Gość Placek Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Panowie Mamy nowy rekord miętusa - 3,84 kg (72 cm). Sczegóły w najnowszym numerze (3/2012) WW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 cóż,temat znam z wiadomości wędkarskich.nie zmienia to faktu że jest się czym pochwalić. gratuluje!!!! też chcę sie wybrac na mietusa,podobno w marcu bierze nieżle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Holowanie ryby, od momentu zacięcia, trwało około 30 minut. Czterokilowa ryba 30 minut Nie mniej miętus ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 szkoda tylko , że największa ryba z gatunku miętus złowiona kiedykolwiek w Polsce zakonczyła swoją historię standardowo jak przystało na polskie warunki czyli w gaże , smacznego i nie życzę dalszych sukcesów łowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 fix-bud,odświeżyłem temacik w dziale sposób na rybe dotyczący miętusa,zapraszam do dyskusji jak coś.A co do rybki macie racje Piękny okaz,moje marzenie :)Fakt szkoda rybki,wyglądała na samice,także szkoda ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Czytałem to w gazecie i rekord powinien być uznany o ile ryba odzyskuje wolność. Takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Bzdura czy go zabrał czy wypuścił rekord się należy. Swoją drogą miętusy łowi się głównie dla ich walorów kulinarnych . Żaden z niego wojownik na kiju , a przynętę łyka tak , że w 60% trzeba go uśmiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 ale szansa jest na uwolnienie go, 40% to chyba nie tak mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Jak zatniesz w porę to nawet proporcje się odwracają. Nie wiem czy czytałeś opis połowu koleś nastawiał się na sandacza i czekał długo (stąd ten hol 30min) ryba na bank łykła głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 nastawiał się na sandacza i czekał długo (stąd ten hol 30min) Hol to nie branie... Tak czy inaczej 30 minut holu nawet gdyby wliczyć branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 nastawiał się na sandacza i czekał długo (stąd ten hol 30min) Hol to nie branie... Tak czy inaczej 30 minut holu nawet gdyby wliczyć branie Fakt jest różnica .Łowca w opisie pisze ,że sam hol trwał 30min (od momentu zacięcia). Jakoś trudno w to uwierzyć tym bardziej ,że używał żyłki 0.30! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 nalewator ma racje , za wątróbkę z miętusa dam się pokroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi