hellson Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 witam nastawiam się na ładne amury i plan mam taki... około 10-15 kg kukurydzy gotowanej na słodko z cukrem lub miodem i do tego mam kulki brzoskwinia JET FISH 20mm i 18 pop-up też brzoskwinia + liquid SCOPEX też JET FISH do zalania tego wszystkiego... myślę sypać przez 3-4 dni rano po około 3-4 kg. potem zasiadka:) co sądzicie o tym planie wyjściowym? warto dodawać jeszcze coś to siatki PVA? porady mile widziane... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 wiosną słodkie zanęty sie słabo sprawdzają,zamast miodu i cukru,dodałbym anyż czosnek +jakieś ziarno+kruszony chleb,w czasie lata twoja propozycja jest obiecująca,jako przynęte zastosował bym skórke chleba lub kulke o smaku kraba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 rano po około 3-4 kg Jak duży zbiornik, jaka populacja amurów i jakich dużych- a jaka innych ryb- karp. leszcz, karaś? Może się okazać, że 4 kg to będzie zdecydowanie za mało jak na jedno nęcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 rano po około 3-4 kg Jak duży zbiornik, jaka populacja amurów i jakich dużych- a jaka innych ryb- karp. leszcz, karaś? Może się okazać, że 4 kg to będzie zdecydowanie za mało jak na jedno nęcenie. No ale jak to nawet nie jest duży zbiornik a amura i karpia jest bardzo dużo to i tak te 3-4 kg starczy bo jak wiemy to amur i karp są "żarłokami" więc może być nawet za mało no i inne rybki pewnie też podjedzą. @hellson A wiesz może do jakich rozmiarów obecnie sięgają te amury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 więc tak staw około 2,5 ha. amury są zarybieniowe czyli nie duże a są też dochodzące do metra i więcej. wiem bo połapali już kilka i kilka poszło przy brzegu... karpi też sporo będzie i maluchów i większych. leszcza nie ma karasia dość sporo... głębokość ok. 1-1.5 m zaraz przy brzegu przy pasie trzcin. nie ma stanowisk z tego brzegu, więc sypał będę z ręki z brzegu a łowił z prostopadłego brzegu i pierwszego stanowiska... jak na zdjęciu: plan jest dobry i mam nadzieję że się sprawdzi i wszystko jest jeszcze do dopracowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 plan jest dobry i mam nadzieję że się sprawdzi i wszystko jest jeszcze do dopracowania... Plan faktycznie niezły, ale podejrzewam że amatorów na to stanowisko jest więcej Faktycznie zacznij od 4 kg raz dziennie. Proponuję póki co kukurydzę dość mocno ugotowaną (miękką) i słodką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Dokładnie tak jak tomek napisał, tylko ja bym Ci proponował zalać tą kukurydze jakimś atraktorem jeśli to będzie dla Ciebie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 tak tak mam już liquid SCOPEX do zalania tego... więc będzie słodzio i miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 No słodzio i miodzio tylko nie przesadź z tym atraktorem A powiedz mi o jakim to smaku jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 SCOPEX to jest słodki smak/zapach, pachnie jak miód. konsystencja takiego syropu... sam bym na to poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Moim zdaniem większość atraktorów ze słodkim smakiem/zapachem ma takie same rezultaty, obojętnie czy to jest z zapachem/smakiem miodu, truskawki, brzoskwini czy innych rzeczy No, no hellson tak Ci powiem, że troszkę Ci zazdroszczę tych połowów ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 he dzięki ale jeszcze nie ma czego bo jeszcze nic konkretnego nie złowiłem... dopiero muszę kupić kuku i poczekać aż się ociepli trochę i pogoda się ustabilizuje. myślę że za jakieś dwa/trzy tygodnie zaczniemy nęcić... wtedy będziesz mógł gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 a tu ciekawostka znalazłem jedno zdjęcie stawu na którym właśnie chcę nęcić akurat zdjęcie wysepki na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 No, no bardzo ładnie i zachęcająco wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed_Fire Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 scoopex jest dobry ja bym to zalał Ananasem a dokładnie Bigshotem Solara lub ewentualnie syropem Mainline Actic pineapple ceny sa korzystne a taki syrop starczy ci na wiele kg kukurydzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Kolego dlaczego nie pod wyspę, to przecież bankówka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 jak efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tetek24 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam! Mam problem a raczej dwa. Łowię na łowisku na którym jest amur(ok. 10kg) i karp też w tych gabarytach. Próbowałem już wielu metod łowienia i wszystkie dotychczasowe zakończyły się fiaskiem. Mam więc pytanie...jakiej zanęty i przynęty użyć aby odnieść sukces? Staw o powierzchni ok. 1 ha. I drugie pytanie: czy metodą na włos łowi sięz gruntu? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi