buncio Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam, Ponownie udostępnione jest do wędkowania, znane Krakusom, stare dobre łowisko przy Puszczy Niepołomickiej. Kiedyś prowadzone przez koło PZW z Niepołomic, obecnie posiada prywatnego właściciela. Miałem przyjemność wykonać inweteryzację ichtiofauny jesienią zeszłego roku. Przyjemność, bo rzadko spotyka się tak bogaty rybostan w tego typu zbiornikach. Stare, zdziczałe ryby. Kapitalne sumy, duże karpie, sporo sandacza, szczupaka i węgorza. Ładne liny, przyzwoite okonie i płoć. Stawy zostały dodatkowo zarybione karpiem, szczupakiem, jesiotrowatymi i łososiowatymi (tęczak i palia). Przy czym te ostatnie w dużych ilościach. Dla lepiej łowiących, nie ma problemu ze złowieniem kilkunastu tęczaków i pali w ciągu kilku godzin. Tęczaki do 1,5 kg, palia 0,4-0,8kg. Na muchę czy delikatny spining jest dobra zabawa. Bierze już karp z jesiennego zarybienia (1,5-2,5 kg). O ile mały staw (4 ha) został bardzo mocno zarybiony karpiem i nie ma tam problemu ze złowieniem ryby, o tyle duży (ponad 20ha) zachował swój „dziki” charakter. Kilka praktycznych info: dniówka 12/15zł (w tyg/weekend) + zabrana ryba wg wagi (pstrąg 17zł, karp 14zł) możliwość wypuszczania ryb, co jest rzadkością na tego typu łowiskach Więcej informacji na stronie: http://www.lowisko-niepolomice.pl (strona wciąż w budowie, ale można doszukać się przydatnych informacji, jest mapa batymetryczna) pozdrawiam serdecznie, Sylwester Wójcik http://www.ekspertyzy-rybackie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Tak przejrzałem Twoją stronę i powiem, że fajny masz zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Jezeli faktycznie nie trzeba zabierac ryb i mozna je wypuszczac to jak najbardziej tam zagladne, niech tylko pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandog Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Mam pytanie czy w drugi dzień Świąt Wielkanocnych (poniedziałek)łowisko będzie czynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dzwonilem i bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buncio Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Pytacie na pw jak łowić pstrągi i palie. Przynęty takie same jak w rzece. Spining i mucha. Ryba chodzi płytko i często blisko brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 A ja mam pytanko o populacje sumow i ich gabaryty. Warto sie na nie nastawiac ?? Pytam gdyby moje wislane miejscowki nie wypaliły, chociaz tak czy siak planuje wypad na jeziorowego wąsaetgo w wakacje a na Soline troche daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buncio Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Suma z dawnych zarybień jest sporo. Ryby są w granicach 7-20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 dzisiaj odwiedziłem ten kawałek wody i mogę potwierdzić że złowienie 10-15 Tęczaków ok 50cm to nie problem jest też spora Palia i dużo Szczupaka, na mniejszym jeziorku pięknie brały Karpie(takie całkiem spore 2,5-3kg) ps: cena 1kg Pstrąga: 17pln ogólnie fajnie ale osobiście wolę przejść kilka kilometrów niedostępnej wody bez brania czając się przed ostrożnymi potokami więc chyba nie dla mnie ...ale... pewnie tam jeszcze wdepne z grillem i kilkoma piwkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Też bylem dzisiaj, bardzo przyjemnie, na pewno tam wrócimy tak jak napisał Gobio - z piwkiem i grillem . Nawet moja kobita złapała dzisiaj sandacza 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Można tam grilować? bo strona jeszcze nie ma niektorych podstron i nie jest napisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Ostatnio bylem pod wieczor, zlowilem 3 karpiki na splawik i 1 ładna palie. Ktos wczesniej złowił karpia 5kg, a sasiadowi przy brzegu spiął sie jesiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość embryo Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Hej! A czy mógłbyś (albo ktokolwiek znający to łowisko) napisać coś więcej o warunkach na łowisku? Interesuje mnie głównie dojście do wody na stanowiskach (grząsko, stromo, krzaki, podest etc.), gęstość rozlokowania stanowisk, zwyczajowa frekwencja w weekendy, ale także ogólne warunki dla połowu ryby spokojnego żeru z gruntu. Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Kolegow, byl ktos tu ostatnio na rybach, warto sie wybrac? Ktore miejscowki sa dobre? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Ostatnio nie bylem ale ogolnie bylem 2 razy, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość embryo Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 byl ktos tu ostatnio na rybach, warto sie wybrac? Byłem ostatnio dwa razy: raz na dużym, raz na małym stawie. Na dużym pracował leszcz ok. 1 kg i niewielka płoć, na małym karp 2,5-3 kg. Jak ktoś lubi taką zabawę, to wybrać się warto. Ktore miejscowki sa dobre? Te z dala od pomostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Opłaca się jechać na spinning? Mam tam 20km drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Mysle ze tak ,aczkolwiek nie gwarantuje sukcesow, ryby wszedzie potrafia byc chimeryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Sam sobie odpowiem bo byłem dziś. Po małych problemach rano wyjechałem o 7.30, zajechałem około 8 i od razu uderzył we mnie żar z nieba. Po uiszczeniu opłaty poszedłem na pomost gdzie powitały mnie duże.....mrówki. Przeszedłem na pomost obok gdzie było ich trochę mniej ale nadal dawały się we znaki. Zarzuciłem spławik i zająłem się spinningiem. Po 4h żadnego brania na dużym stawi a na mały nie miałem ochoty iść przez te mrówki i żar z nieba. Wracałem do domu ze spalonymi plecami. Nie skreślam tego łowiska bo miejsce bardzo fajne i muszę się tam wybrać w innym terminie i o normalnej godzinie. Presja jest dosyć mała bo wpisywałem się jako 18 a doszło może z 5 osób. Wkurzający był Pan na quadzie który sobie jeździł miedzy stawami, wprawdzie na niskich obrotach ale nie było to fajne z jego strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Kiedy bedzie ten wypad bo z przyjemnoscia bym sie podpial? Nie bylem tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Bylem tam dzis i slabiutko...ehh:( Probowalem z gruntu, na splawik i spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 O której byleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 też byłem ostatnio, karpie mają chyba tarło bo nie brały, natomiast leszcze do 45 cm brały i złowiłem kilka,,,, ponad miesiąc temu byłem tam ze spinem, złowiłem kilkanaście pistoletów i tęczaka 45 cm i 1,2 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Bylem przed 6. Na malym braly tylko zyletki. Na duzym maluszki na spin. Oczekiwalem po tym miejscu znacznie wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Widocznie nie trafiles, ja tam zlowilem węgorza 75 cm na kukurydze, wiec to o czyms chyba swiadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi