arek_glogow Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Po to że jak idę na klenie to ta plecionka zabezpiecza mnie przed szczupakiem a jest na tyle cienką plecionką (trochę grubsza od włosa) że kleń sie jej nie "boi"a poza tym jest wytrzymalsza od wolframów i po pierwszym lepszym zaczepie nie przeobraża sie w sprężynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Brzmi sensownie - dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebra Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 jakiego wezla uzywacie jak zaczynacie nawijac zylke na szpule? ja na 3 peki bo nie znam innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Węzeł samo zaciskający . Robi się pętelke i przeciąga przez nią żyłkę, ale trzeba uważać w którą stronę, bo w jedną się zaciśnie sama, a w drugą nie ma szans się zacisnąć i żyłka będzie się poprostu ślizgała po szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 podwójna ósemka ze szpuli strofta jest bardzo wytrzymałą pętlą. o jakieś 30-40% wytrzymalsza od np. tej pętli, tu pod nazwą niezaciskającej się http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=898&Itemid=112 do tych samych zastosowań, pętla w pętle etc. jest też hyba w tym linku z pierwszej strony, przed przełożeniem okręca się z opisu 1 lub dwa razy, ja to robię 3-5 razy choć nie wiem czy daje to jakąś poprawę, radzę wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 ja używam takiego samego węzła jak hexman ....(: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 marwin1516, poczytaj regulamin forum .Post możesz edytować w 30min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Węzły - całkiem ładnie pokazane http://www.netknots.com/fishing_knots/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi