Thomas1991 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam. Mianowicie chciałbym zaczerpnąć informacji na temat tego łowiska. Byłem dziś tam odwiedzić je, obejrzeć jak to wygląda, zero lodu, idealna tafla. Paru wędkarzy, chyba z 4. A mianowicie, czy ktoś już w tym roku łowił na tym łowisku, jaka jest głębokość tego łowiska, co można napotkać w nim. Chciałbym się dowiedzieć, ponieważ chce zaatakować je przed J. Paprocańskim, bo tam jeszcze jest dość gruba warstwa lodu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 łowiełem tam pare razy lecz najlepsze wyniki miałem na zapadlisku. Można tam wyciągnąć szupaki i okonie ale słyszałem także o ładych lesczach.Jeśli chodzi o głebokość to jest rożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas1991 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 No tak Zapadlisko jest chwalone przez wędkarzy . Ale jest ono dalej zamarznięte . A ja chciałbym już połowić, więc Karton i połowa Ochotki jest dobrym kąskiem. Tak więc ma ktoś jeszcze jakieś opinie o Kartonie, bądź Ochotce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Wedkowałem tylko na zapadlisku wiec nie doradze ale skoro nie ma lodu mozesz zawsze spróbowac płotka jest wszedobylska.Jesli sie wybierzesz mozesz zdac relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas1991 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 No więc dziś się wybrałem na ryby. Pierwszy raz w tym roku. Pogoda za ciekawa nie była, ale mówie no cóż kupiłem robale, zanęte to chociaż na 2 godiznki. Wybrałem się z wujkiem, on na odległościówke, mi się tym bawić nie chciało a miałęm przygotowaną wędkę do gruntu, to uznałem że tym sposobem będe łowił. Ale ani mi ani tym bardziej wujkowi nic a nic nie brało. Żadnej akcji braniowej, czy chociaż skubnięcia przynęty . Ale przynajmniej coś czasu spędziliśmy na rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 niestety te dwa mniejsze stawy to troche bezrybie ,ale poczekaj troche i będa papry a tam mozna cos zlowic.a tak wogole duzo ludzi bylo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas1991 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Jak przyjechaliśmy dwóch już się zbierało, bez efektów. A tak potem nas dwóch, i potem już nikogo . No tak, na paprocany czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dosłownie nic ? Ostatni wypad na ryby na Karton wspominam bardzo dobrze. Bylo to jesienią i karpie brały jak głupie. Jesienią zarybili karpikami takimi po 35 cm Karton i ochotkę. Na ochotce to mogę poświadczyć, że dość ładne szczupaki tam pływają , a zapadlisko to kojarzy mi się tylko z linami. Przez cały rok złapałem tam bardzo dużo linów, kilka karasi, płoci i jednego karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 a na co tam łapałeś bo jak ja tam wędkowałem na białe i czerwone i kukurydze i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Na kartonie czerwone robaki i kulki pływające ( Scopex, truskawka, wanilia, ochotka ). Na ochotce szczupaki na woblera pływającego Salmo. Na zapadlisku najlepiej jest łowić na czerwone robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Koledzy co słychać na czułowie? Bierze coś, mocno oblężony? W najbliższych dniach rozpoczynam sezon wypadem na Czułów, konkretnie na zapadlisko. Co do pytań kolegi wyżej, to wszystkie trzy łowiska są dosyć głębokie. Nie wiem na ile, natomiast już przy brzegu wody jest po pas czasem. W ubiegłym roku na ochotce trafiłem węgorza na pinkę, karpia, i kilka okoni na żywca. Nie zabrakło także sumika karłowatego. Karton zaś to same zaczepy :/ Słyszał ktoś o amurach z zapadliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja słyszałem, w zeszłym sezonie wyciągnął przy mnie taki starszy facet 2. Rzucal za każdym razem pod te Wystające pale czy co to jest. Ja osobiście na zapadlisku zawsze rzucam w te lilie i linki się trafiają dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 był ktoś ostatnio na czułowie bo zaniedługo sie wybieram i chetnie bym sie dowiedział czy coś bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Ponawiam pytanie kolegi powyżej. Dzieje się coś na Czułowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Macie Panowie niedaleko wiec jezdzie i sami dajcie znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Orientuje się ktoś czy lód na Czułowie już puścił? A jeśli tak, to skubie coś? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Nie umiesz się już doczekać przejeżdżałem tam wczoraj ale dojazd jest prawie nie możliwy takie bagno chyba że wież jak wjechać tam między domami. Trochę pozwiedzałem i nie znalazłem jeszcze łowiska na którym puścił lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Racja, doczekać się ciężko, a składki już popłacone A dojazd przez zabudowania jest łatwy, należy skręcić zaraz za przystankiem autobusowym jedziesz w zasadzie 70m prosto i kręcisz w lewo między drzewa, a potem po tej drodze betonowej Miałem już nadzieję bo zapowiadają dobrą pogodę na ten tydzień, ale chyba wyląduje na wiśle w Bieruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 yyyy, a w tym roku był lód ? Bo ja w połowie lutego byłem to Karton calutki bez lodu, zapadlisko zamarznięte, a ochotka w połowie była. Z tego co się orientuje to Karton nie zamarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Byłem jakoś w marcu i rzeczywiście zapadlisko w całości zamarznięte, natomiast na ochotce i kartonie grama lodu. Sporo ludzi było i wszyscy na kartonie, jedynie ja sam na ochotce. Niestety wszystkich przegoniła nagła zmiana pogody Był ktoś z Was w ostatnim czasie? Bierze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Byłem i na bata i na grunt, ale cienko ( Karton ). Parę wzdręg na spławik. Na ochotce z tego co wiem to też na razie bez rewelacji. Ewentualnie zostaje zapadlisko, które co weekend jest zapełnione do ostatniego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi