Skocz do zawartości
tokarex pontony

Pstrągi 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość asasyn78
Napisano

bede pierwszy :mrgreen:

pierwszy raz nad woda w sezonie i po 2h wędkowania rybka 34cm.mila niespodzianka bo wzięła na odcinku rzeki gdzie nigdy nie miałem kontaktu z ryba.banan mi sie pojawil na twarzy od razu bo sie nie spodziewałem gdyż poszedłem wypróbować przynęty zakupione zima.a i rybka była tłusta,silna i waleczna 2 razy śruba nad powierzchnia wody widok niezapomniany :mrgreen: a sam hol ok 4min bo nie miałem ze sobą podbieraka tym razem.

dwie fotki i rybka wróciła do wody.przynęta krakusek 4,5cm.

47923d268b17bcd4m.jpg

[ Komentarz dodany przez: artech: 27-03-12, 20:09 ]

Błędnie sądziłem, że kolega łowił w okręgu szczecińskim. Mój błąd. Przepraszam. Zdjęcie wraca

przynęty na klenia   Dragon
Gość asasyn78
Napisano

a za co panie artech ta blokada fotki?nie wiem jak jest u was w szczecinie ale u mnie w okregu koszalinskim ciagle wymiar potokowca to 30cm :razz:

Gość asasyn78
Napisano

nie dziw sie ze bylem podjarany dlatego ze aby zlapac potokowca powyzej trzydziestki na "mojej"rzecce to trzeba miec naprawdę farta.ryb w niej jak na lekarstwo ścieżki wzdłuż brzegu wydeptane jakby wojsko przeszło i wielokrotnie mi sie zdarzalo ze na 7 wypraw nie miałem ani jednego brania.a holowałem go tak długo dlatego ze nie chciałem rybie zrobić krzywdy i jak najdelikatniej ja wyholować na brzeg i odczepić.

a o to ta rzeczka

ecf7a974aa37efc6med.jpg

Gość Placek
Napisano
nie dziw sie ze bylem podjarany dlatego ze aby zlapac potokowca powyzej trzydziestki na "mojej"rzecce to trzeba miec naprawdę farta.ryb w niej jak na lekarstwo ścieżki wzdłuż brzegu wydeptane jakby wojsko przeszło i wielokrotnie mi sie zdarzalo ze na 7 wypraw nie miałem ani jednego brania.a holowałem go tak długo dlatego ze nie chciałem rybie zrobić krzywdy i jak najdelikatniej ja wyholować na brzeg i odczepić.

a o to ta rzeczka

Obrazek

wlasnie holując ją tak długo zrobiłeś jej krzywde
Gość asasyn78
Napisano

piekne bestie,szkoda tylko ze zlapane na stawie a nie na rzece.frajda byłaby o wiele większa :mrgreen:

Gość Placek
Napisano

pewnie że szkoda,ale co tam,radość jest nawet jak są ze stawu :mrgreen:

Napisano

Minęły cztery lata od rozpoczęcia przygody z rybami w czerwone kropki. Na początku tylko dla smaku, potem częściej ale z premedytacją i finalnie od kilkunastu miesięcy jestem chory na pstrągi.

Poniżej nowa życiówka, wreszcie z piątką z przodu.

08d3d761f0c97b7dm.jpg

Napisano

A dlaczego nie można wrzucić zdjęcia ryby nie wymiarowej wg zapisu regulaminu pkt 8 ? Robienie zdjęć rybie, która nie ma wymiaru jest zabronione? może jeśli zobacze, że uwiesiło się coś małego na haku, powinienem zamknąć oczy. Łapie pstrąga nie ma wymiaru, robie mu zdjęcie i i tak go wypuszczam, więc nie rozumiem tego zapisu. Dzisiaj pierwszy wypad na ryby, pierwsza ryba w tym roku, mały potokowiec, ale pokazać Wam go nie pokaże, chociaż fajnie się uśmiechnął do fotki ;)

• 3 weeks later...
Napisano

Długo oczekiwany wyjazd przyniósł wiele satysfakcji. Dwie ryby powyżej pół metra i wiele, wiele mniejszych. Rodzynką na torcie była nowa życiówka, która aktualnie wynosi 55 cm.

8def00c44cb143edm.jpg

325cdc28a63bd356m.jpg

901110c14a5a70dbm.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

witam wedkuje w Niemczech moj nowy rekord pstraga potokowego to 72 cm 4,30kg :lol:img2576pt.jpg ale to nic ojciec przyjechal na urlop do mnie i dorwal potoka 77cm 5,90kg :shock:img2638c.jpgtylko mam problem sa to trocie jeziorowe czy potoki ?ryby zlowione w doplywie do jeziora??? przynety to wobler i blystka wachadlowa na trocie

• 1 month later...
  • 2 weeks later...