Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam takie pytanie w przypadku wędkowania z łodzi metodą spławikową .To znaczy czy wolno mnie jest używać w tym wypadku dwóch wędek czy tylko jednej . Pomijam tutaj wewnętrzne przepisy danego łowiska. Drugie pytanie nasunęło mnie się po wertowaniu różnych stron w internecie .Jeśli spininguje na jedną wędkę a chce mieć w pogotowiu drugą w pogotowiu to do jakiego stopnia może być ona przygotowana ( uzbrojona) tak aby nie dostać mandatu od Straży rybackiej?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

1. Możesz wędkować na dwie.

2. Może być całkowicie uzbrojona, byle nie była zarzucona, spiningować dwoma wędkami i tak się nie da. Tak samo spławikówek na brzegu możesz mieć i 10, zaś zarzucone tylko 2.

Gość Placek
Napisano

jak zdałeś egzamin nie wiedząc a tak bardzo podstawowych rzeczach?

Gość Placek
Napisano

jeżeli juz to sa to pojedyncze chore przypadki(straznik mial zly dzien),skad wiesz czy to w ogóle miało miejsce,jesli chcesz byc tak bardzo przezorny w tych sprawach miej przy sobie 2 wedki,reszte zostaw w aucie,to wszystko :lol:

Napisano

wybaczcie ale już sobie wyobrażam takich nadgorliwców kontrolujących zawodnika podczas treningu .... rozłożony komplet uzbrojonych uklejówek gotowych do łapania po lewej , zestaw topów oczywiście uzbrojonych po prawej , z boku ze 2 matche .... a nie daj boże jakby chciał przetrenować wszystko i jeszcze miał baty ze 4 ....

hehe uklejówki 2-5m co 0.5 m = 7sztuk

topy liczmy z 6 , odliczmy kubek = 5 sztuk

baty 6-9m co 1m = 4szt

matche nie przeginając = 2 szt

w sumie 18 gotowych do łowienia kijaszków w zasięgu ręki naszego biednego trenującego + 1 (tyczka w rękach) = kilka punktów obłędu u kontrolerów-gorliwców-nadinterpretatorów

*pewnie trochę przekolorowałem - bo mało kto trenuje wszystko naraz (a zwłaszcza rozkładałby całość tylko na potrzeby treningu) ale podczas zawodów już zdarza się takie widoki oglądać