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Od 3 tygodni mają ten termin zajęty, szukamy dalej... Szkoda.... Myślałem że jesteśmy w domu..... Jak za bardzo na północ to szukam dalej, Spróbujmy bliżej centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Nie bardzo uśmiecha mi się zlot tak blisko domu, ale warunki spełnia również to łowisko w Pruchnej. http://wodna.dolina.ox.pl/1,strona-glowna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Tomeczku - a mnie bardzo Bo mi się oczy przy okazji zaświeciły na Czeskie zakupy Ceny są w porządku, zdjęcia też - no czego chcieć więcej... Bo szczerze mówiąc szukam i szukam i ciągle jest coś nie tak! A to za mało miejsc a to za drogo, a to staw nie wiele większy niż łyżka wody... Jutro dzwonię i się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Im bardziej na północ tym większe szanse że będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 To podrzuć jakieś sensowne namiary - bo naprawdę niczego takiego nie ma na północy... Z kolei Gre powiedział że nie przyjedzie raczej jak będzie nad morzem czy w okolicach, bo za daleko. Sorry ale na mazowszu nie ma takiego czegoś a jak jest to cena zabija po prostu... Sporo jest na pojezierzu Drawskim ale to już zachodniopomorskie jest... Nie dogodzi się wszystkim ;( No i z Poznania nie masz aż tak strasznie daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 http://www.lesnedomki.pl/ byłem tam więc polecam troche nie w tą stronę ale co tam przynajmniej jezioro, a nie jakieś komercyjne bajora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 ale właśnie chodzi o komercyjne bajoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Nigdzie nie powiedziałem że jadę z Poznania. Kolejny rok, w czasie zlotu jestem w trakcie urlopu. W ubiegłym roku rozmawiałem z Tomikiem nad zmianą terminu. Nad sławskim byłem 4 lata temu strasznie ciężko było o rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 No w każdym razie ja zrobiłam małe rozpoznanie w około 40 miejscach - chodzi oczywiście o łowika komercyjne z noclegami. No i bryndza albo coś nie halo z miejscówką albo miejsca zajęte. Z właścicielką z Pruchnej rozmawiałam czekam na tel od niej z potwierdzeniem czy ma na pewno wolne wszystkie miejsca w tym terminie. Bo ma ich tylko ok. 17. i na 90% wolne ale musi sprawdzić w kajecie. Cena za 4 noclegi za noc to 35 zł od osoby. Za 1-2 noclegi 50 zł za noc a za 3 noclegi 40 zł za jedną noc. Pokoje z łazienkami oczywiście i jeśli mieszkamy na terenie to wolno nam łowić w nocy. Rozmawiałam z Gregorkiem - on jest za. Więc myślę, że jeśli się potwierdzi że pani ma wolne to nie ma co się zastanawiać bo już teraz jest ciężko o fajne miejsce a co dopiero będzie później jak będziemy zwlekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Tomeczku - a mnie bardzo Tego się obawiałem Łowisko jest znane nie od dziś. Pisałem o nim już 6 lat temu http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1334 Od długiego czasu nie byłem, ale dobrze wspominam. Również właściciele w tamtym czasie czytali mój opis na Haczyku i mieliśmy po tym sympatyczną rozmowę na ten temat. Być może jeszcze kojarzą nasze forum. Jak nie będzie innego wyjścia to może być i Pruchna Nawet ostatnio myślałem czy tam nie zajrzeć... P.S. A to za mało miejsc a to za drogo, a to staw nie wiele większy niż łyżka wody... Według mojej wiedzy sprzed kilku lat tak to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jezus Maria - konie - ZBANKRUTUJĘ!!! Sumy afrykańskie? To te co na brzeg po żarcie wychodzą? Nieźle to wygląda Pani właśnie zadzwoniła. Do końca maja trzyma miejsca i do końca maja robimy rezerwację i wpłacamy zaliczki w wysokości 10% każdy. Dzieci śpiące w osobnych łózkach 100% opłaty, dzieci śpiące z rodzicami 50%. No to zapisy nadal zbieramy. Kto żyw niech się zastanawia co i jak i to szybko bo potem odwrotu nie będzie bo pani powiedziała że namiotów rozbijać nie wolno. Acha - Tomek - pani Cię nie pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Sumy afrykańskie? To te co na brzeg po żarcie wychodzą? Kiedyś były- nie wiem jak teraz Do końca maja trzyma miejsca i do końca maja robimy rezerwację i wpłacamy zaliczki w wysokości 10% każdy.Dzieci śpiące w osobnych łózkach 100% opłaty, dzieci śpiące z rodzicami 50% No cóż myślałem o jakimś dalszym wyjeździe, ale niech Wam będzie Aktualna lista 1. Tomek1 + Ola +Agatka + Krzyś - od 15-19.08 (?) 2. Kuba + Gre prawdopodobnie 15-19.08 3. Trini + Mozambikanin + Paulina 15-19.08 Jeżeli miejsc noclegowych jest 17 to należy się spieszyć z dopisywaniem się do listy Acha - Tomek - pani Cię nie pamięta No cóż, minęło 6 lat ... Ok. postaram się zrobić zwiad w najbliższym czasie. Trochę połowić i dogadać szczegóły związane ze zlotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 To czekam na relację, dorzuciłam info o zlocie na facebooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Hej, Wodna Dolina to już jest jakiś konkret, w sensie są wolne miejsca, prawdopodobnie są ryby i jest to chyba cicha, spokojna okolica. Czasu mało, więc może trzymajmy się tego miejsca. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 jest to chyba cicha, spokojna okolica. To na pewno- z dala od głównych dróg, szczególnie świt przypadł mi do gustu Przede wszystkim cieszę się na spotkanie z Wami. Jak z rybami postaram się wkrótce sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Dokładnie - stęskniłam się za Wami że hej - Grześka nie widziałam prawie 2 lata, Tomka prawie 3 lata. Pal licho ryby. Nie dla nich są te zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Pal licho ryby. Nie dla nich są te zloty Może tym razem i ryby dopiszą. Dziś dostałem info od znajomego, że w długi weekend nieźle połowili nie najgorszych karpików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Może tym razem i ryby dopiszą. Dziś dostałem info od znajomego, że w długi weekend nieźle połowili nie najgorszych karpików. O proszę, czyli zapowiada się naprawdę całkiem nieźle Teraz to pewnie będzie przerwa w dobrych braniach bo sosna pyli (nie wiem jak u Was ale u nas właśnie zaczęła) i na stawach ryby chorują od tego jak co roku, także wynikami z najbliższych 3 tygodni bym się nie przejmowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Zgodnie z obietnicą zrobiłem dzisiaj zwiad w Wodnej Dolinie. Podczas 5 lat mojej nieobecności trochę się pozmieniało. Nadal do łowienia służy ten wydzielony staw (to ta zmiana z 2007 która nie przypadła mi do gustu). Dodatkowo do łowienia służy stawek przylegający od strony południowej. Nie ma już sumów afrykańskich, nadal są rowerki, o konie zapomniałem zapytać Poprawiony plan sytuacyjny Większość miejsc noclegowych jest w głównym budynku. W zamkniętych okiennicach na dole jest barek (piwo, przekąski itp.). Jest możliwość zamówienia obiadów na miejscu. 5 miejsc noclegowych jest dostępnych w domku położonym na brzegu stawu hodowlanego. Wzdłuż łowiska są drewniane ławki- niektóre zadaszone. Jest również miejsce aby usiąść pod dachem większą "bandą". Dziś na ryby dotarłem około 6.30. Zapłaciłem "wjazd" (10 zł za dwa kije) i wspomniałem właścicielce, że na fajrant dogramy sprawy zlotowe. Do wody dwa feedery i nęcenie procą. Zanim zdążyłem chwycić za procę już obie szczytówki się gięły Jak się okazało wszelkie kombinacje robaków skutkowały szybkim braniem karasi w rozmiarze 20-30 cm. Po kilku wyjętych rybkach pozakładałem na haki różne rodzaje kukurydzy. Od tej chwili z grubsza miałem spokój. Z grubsza, bo i tak kilka karasi się powiesiło. Tym razem dałem już spokój z jeszcze cięższymi zestawami- kulki, pellety itp. To zostawiłem sobie na zlot. Wiedziałem, że mam przed sobą kilka godzin łowienia a potem gwałtowna zmiana pogody, ochłodzenie, wicher i deszcz. Postanowiłem przeczekać zawieruchę licząc na branie w deszczu. I nie przeliczyłem się. W tym samym czasie jeden z dwóch zawziętych podobnie jak ja moczykijów. , który chodził z blaszką dookoła mniejszego stawku krzyczy że ma ładnego szczupaka. Okazało się, że to nie szczupak, ale sumik (europejski) około 60 cm. Od właścicielki wiem, że są i większe. Oprócz mojego widziałem jeszcze 2-3 karpiki wyjęte przez innych wędkarzy. Ogólnie jak na późną porę rozpoczęcia łowienia i gwałtowne załamanie pogody, to nie ma co narzekać. Wyjęte karpiki były pod 50 cm, są sumy, w cenniku jeszcze szczupaki i sandacze. Karasia zatrzęsienie. Wiem, że są i większe karpie, ale z tego co widzę trzeba trochę inaczej się do nich zabrać. Łowisko oczywiście nie jest wielkie, ale myślę że spokojnie sobie połowimy. Oprócz tego jest kilka opcji łowienia w bliskiej okolicy, co postaram się wkrótce opisać. Napiszę też co nieco o możliwościach wycieczek pozawędkarskich. Zaliczkę wpłaciłem, o numerze konta dla Trini oczywiście zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Relacja pierwsza klasa. Mnie się bardzo tam podoba Dzięki Tomek za rozeznanie terenu, myślę że skoro pierwsza zaliczka klepnięta to nie mamy już się co bać że nam ktoś miejsce gwizdnie Karaski fajniutkie, będzie miała czym się zająć młodzież O konie i numer konta dopytam, nie ma problemu:) My się pewnie już we wtorek rano zwalimy, Łukasz chce odwalić zakupy dzień przed zlotem żeby potem już się tylko wspólnie bawić i ewentualnie na jakąś wycieczkę pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Dzięki Tomek za rozeznanie terenu, myślę że skoro pierwsza zaliczka klepnięta to nie mamy już się co bać że nam ktoś miejsce gwizdnie Pierwsza zaliczka nie zmienia faktu, że do końca maja musimy rezerwować pozostałe miejsca. Niezdecydowanym proponuje nie czekać, bo miejsc nie zostało zbyt wiele. Karaski fajniutkie, będzie miała czym się zająć młodzież Byle "starym" nie złoiła skóry Szczególnie moja Agatka ma fuksa do ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Pierwsza zaliczka nie zmienia faktu, że do końca maja musimy rezerwować pozostałe miejsca. To prawda No i pozaliczkować. Więc kto się tam namyśla niech się szybciej namyśla! Byle "starym" nie złoiła skóry Szczególnie moja Agatka ma fuksa do ryb To mamy przerąbane bo Paulina też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Podbijam bo a nuż ktoś temat przeoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Podbijam bo a nuż ktoś temat przeoczył Zlot na Śląsku i nie ma chętnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 No właśnie mnie to nieco dziwi... No i panowie - my naprawdę nie gryziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi