Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po to że jak idę na klenie to ta plecionka zabezpiecza mnie przed szczupakiem a jest na tyle cienką plecionką (trochę grubsza od włosa) że kleń sie jej nie "boi"a poza tym jest wytrzymalsza od wolframów i po pierwszym lepszym zaczepie nie przeobraża sie w sprężynkę

przynęty na klenia   Dragon
  • 1 month later...
Napisano

Węzeł samo zaciskający :lol: . Robi się pętelke i przeciąga przez nią żyłkę, ale trzeba uważać w którą stronę, bo w jedną się zaciśnie sama, a w drugą nie ma szans się zacisnąć i żyłka będzie się poprostu ślizgała po szpuli.

• 9 months later...
Napisano

podwójna ósemka ze szpuli strofta jest bardzo wytrzymałą pętlą. o jakieś 30-40% wytrzymalsza od np. tej pętli, tu pod nazwą niezaciskającej się http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=898&Itemid=112 do tych samych zastosowań, pętla w pętle etc.

jest też hyba w tym linku z pierwszej strony, przed przełożeniem okręca się z opisu 1 lub dwa razy, ja to robię 3-5 razy choć nie wiem czy daje to jakąś poprawę, radzę wypróbować.

• 1 year later...
  • 2 years later...