Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszam do Piły na piękne płocie i jazie ! W centrum Piły są miejsca które ja porównuje do wyprawy do Szczecina na Kanał Parnicki . Można złapać 20 KG płoci w kilka godzin. Zdjęcie jednej z kilkunastu płoci złowionych wczoraj w okolicy wyspy w Pile oczywiście na Gwdzie...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Piękne okazy..ja byłem pierwszy raz w tym sezonie na Gwdzie więc i tak byłem zadowolony..W sezonie łowie podobne sztuki i to w dużych ilościach..Pozdrawiam :))

Napisano

Pytanko. Czy wędkujecie tylko w mieście na spokojniejszej wodzie czy na takie okazy można liczyć również gdzieś za Piłą np. przed Kaliną tam są takie ładne zakola ale rzeka dość szybko płynie ? Ja osobiście lubię jak za plecami mam las lub pola a nie jeżdżące samochody :wink:

Napisano

wystarczy sobie wylukać miejsce ze spokojnym nurtem lub zatoczkę z lekkim głęboczkiem gdzie delikatnie zawraca nurt - najlepiej w odludnym miejscu (bez wędkarzy) parę dni delikatnie sypać parzoną pszenicą systematycznie i na pewno będą efekty - tak szczerze nikt ci nie zdradzi tajemnych miejsc

Napisano

a jak szukasz ładnych i spokojnych miejsc to możesz takie znaleźć z polami - za plecami - między Byszkami a Ujściem lub w Ujściu jadąc aż za ogródki działkowe

Napisano
  Cytat
tak szczerze nikt ci nie zdradzi tajemnych miejsc

nawet nie śmiem pytać o współrzędne GPS ciekawy jestem tylko czy za Piłą też można sobie połowić, bo tam rzeka jest bardzo ładna. Ja mam Gwdę bliżej - koło Zlotowa :wink:

Napisano

Na Gwdę najczęściej jadę do Lędyczka poganiać za kropkami, często też jestem na Zalewach w Podgajach lub Jastrowiu tam oczywiście na szczupłego czy sandała. Kiedyś jeszcze bywałem na rozlewiskach zalewu w Ptuszy ale koło Osówki. Z tego wynika że mieszkam na północ od Złotowa :wink: . To moje najczęstsze łowiska na Gwdzie oczywiście głównie spinningowe. Ostatnio jednak wracam do spławika, drgającej czy gruntu więc może zapuszczę się kiedyś za Piłę. Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
Napisano

Mietek22 napisales:

"a jak szukasz ładnych i spokojnych miejsc to możesz takie znaleźć z polami - za plecami - między Byszkami a Ujściem lub w Ujściu jadąc aż za ogródki działkowe"

Miedzy Byszkami a Ujsciem- zgadza się.

Jednak za ogrodkami dzialkowymi w Ujsciu- wszystko ok, tyle ze to juz nie jest Gwda lecz Notec. Co nie znaczy ze to zle miejsca- sam tam najczesciej lowie gdyz jestem z Ujscia. Szczerze polecam! Bierze tam ladna ploc a i o ladnego leszcza przy znajomosci zwyczajow ryb i znajomosci miejscowek nie trudno. Inne, nie mniej ciekawe gatunki takze sie tam zdarzaja. Jak cos- sluze pomoca i zapraszam na wspolne wedkowanie!!

Pozdrawiam

• 1 month later...
  • 1 year later...
Napisano

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć czy jest możliwość wykupienia jednodniowego zezwolenia na połów ryb na rzece Gwda? Chodzi mi dokładnie o miejscowość Piła.